CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu, record de huiduieli publice la Iasi

0 comentarii / 1536 vizualizări / 24 ianuarie 2011

De ziua Micii Uniri, Băsescu a înghițit una dintre cele mai amare pastile, la Iași, fiind huiduit la scenă deschisă de sute de oameni prezenți în piață, virulența strigătelor depășind toate ”recordurile” anterioare.

Traian Băsescu a declarat luni în faţa participanţilor la manifestările organizate la Iaşi de Ziua Unirii Principatelor că modernizarea statului nu este o himeră, o lozincă sau dorinţa cuiva, ci o necesitate pentru viitorul ţării, el fiind huiduit şi fluierat de oameni. Şeful statului a spus, conform Mediafax, la începutul discursului său, că o sărbătoare trebuie în primul rând respectată şi trebuie să fie un pilon în legătură cu care românii să se gândească la viitor.

Preşedintele le-a urat românilor să aibă tăria să continue reforma în sănătate, în educaţie, să facă reformă în justiţie, în agricultură, „adică să modernizeze ţara”.
„La mulţi ani şi putere să vă faceţi ţara aşa cum o vreţi”, le-a urat Băsescu oamenilor. El a fost huiduit şi fluierat pe tot parcusul discursului, care a durat aproximativ cinci minute. După discurs, Băsescu a depus o coroană la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, fiind de asemenea huiduit. Pentru câteva momente, preşedintele s-a prins şi el în hora Unirii, după care s-av retras în hotelul aflat în Piaţa Unirii. Baconschi a făcut apel la unitate, însă a fost huiduit şi fluierat
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, a declarat în faţa participanţilor la manifestările de la Iaşi că în Piaţa Unirii au fost aduşi oameni cu autobuzele, adăugând că vede o satisfacţie pe chipul celor aduşi aici.

Pentru scurt timp, preşedintele şi-a părăsit locul amenajat pentru oficialităţi şi a mers să discute cu un grup de militari în rezervă care îl huiduiau şi scandau „Demisia”, după ce s-a consultat cu şeful dispozitivului de securitate al SPP.
El a stat de vorbă cu aceştia câteva minute, după care s-a întors pe scările de lângă scana amenajată în piaţă.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998