CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Batalia pe cota unica de impozitare: Ponta acuza ca e in folosul bogatilor

4 comentarii / 2250 vizualizări / 30 iunie 2020

Liderul Pro România, Victor Ponta, susţine că introducerea principiului impozitării progresive este o schimbare necesară după 15 ani de cotă unică, afirmând că premierul Ludovic Orban şi PNL „se agaţă de cota unică pentru a apăra interesele celor foarte bogaţi şi privilegiaţi, care sunt sponsorii lor actuali”.

„Pro România a susţinut încă de la înfiinţare principiul impozitării progresive (operaţiunile financiar – bancare, capitalurile, proprietăţile suplimentare, salariile şi pensiile foarte mari, activităţile economice cu margini excesive de profit) în paralel cu scăderea taxării muncii (scăderea CAS), cu deductibilitatea cheltuielilor pentru sănătate şi educaţie şi cu stimularea producţiei interne! Un sistem modern care se aplică în toate ţările occidentale şi dezvoltate! O schimbare necesară după 15 ani de cotă unică şi având în vedere gravele inegalităţi sociale şi economice pe care pandemia de coronavirus le accentuează în fiecare zi!”, a scris azi pe Facebook Victor Ponta, conform Agerpres.

„Ludovic Orban şi PNL/PDL se agaţă de cota unică pentru a apăra interesele celor foarte bogaţi şi privilegiaţi care sunt sponsorii actuali ai liderilor PNL/PDL, pentru a păstra avantajele firmelor internaţionale în dauna firmelor româneşti, pentru a pune sarcina crizei pe umerii angajaţilor şi ai celor cu venituri mici şi medii! Orban&Co susţin un sistem fiscal care se aplică în Rusia pentru ca ‘stăpânii’ PNL să îi lase să facă orice în România cât timp nu se ating de banii lor”, mai scrie liderul Pro România.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Cand s-a introdus cota unica de impozitare, peste 50% din salariati din Romania, cu salarii de pana la 1200 lei, ar fi primit mai putini bani. S-a recurs la un artificiu, si anume valoarea „cosului zilnic” a fost marita pentru ei, pentru a avea acelasi venit net. Toti cei cu venituri de peste 1200 lei au castigat. Exemplu: la un venit de 10.000 lei la impozitarea progresiva se platea un impozit de 4500 lei (rest 5500) iar la aplicarea cotei unice se plateau 1600 lei (rest 8400). Reulta o crestere neta de 2900 lei.
  Aplicarea impozitului progresiv ar elimina si inechitatea cu pensiile speciale, nu va mai putea fi atacata la Curtea Constitutionala si ar aduce mai multi bani la buget.

 2. cand ‘ideile’ politice sunt putine, trebuie „sa tii bine de ele” caci altfel risti sa ramai fara ‘munitie’ politica…
  cand n-ai nici cea mai vaga strategie pentru tara ta, trebuie sa ‘urli’ cat mai tare slogane simple (si simpliste)…
  cand logica nu mai are (de mult) nicio legatura cu retorica, incepi sa te preocupi de clisee cretine, care folosesc cat mai putine cuvinte si ‘agreseaza’ cat mai putin mintile (prea) odihnite ale unor compatrioti…

  iar acesti pretinsi „oameni politici” ne vor voturile, pretinzand ca stiu a conduce o tara!

 3. N-am avut niciodata nici cea mai mica indoiala ca Puie Monta n-ar fi o jigodie ordinara. Iata insa ca m-am inselat, actuala sa vorbire declaratie-manifest sugereaza ca e totusi o jigodie extraordinara

  • Patroane, la 1600 lei/lună ești safe.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998