CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9221 RON UP | 1 USD = 4.5466 RON UP | 1 GBP = 5.6028 RON UP

Basescu: Romania va trebui sa aplice reformele initiate in Polonia de Leszek Balcerowicz

0 comentarii / 1293 vizualizări / 9 iunie 2010

Preşedintele Traian Băsescu a declarat azi, în debutul nunei întâlniri cu Jerzy Buzek, preşedintele Parlamentului European, că România va trebui să aplice reformele iniţiate în Polonia de Leszek Balcerowicz, cel care este considerat artizanul economiei post-comuniste în această ţară.

„Aveţi experienţa lui Balcerowicz. Ceea ce nu am făcut noi, ce a făcut Balcerowicz în Polonia, trebuie să facem acum”, i-a spus Băsescu lui Jerzy Buzek, potrivit Mediafax.
Preşedintele PE a afirmat, la începutul întâlnirii cu şeful statului român, care are loc la Palatul Cotroceni, că România se trece prin momente cruciale, atât pentru prezent, cât şi pentru viitor, însă criza economică permite luarea unor schimbări majore.
Leszek Balcerowicz este considerat reformatorul economiei Poloniei, el aplicând un plan economic care permitea întreprinderilor de stat să declare falimentul, interzicea finanţarea bugetului de stat de către banca naţională. De asemenea, Balcerowicz a abolit creditarea preferenţială a companiilor de stat, a plafonat salariile angajaţilor la stat, a introdus taxa unică şi a permis companiilor şi persoanelor fizice străine să investească în Polonia şi să-şi exporte profitul în afara ţării.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998