CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Batista pe tambal sau pe legile sigurantei nationale

0 comentarii / 1668 vizualizări / 21 martie 2013

In jurul legilor sigurantei nationale exista, in Romania, o veritabila conspiratie. A tacerii. In sensul ca, de cate ori cineva face referire critica la ele, gestul este asimilat unui fel de atentat. De parca persoana respectiva se atinge de ceva sacru. Este atat de sacra noua securitate a Romaniei? A devenit ea un fel de casta intangibila? Si care, de acolo, din umbra, conspirata fiind prin legi bine ticluite si aparata cu mana forte, face si desface in Romania? Care este, de fapt, situatia? Ce poate face, in acest sens, o majoritate parlamentara de 70 la suta?
Romanii, cand ne-au dat un vot fara precedent, au facut-o pentru a trai mai bine, sub un guvern mai bun, dar si pentru a-i scapa de regimul Traian Basescu. Care personifica raul. Sa o spunem pe sleau. In acest moment, romanii nu o duc mai bine. Poate ca nu a fost suficient timp. Si nici nu exista, inca, probe indubitabile ca avem un guvern mai bun decat celalalt. Ci doar ca este mai bine intentionat. Dar, pana la proba indubitabila a bunei guvernari, mai sunt examene de trecut. Si nici nu i-am scapat pe romani de regimul Traian Basescu.
Ce este, in definitiv, acest regim? Este Traian Basescu raul raului? Sau este doar expresia sa vizibila? Un simbol al raului? Un exponent al raului? Si, daca nuanta aceasta este inteleasa si admisa, atunci cine se ascunde in spatele sau? Unde sunt radacinile raului?
Intru direct in subiect. Radacinile raului pot fi indentificate in primul lor aliniament, prin institutii conduse in mod mascat si deturnate de la rolul lor constitutional de catre Traian Basescu. DNA, ANI, Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, CSM si Curtea Constitutionala. Al doilea aliniament sunt serviciile secrete, deturnate si ele de catre Traian Basescu de la functia lor constitutionala. Ei bine, aici este cheia, cred eu, a profundei crize de credibilitate de care inca este lovita Romania. Cheia este in raspunsul la intrebarea daca acele activitati ce pot fi puse sub semnul intrebarii sau chiar acuzate a fi de politie politica ale serviciilor secrete sunt generate in totalitate de dorinta de a se agata de putere a lui Basescu, mai ales acum, cand a fost demis politic de catre popor sau, in aceeasi masura, Traian Basescu insusi este un produs al serviciilor. Pe care ele nu sunt dispuse sa-l inlocuiasca decat printr-un alt produs la fel de “performant”.
Ei bine, daca ne aflam in aceasta paradigma, atunci este important de stiut, ca sa ne intoarcem la tema acestei analize, ca raul raului exista. Este usor de identificat. De catre fiecare cetatean in parte. Cu singura conditie de a-si pierde o dimineata pentru a citi cateva acte normative. Sunt asa-zisele legi ale sigurantei nationale. Cele mai multe prevederi au fost scrise prin anii ’90. Ele se bat cap in cap cu regulile unui stat democratic. Sunt contrazise si crucificate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Aceste legi permit nu numai abuzuri, violari ale drepturilor omului, ci si, sau mai ales, ca reprezentanti ai unor servicii secrete sa devina mari jucatori politici in Romania. Din umbra. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998