CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Batalie apriga: Antonescu si Zgonea in locul lui Blaga & Anastase

0 comentarii / 1546 vizualizări / 3 iulie 2012

USL vrea ca ca numirea lui Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea la şefia Senatului şi, respectiv, a Camerei Deputaţilor să aibă loc miercuri, potrivit unor surse parlamentare.

Cererea USL de revocare din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a Robertei Anastase a fost depusă azi, la ora 12.00.
USL doreşte ca revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului a lui Vasile Blaga şi din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a Robertei Anastase să aibă loc tot azi.
Majoritatea PSD-PNL ia în calcul, în sesiunea extraordinară care a început azi, să forţeze schimbarea preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, înlocuirea judecătorilor CCR declaraţi incompatibili, revocarea Avocatului Poporului şi iniţierea procedurii suspendării preşedintelui.
Potrivit unor surse parlamentare citate de Mediafax, demersul parlamentarilor USL ar putea să se desfăşoare în mai multe etape, în cele patru zile de sesiune extraordinară.
„Trebuie să facem tot posibilul pentru a schimba aceste instituţii care lucrează în favoarea preşedintelui”, au arătat sursele citate, care au adăugat că, deşi demersul USL este „la limita regulamentelor”, este singura şansă pentru deblocarea crizei politice şi a conflictului dintre preşedinte, Guvern şi Parlament.
USL încearcă să convingă parlamentarii UDMR să se alăture acestui demers, dar şi să atragă de partea puterii mai mulţi parlamentari PDL.
Ei mizează pe faptul că propunerile de schimbare din funcţie a preşedinţilor celor două Camere vor putea fi aprobate în Birourile Permanente şi apoi în plen datorită noii configuraţii politice şi a majorităţii pe care USL o are în cele două foruri legislative.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998