CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu si Udrea pulverizeaza mitul Vasile Blaga

0 comentarii / 1312 vizualizări / 1 mai 2011

Iscusit cadrist, strateg si eminenta cenusie a politicii de partid, cu fata de buldog si comportament de caporal, Vasile Blaga este, in prezent, unul dintre cele mai versatile personaje PD-L. Incearca, dar nu din rasputeri, sa castige competitia cu Emil Boc. Si aici joaca la doua capete.
Daca va reusi, va prelua conducerea partidului si va gasi el o cale de intelegere cu Traian Basescu, acesta din urma fiind suficient de iscusit ca politician pentru a bate din nou palma cu cel pe care tocmai l-a scuipat in obraz. Daca nu va reusi, nu va fi prea aspru sanctionat, intrucat nici nu s-a batut prea tare. Cel putin la modul vizibilitatii. Mitul Vasile Blaga, cel al fruntasului PD-L care ar putea deschide canalele de colaborare cu opozitia, sacrificandu-l, chiar, pe Traian Basescu, este total gresit.
Elena Udrea, cea care este, de fapt, motivul mazilirii lui Vasile Blaga, il acuza pe acesta, nici mai mult, nici mai putin, ca ar fi omul opozitiei. Este o adevarata amenintare cu excomunicarea. Daca nu cumva cu executarea in piata publica. Si nu intamplator. Pentru ca steaua in ascensiune a politicii de cadre din PD-L, noua eminenta cenusie este Udrea. Ea trebuie sa-si faca loc, alungandu-l pe Blaga. La fel cum leii tineri ii alunga pe leii batrani dupa ce, in prealabil, le-au lins labele.
In timp ce Blaga joaca la doua capete, incercand fie sa castige, fie sa-si minimalizeze esecul, mai intai opozitia si apoi opinia publica incep sa-si puna sperante in Vasile Blaga. Aceste sperante sunt efectul actiunilor sale de tip versatil. Dincolo de masca buldogului, se ascunde un personaj gata sa bata palma cu oricine. Si in orice mod. Evident, daca ii aduce foloase. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNewshttp://www.corectnews.com/politics/basescu-si-udrea-pulverizeaza-mitul-vasile-blaga

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998