CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Batalia pe Sanatate

0 comentarii / 1380 vizualizări / 14 august 2011

In cursul acestei saptamani, va fi purtata una dintre cele mai insolite batalii politice ale guvernarii Boc. Consecinta a spectaculoasei demisii a ministrului Cseke Attila de la Sanatate. Maghiarii au anuntat ca, daca nu obtin controlul asupra Casei de Sanatate, acolo unde, de fapt, exista banii rezervati departamentului, vor refuza sa nominalizeze un nou ministru pentru acest portofoliu. Ceea ce inseamna ca, mai devreme sau mai tarziu, schimbarea algoritmului politic in Guvern va impune o confruntare cu Parlamentul. Situatie in care, in mod logic, Guvernul Boc va fi demis. Sa ne mentinem in ipoteza in care maghiarii sunt consecventi. Si in care PD-L refuza sa le cedeze Casa de Sanatate. Si sa vedem ce se poate intampla.
Daca maghiarii ar da inapoi, s-ar umple de ridicol. De ce? Pentru ca ministrul Cseke Attila a demisionat din motive de fonduri. Dupa care UDMR a anuntat cat se poate de oficial ca, daca nu primesc si Casa de Sanatate, pentru a controla resursele, nu vor nominaliza o noua persoana la acest minister. Si pe buna dreptate. Pentru ca a detine portofoliul unui minister cu imense probleme sociale si a nu dispune de fondurile necesare, fie ele si minime, a fi la discretia unui prim-ministru care nu se consulta cu nimeni, cu exceptia Presedintelui Romaniei, inseamna asumarea raspunderii, de catre UDMR, fara insa a avea si beneficiul posibilitatii de a gestiona situatia. Cu alte cuvinte, UDMR si-ar lua in continuare, pe buna dreptate sau pe nedrept, atat injuraturile romanilor, cat si pe cele ale maghiarilor.
Pe de alta parte, daca analizam situatia din tabara PD-L, renuntand la Casa de Sanatate, acest partid pur si simplu cedeaza o mina de aur. Pentru ca, in mentalitatea PD-L, Casa de Sanatate nu reprezinta altceva decat un izvor urias de posturi bine platite, in care pot fi insurubati – dar daca vine UDMR, vor fi desurubati – multi dintre activistii partidului. Ca sa nu mai vorbim de manevrarea incorecta a banilor, operatiune care aduce alte si alte beneficii pentru grupurile de interese nelegitime din PD-L. De aici rezistenta, pana in acest moment, cel putin, in a satisface pretentia UDMR.(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998