CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu ne-a linistit: Serviciile secrete – inscenari murdare, dosare false, dar nu si crime

0 comentarii / 4512 vizualizări / 25 mai 2016

Românii pot răsufla ușurați: de la înălțimea funcției de fost președinte, calitate în care a reformat serviciile secrete în ultimii 10 ani, a avansat sute de generali și a numit în posturi de conduceri principalii șefi, Traian Băsescu ne liniștește. La ora actuală, serviciile secrete se pretează la înscenări murdare, la confecționarea de dosare false, dar nu se ocupă cu asasinatele la comandă.

Băsescu a afirmat azi, într-o conferinţă de presă la Suceava, despre cazul Hexi Pharma, pe care îl consideră „grav”, că nu se poate pronunţa încă, pentru că are foarte multe neclarităţi, dar este sigur că în legătură cu moartea lui Dan Condrea nu sunt implicate serviciile secrete.

„Nu m-am pronunţat despre cazul Hexi Pharma, ceea ce rar mi se întâmplă. Nu m-am pronunţat pe o problemă care pare importantă, în care serviciile sunt suspectate. Nu mă voi pronunţa nici astăzi, pentru că sunt lucruri care mie îmi sunt neclare. Ce vă pot spune cu certitudine privind la speculaţii. Cine l-a omorât pe Dan Condrea? Exclus ca vreun serviciu românesc să se ocupe cu aşa ceva. Exclus. Ştiu foarte bine cum lucrează serviciile. Te pot compromite, te pot ajuta să ai un dosar, dar nu să meargă la abordări de tip mafiot. Asta nu pot să cred”, a spus Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Trecem peste exprimarea extrem de incitantă a fostului președinte la adresa lui Dan Condrea, care pare să indice că Băsescu ia foarte serios în calcul asasinarea acestuia.

Și ne vom ocupa de ultima parte a declarație sale sus-citate.
Anume că serviciile secrete pot compromite cetățenii români și pot chiar să le fabrice dosare.
Fostul președinte susține că știe foarte bine aceste chestiuni.
Reamintim: la această oră șeful SIE și adjunctul său, Mihai Răzvan Ungureanu și Silviu Predoiu, directorul adjunct al SRI, Florian Coldea, șeful SPP, Lucian Pahonțu ori șeful STS, Marcel Opriș, sunt toți oameni numiți în funcțiile respective de Traian Băsescu (MRU, re-numit și de Iohannis).
Ceea ce întărește că Băsescu chiar știe ce spune despre serviciile secrete autohtone.
Marea întrebare: ar trebui să ne simțim bine, după explozivele declarații ale fostului președinte, de azi? (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998