CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu, (prea) singur la cumparaturi ”strategice”

0 comentarii / 1598 vizualizări / 10 iunie 2012

Ca întotdeauna cînd au loc alegeri, Traian Băsescu a ieșit azi la o așa-zisă partidă de shopping în Carrefour Orhideea, sperînd, probabil, că știrea va face turul televiziunilor și va mai atenua hapul amar al bătăii încasate de PDL.

Ghici care e președintele?

Din păcate, de această dată socoteala de acasă nu prea s-a potrivit cu cea din tîrg. Televiziunile au ajuns cu întîrziere, nu li s-a permis accesul între standuri, iar românii prezenți în magazin (între care și autorul acestor rînduri) s-au arătat prea plictisiți și prea puțin interesați de figura prezidențială. Nu tu baie de mulțime, nu tu entuziasm debordant, nu tu buluceală la autografe ori pozat de gît cu fostul idol al Pieței Universității…
Doar vreo doi puștani s-au tras în poză cu șeful statului, alte două persoane i-au strîns mîna și…cam atît.

Interesant de studiat de la distanță cum, derutat de apatia din jur față de augusta-i persoană, Băsescu s-a învîrtit cu căruciorul în care aruncase, stingher, un bax de apă minerală, de vreo trei ori în jurul aceluiași stand, de fructe, doar-doar s-o prinde lumea.

Sorry. No enthusiasm.

Singurii atenți erau cei 3-4 SPP-iști deghizați în civili care își făceau de lucru prin zonă și care puteau fi mirosiți de la distanță, la fel ca securiștii scoși pe vremuri pe traseul Casa presei-Arcul de triumf, cînd trebuia să apară dinspre Otopeni cel mai iubit fiu al patriei și cînd îți săreau imediat în ochi șosetele albe asortate la costume negre, cu parpalace bleumarin.

Sigur că nici de înjurat nu l-a înjurat nimeni pe președinte.
Una peste alta, descinderea președintelui la shopping ar putea fi considerată, de către cei un pic mai naivi, o dovadă de normalitate.
Noi, mai meschini și negri în cerul gurii, am spune că Băsescu s-a ciocnit de astă dată pe viu de trista realitate a sondajelor în care adastă, prăbușit, undeva, pe la 5%… (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998