CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu si-a iesit din pepeni: Ticăloşilor – cine spuneaţi că tremură?

1 comentariu / 2467 vizualizări / 28 august 2015

Fostul președinte Traian Băsescu face o veritabilă criză de nervi pe Facebook pe marginea scandalului aducerii în țară a lui Mohammad Munaf, reafirmînd că nu are ce să-și reproșeze în cazul răpirii din Irak, din 2005, și amenințînd că aceia care mai văd comploturi și înscenări în spatele acelei povești vor fi acționați în judecată.

”În sfârșit, cazul răpirii ziariștilor în Irak pare să se fi încheiat, repet, pare să se fi încheiat, odată cu aducerea în țară a lui Mohammad Munaf. Pentru mine, înseamnă lucrul dus până la capăt de Statul Român şi trebuie spus că România a dat examenul voinței de a urmări infractorii până în pânzele albe, examen pe care l-a trecut cu succes. Acum vom putea discuta şi alte faţete ale cazului. Eu am constiinţa împacată că mi-am facut datoria. Dar, până una alta, vreau sa comunic urmatoarele.
De zece ani, propagandişti ai minciunii, politicieni (în mod egal pesediști şi liberali), ziarişti, analiști, avocați ai infractorilor Omar Hayssam şi Mohammad Munaf, precum şi alte specii şi specimene au proferat în spațiul public tot soiul de minciuni la adresa mea legat de răpirea celor trei ziarişti în anul 2005 în Irak. Ba că eu însumi am organizat răpirea, ba că am furat banii de răscumpărare şi i-am împărțit cu Coldea şi cu generalul american Petreus, ba că l-am lăsat pe Omar Hayssam să fugă şi că tremur de teama revenirii infractorului în țara, ba, mai nou, că tremur de spaima aducerii în țară a complicelui la răpire Mohammad Munaf. În plus, declarațiile acestor doi ticăloși – Hayssam şi Munaf – sunt rostogolite şi servite populației drept acuzaţii împotriva mea de aceiași propagandişti ai minciunii.
De fapt, toți acești propagandişti mincinoși sunt aceia care şi-au dorit ca Hayssam să nu mai revină niciodată în ţară, sunt cei care au răsuflat ușurați când, în 2006, au aflat că Hayssam a reușit să fugă, sunt cei cu care Hayssam a făcut privatizări şi, în egală măsura, politică, sunt cei cu care Hayssam mergea la vânătoare sau în deplasări, sunt cei pe care Hayssam i-a sponsorizat în campanii, sunt cei care „i-au făcut rost” de un cancer la prostată pentru a-l scoate din penitenciar etc, etc.
Nu exclud însă posibilitatea ca printre detractori să fi fost şi jurnaliști de bună credință care chiar să fi crezut că un șef de stat poate coborî atât de jos încât să binecuvânteze o astfel de înscenare, sau să își bage labele în resursele financiare alocate operațiunii. Dar asta nu este treaba mea, ci ține de moralitatea lor.
La toate aceste minciuni, vă răspund simplu:
1. Ordinul către unele structuri de securitate de aducere în țară cu orice preț şi orice risc a lui Hayssam şi Munaf a fost dat de mine şi mi-am asumat riscul politic al acestui ordin în alternativa eșecului.
2. Aducerea în țară a celor doi infractori nu ar fi fost posibilă fără intervenția politică pe care am făcut-o la cele mai înalte nivele, cu consecvenţă, mai bine de opt ani (ca de altfel şi în cazul aducerii lui Popa din Indonezia).
3. Structurile de securitate românești au fost deplin loiale obiectivelor stabilite de-a lungul celor opt ani de eforturi pentru readucerea în ţară a celor doi condamnați, contribuind decisiv la înfăptuirea justiției.
Din aceste motive, îi atenționez pe amatorii de afirmații mincinoase pe acest subiect că, acum, după aducerea în ţară şi a lui Munaf, voi da în judecată pe oricine mai lansează în spațiul public minciuni la adresa mea legate de subiectul răpirii jurnaliștilor.
Inclusiv C.V. Tudor va avea parte de o acțiune în instanță pentru denunț calomnios.” mai scrie fostul președinte pe Facebook. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Uau, rupe lantul domnul asta!Fantastic, „structurile” alea nu stiau de eliberarea pe motiv de boala a lui Hayssam?Nu era mai simplu sa-l urmareasca permanent in loc sa se „chinuie” ani de zile sa-l aduca in tara?Tot „structurile”” nu puteau sa-l inhate si pe Munaf si sa-l aduca in tara odata cu ziaristii?Basca , amaratul ala a stat si in puscarie in Irak, deci putea fi slatat oricand cu acordul americanilor!As fi foarte curios sa vad motivarea sentintelor lui Munaf si Haissam!Cred ca e ceva gen „noaptea mintii””!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998