CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu, Ponta, Dragnea si fabuloasele profetii ale ”Vocii Rusiei” de acum citiva ani

6 comentarii / 5057 vizualizări / 31 iulie 2015

Într-un material publicat ieri pe Inpolitics, remarcam o ciudățenie de proporții, faptul că, la ultima sa ieșire publică, la B1TV, Traian Băsescu s-a poziționat clar împotriva noului lider al PSD, Liviu Dragnea, și în favoarea premierului Victor Ponta. Mergînd pînă la a spune despre ultimul că a avut cea mai redusă implicare, dintre liderii USL, în lovitura de stat din 2012 și că a candidat la președinție forțat de unii lideri pesediști, care doreau să scape de el prin orice mijloace.

O poziționare oarecum enigmatică a lui Băsescu, mai ales că avea șansa să lovească în PSD la grămadă, ținînd cont de actuala degringoladă de la ei. Nu știm cu precizie de ce nu a făcut-o Băsescu și a ales să protejeze tabăra Ponta în dauna celei a lui Dragnea.

Ne-am amintit abia ulterior, însă, că un posibil răspuns e conținut într-un material exploziv difuzat de ”Vocea Rusiei” în 8 octombrie 2013, care a anticipat cu o precizie halucinantă evenimente ulterioare.

Iată ce relata defunctul post kremlinez la acea vreme:

”Subiectul spargerii USL a devenit o obsesie a presei dâmboviţene şi a analiştilor politici. În fond, discuţia despre „spargerea” USL este lipsită de sens, deoarece USL nu a existat vreodată ca o alianţă viabilă.

Dan Voiculescu şi Crin Antonescu au crezut că sunt parteneri egali cu Ilie Sârbu, însă în realitate ei ambii au fost luaţi în USL în calitate de „mieluşei” care urmau să fie mâncaţi de aliaţii social-democraţi. Scopurile declarate ale USL au fost sabotate de baronii PSD la referendumul din 2012. Motivul a fost simplu: decidenţii din spatele PSD nu doreau ca Antonescu să ajungă preşedinte, fie şi interimar. Surse din interiorul partidului susţin că sabotarea referendumului a fost o strategie conştientă, adoptată de liderii formaţiunii. De fapt, problema principală a fost Voiculescu care-i irită pe psd-işti şi pe care nu vroiau sa-l lase „la butoane”. În fond, echipa Sârbu & Ponta i-a executat pe cei care au luat în serios ideea luptei cu Traian Băsescu, adică Voiculescu, Dragnea, Antonescu. Voiculescu şi Dragnea vor ajunge la închisoare, iar Antonescu va ajunge să fie detronat de la conducerea partidului, urmând să devină un „pitic politic” de care îşi vor bate joc televiziunile şi concurenţii politici. USL nu există, însă există tandemul format din Băsescu şi Sârbu care au regizat un spectacol pentru publicul credul.
Antonescu şi Voiculescu au fost seduşi de ideea accesului la ciolanul bugetar şi la funcţii guvernamentale, sacrificând şansa de a utiliza suportul popular pentru a-l detrona pe Băsescu în vara-toamna 2012. Mai departe, PSD a lucrat în stil securistic, pregătind şi implementând atât măsuri de decredibilizare a trustului Intact cât şi dosarele prin care urmau să lovească în Voiculescu şi liderii PNL”.

Profețiile ”Vocii Rusiei” – trebuie să dăm ce-i al Cezarului – s-au dovedit exacte în următorii doi ani: Voiculescu și Dragnea au fost condamnați la închisoare, iar Crin Antonescu a decăzut pînă la statutul de nimeni al politicii.
Președintele pro-american Traian Băsescu a rămas pe poziții pînă la final, iar Ponta e premierul în exercițiu.
Dacă ”Vocea Rusiei” are dreptate, între cei doi a existat mereu o alianță nevăzută; ea ar putea explica și de ce fostul președinte se plasează azi de partea lui Ponta în conflictul din PSD. Ori de ce Ponta le stă în gît celor de la trustul lui Voiculescu.
Perdantul de serviciu pare a fi radioul moscovit: încetîndu-și existența acum cîteva luni, el nu mai poate jubila la gîndul că Dragnea a revenit pe cai mari în PSD și promite o reformă – cu Iliescu, Năstase și Oprișan în frunte – pe gustul răsăritului. (Bogdan Tiberiu Iacob)

 

foto: agentia.org

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. BTI, aia e o analiza, nu o profetie. Profetii fac profetii, jurnalistii fac analize. Spre deosebire de profeti care pot pre-vedea anumite evenimente, deoarece detin darul inainte-vederii, jurnalistii pot doar prognoza.

  2. pe gustul rasaritului e ponta. el l-a vizitat pe putin la soci, vroia sa construiasca chinezii noile reactoare de la cernavoda (obiectiv strategic nato, iar china e aliata rusiei), ponta a fost la baku langa dictatorul putin, apoi la istanbul langa dictatorul erdogan la spitalul lui. vrea cu noul cod fiscal ca romania sa intre iarasi in criza, acuza strainii din vest ca nu ne lasa sa ne dezvoltam

    • bibi tu chiar citesti degeaba blogul asta. daca tot nu pricepi nimic, du-te si tu la o bere sau culca-te ca strici aerul.

    • esti cretin! ai creierii terci!

  3. ma refer la bibi, cap de cleste :))

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998