CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Bătălia pe Miss Ungaria. Radu Cristescu, Viktor Orban și gluma care a incendiat presa ungară

11 comentarii / 4082 vizualizări / 2 octombrie 2023

O glumă inocentă de două rînduri postată de deputatul PSD Radu Cristescu pe Facebook a dat foc presei ungare, care reacționează azi vehement într-o serie de articole, în care românul e acuzat de ”postare răutăcioasă”, ”usturătoare” deși alte publicații admit că e una spirituală. Oricum ar fi, ungurii au recepționat-o în plex.

Totul a pornit de la victoria unei românce de etnie maghiară, Blaga Tünde, din Miercurea Ciuc la concursul Miss Univers Ungaria 2023, prilej pentru deputatul PSD să comenteze, sîmbătă, pe Facebook, în glumă și un pic malițios, cu bătaie spre premierul ungar:

”Titlul de Miss Univers Ungaria 2023 a fost cîștigat aseară de o româncă din Miercurea Ciuc, Tünde Blaga. Viktore, consider-o un împrumut și nimic mai mult…”

Aceste rînduri au fost suficiente să provoace azi un veritabil jihad în presa ungară, care acordă spații largi subiectului și îl bagă în toate titlurile pe premierul Viktor Orban, menționat în gluma sa de Cristescu, despre care nu uită să scrie că e reprezentant al celui mai mare partid din România.

 

 

Presa de la Budapesta simte nevoia să marcheze că frumoasa, care a reprezentat în trecut și România la concursuri internaționale, se simte mai mult unguroaică decît româncă, lucru menționat și într-o carte a acesteia, ”Coroana rece”:

”Blága Tünde este foarte mândră de originea sa, despre care scrie pe larg în cartea sa recent publicată, intitulată „Hideg Korona”. În 2018, a făcut următoarea declarație referitoare la întrebările legate de identitatea sa:
„Am fost destul de surprinsă când am fost trimisă în Filipine să reprezint România. Concursul de frumusețe s-a desfășurat foarte bine, dar întotdeauna am vrut să concurez ca maghiară și m-a deranjat puțin gândul că limba mea maternă este maghiara și nu prea vorbesc bine româna, dar eu reprezint România. Atunci am fost și atacată. Dar oamenilor nu le poți satisface mereu cerințele, întotdeauna a fost o problemă atunci când o fată maghiară din Transilvania concura într-un concurs din România, pentru că era considerat un dezavantaj, iar când am participat la concursuri din Ungaria, mă considerau româncă. Atunci am decis că nu voi mai concura ca reprezentantă a României. De atunci, am refuzat mai multe oferte.” scrie Budapest Eye.

Interesant de punctat, ”bătălia” dintre România și Ungaria pentru frumoasa transilvăneană vine la cîteva zile după un alt scandal oarecum asemănător, declanșat după ce titlul de Miss Zimbabwe a fost cucerit de o concurentă albă, stîrnind furia și protestele africanilor. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Ungurii, secuii si ceangaii din Romania sunt etnici maghiari? Este dovedit stiintific?

  Doar pentru ca vorbesti o limba nu inseamna implicit si apartenenta etnica. Jumatate din planeta vorbeste limba engleza, franceza, spaniola, etc fara legaturi etnice.

  • si jumate dintre tzigani vorbesc limba romana…cealalta jumate are la dispozitie o duzina de alte limbi;

  • O „dovedeste stiintific” istoricul Adrian Majuru.
   Toti sunt sovini si anti-romani. O doveste comportamentul lor.
   Tu esti inutil. O dovedesti singur.

 2. Băboieru` știi de ce unguroiacele-s bune?
  Fiindcă sunt UDeMeReu bă!
  Lasați cârcotelile și bucurați-vă-ți de viață fără a mai căuta pricini etnice, trăim în Balcani, mama ei de mama noastră preparată dintr-o coasta (a lui Adam) de chef Ăl de Sus!
  Iubiți-vă și înmulțiți-vă în pace și orgasme.

  • incearca si cu pisalau de iapa

  • Incearca de la sotul iepei, ca e mai pe „bucurie de viata” de jeg.

 3. Cristescu a dat-o de gard. Fata a spus: Atunci am decis că nu voi mai concura ca reprezentantă a României. Dar daca te gandesti ca asta e politruc roman, nu e de mirare ca a uitat logica acasa. Acum si ungurii au fost papagali ca s-au umflat muschii pe ei. Pana una alta, in meciul politicienii maghiari vs politicienii romani, vecinii conduc lejer la golaveraj. Decat atat s-a putut la colonie. Unde nu-i cojones, e caterinca ieftina.

 4. Sa lasam controversa etnica, caci, pana la urma ce-i frumos si lui Dumezeu ii place.
  Sa intram in registrul umoristic, o zona rezervata celor alesi:
  Cristescu( desi nu sunt fan PeSeDe) are, ungurii, cu regret, DELOC.

  • Pentru Dumnezeu. Nimic nu stii!

 5. […] sajtót lángba robbantó tréfa címmel InPolitics.ro portálon cikkezett hosszan az esetről (https://inpolitics.ro/batalia-pe-miss-ungaria-radu-cristescu-viktor-orban-si-gluma-care-a-incendiat-…), ennek fordítása alább […]

  • belsi calu

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998