CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Basescu si Vasilescu

0 comentarii / 1484 vizualizări / 7 februarie 2011

Ce legatura ar putea exista intre ditamai seful unui stat si un personaj pe care il ia vantul de slab ce e, cu dantura facuta zob si care se socoteste de mai multe ori inainte de a-si permite sa faca o calatorie cu metroul, pentru ca este sarac lipit? Ajuns la sapa de lemn. Oricat ar parea de straniu, exista o legatura.

Valentin Vasilescu este o victima directa a lui Traian Basescu. O victima mai veche. Istoria s-a petrecut pe vremea cand actualul sef al statului era ministru al Transporturilor. Atunci, pentru a fi camuflata o operatiune de trafic ilegal de arme, a fost inventata sintagma “Tigareta II”. Dar ce este mai grav e ca, in mare viteza, Traian Basescu si doi subordonati ai sai, dupa toate probabilitatile in complicitate cu procurorii militari care anchetau cazul, au sustras din dosar documente oficiale. Falsificand astfel probele. Consecinta este ca Valentin Vasilescu a fost anchetat, tinut in arest 100 de zile, cariera lui a fost distrusa iar dupa 13 ani tot nu i s-a facut dreptate.
Dar ce s-a intamplat in acesti 13 ani? Sa incepem cu sfarsitul. Dupa 13 ani, Valentin Vasilescu este un om aproape terminat. Ancheta a inceput in luna aprilie 1998 si nu a mai sfarsit decat in toamna lui 2009. Si cum s-a sfarsit? Dupa atatia ani de interogatorii si de haituieli, in 2009, in fine procurorii si-au recunoscut greseala. In sensul ca i-au acordat lui Vasilescu un generos NUP. Adica neinceperea urmarii penale. Cu alte cuvinte, au recunoscut faptul ca Vasilescu era nevinovat. Ca fusese arestat, anchetat, injuriat si lasat pe drumuri pe nedrept. Ca este victima unei erori judiciare. Ceea ce nu se mai recunoaste insa in niciun NUP, pentru ca inca nimeni nu a facut o ancheta pe aceasta tema, este modalitatea prin care s-a ajuns la aceasta eroare judiciara.
Si cum s-a ajuns la o eroare judiciara atat de grosolana, a carei consecinta este distrugerea vietii unui om? Intr-un mod cat se poate de pervers. Operatiunea Tigareta II nu era in esenta ei o actiune de trafic de tigari. Adica de introducere in tara a unei cantitati de tigari, prin eludarea documentelor vamale. Si care urmau sa fie vandute pe sub mana. Fara taxe. Sau mai bine zis, nu era doar o operatiune de trafic de tigari. Era, in principal, vorba de un transport masiv de arme. Traficul de tigari nu facea decat sa mascheze o infractiune mult mai periculoasa. De contrabanda cu armament in zone aflate in conflict, supuse embargoului ONU. Adica in zone in care este, cu desavarsire, interzisa vanzarea de arme. Fie pentru ca acolo au loc razboaie civile iar armele pot multiplica numarul victimelor, fie pentru ca acolo exista organizatii de tip terorist. Daca in cazul unei contrabande cu tigari sunt pedepsite niste persoane, atunci cand este vorba de contrabanda cu arme sunt pedepsite si statele implicate. Iar statul implicat in contrabanda cu arme, denumita impropriu Tigareta II, era statul roman.
Dar cine era acel stat roman? De fapt, statul se reducea la inaltii functionari implicati in aceasta marsavie. Iar cel implicat era ministrul Transporturilor, Traian Basescu. Motiv pentru care tot el, prin doi oameni de incredere interpusi, a subtilizat probe de la dosar. Subtilizarea probelor de la dosar, respectiv aprobarea oficiala de aterizare a aeronavei, data de catre seful Statului General Major, au atras dupa sine toate nenorocirile care s-au abatut asupra lui Valentin Vasilescu. Voi reveni. (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998