CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Bataia de joc a guvernantilor romani si incredibila poveste a celei mai mari facturi din istorie

2 comentarii / 2645 vizualizări / 5 februarie 2022

În urmă cu un deceniu, o franțuzoaică a primit pentru telefonul mobil cea mai mare factură emisă vreodată pe planeta Pămînt, dintr-o greșeală a companiei. Care companie a avut, însă, pretenția să fie achitată și a fost nevoie de un mega-scandal mediatic internațional pentru a bate în retragere. Măcar era o companie privată. În România, guvernul ne anunță, senin, că privații ne-au greșit sute de mii de facturi, apoi trece la aplicarea propriilor erori, Pe care, ne informează, doar instanța le poate repara.

În 2012, o femeie din sud-vestul Franței a primit o factură de telefon de aproape 12 cvadrilioane de euro.

Solenne San Jose, din Pessac, lângă Bordeaux, a avut un șoc imens când a deschis nota de 11.721.000.000.000.000 de euro, adică PIB-ul Franței pe șase milenii.
”Erau atât de multe zerouri încât nici nu puteam să-mi dau seama cât de mult însemnau” relata ea.
A făcut sesizare către compania de telefonie, gigantul francez Bouygues Telecom, și a picat bomba atomică: i s-a răspuns că nu se poate face nimic, factura va trebui plătită, dar i s-a oferit ”șansa” de a plăti în rate.(!!!)
Scandalul a izbucnit în presa internațională, astfel că, în cele din urmă, compania a recunoscut că factura ar fi trebuit să fie de doar 117,21 euro și a renunțat la pretenția inițială, prezentînd și scuze publice.

În Franța s-a reparat situația.
Nu la fel se petrec lucrurile în România.

Zilele trecute, reprezentanţii Ministerului Energiei au anunţat că peste 500.000 de facturi au fost întocmite greşit și vor trebui recalculate.

Nu o factură, ci peste jumătate de milion, afectînd cîteva milioane de cetățeni și o droaie de firme și instituții.
Nu s-a suflat vreo vorbă de vreo sancțiune pentru cei vinovați, necum de scuze publice din partea cuiva.

În paralel, vine alta: mii de români s-au trezit amendați cu cîte 2-3.000 lei pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF), introdus prin prevederi legale haotice și confuzatoare ale unei OUG. Formular pe care mulți nici nu avea sens să-l completeze. În plus, sunt amendați și oameni care au completat, de fapt, PLF, dar s-au produs erori la softurile de verificare.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Adriana Pistol, iese aseară și recunoaște că s-a procedat greșit, anunță modificări ale legislației dar, ce să vezi, nu se poate face nimic cu amenzile date nemeritat.
Și trimite românii la instanțe, unde dă asigurări că vor cîștiga foarte ușor. Și mai dă asigurări că guvernanții au învățat din greșeli la noua formă a OUG: „Lecțiile învățate au fost utilizate în această ordonanță”.

În Franța, zicem că o mare companie privată a vrut să țepuiască o femeie. Și a ieșit mare scandal mondial
În România e mult mai bine: companiile private ne țepuiesc de mînuță cu guvernul. Și abia de iese scandal pe plan local. (Bogdan Tiberiu IACOB)

foto: freepik.com

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Se mai miră cineva…?
    De ce o fac? Fiindcă LI SE PERMITE!
    Ia să ia puțin foc mașina doamnei secretar de stat… să vezi ce ochi în șaișpe o să caște la următoarele ordonanțe…

  2. Guvernele Orban& Câțu au făcut posibilă o asemenea nenorocire prin încălcarea Constituției României, liberalizand la greu spre deliciul corporatist străin preturile , ignorând prevederea care statuează că România este stat social cu economie de piață
    Atentat la Siguranța Nationala asta au făcut împreună cu USR și UDMR …

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998