CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9005 RON DOWN | 1 USD = 4.4823 RON DOWN | 1 GBP = 5.4945 RON DOWN

Basescu: Parlamentul trebuie sa scoata interceptarile de la SRI

1 comentariu / 2254 vizualizări / 19 martie 2016

”În momentul de faţă, PICCJ, DIICOT şi DNA nu dispun de capacitatea tehnică şi personalul necesar supravegherii infractorilor, fie că vorbim despre corupţie, crimă organizată (trafic de persoane, droguri, spălare de bani) sau infracţionalitate obişnuită. Capacitatea tehnică limitată aflată la dispoziţia DNA şi a Poliţiei este departe de a acoperi nevoile operative, iar dobîndirea capacităţilor suficiente necesită timp, bani şi, mai ales, pregătirea specialiştilor pe care SRI îi are în momentul de faţă.

Dacă şefii instituţiilor care acum au fost pricopsite prin OUG cu sisteme independente de supraveghere tehnică şi interceptare ar renunţa la orgolii şi şi-ar înfrîna setea de putere, activitatea de urmărire penală ar continua nestingerit prin extragerea Centrului Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor din SRI, cu tot cu personal, organizîndu-l ca instituţie independentă, deservită de funcţionari publici cu statut special şi condusă de judecători şi procurori numiţi de CSM.

Ce-o fi mai important? Să continue fără sincope urmărirea penală fără cheltuieli suplimentare sau să se piardă informaţii, timp şi bani, dar fiecare instituţie să-şi creeze cîndva propriile capacităţi tehnice?

Concluzie – Parlamentul trebuie să dea imediat soluţia corectă, pentru că CSAT şi Guvernul au fost neputincioase în faţa instituţiilor de forţă” scrie fostul președinte Traian Băsescu pe Facebook.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. rusofilul basescu vrea sa scape de dosare. nu va scapa. tot la puscarie il baga codruta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998