CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

Bezna minții: Ard spitalele de la prize, USR vrea protejarea păsărilor de liniile de înaltă tensiune

13 comentarii / 3660 vizualizări / 26 iulie 2023

Deputatul USR Adrian Giurgiu a identificat o problemă de maximă urgență și gravitate în România: trebuie luate măsuri de către guvern astfel încît păsările să nu se mai electrocuteze în zbor atunci cînd ating firele de înaltă tensiune de pe stîlpi. O soluție ar fi, conform USR, înlocuirea stîlpilor cu unii special adaptați care să nu mai prezinte pericol.

Într-o interpelare către m ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, intitulată ”Transformarea stâlpilor periculoși pentru protejarea păsărilor”, deputatul USR trage semnalul de alarmă:

”Mortalitatea păsărilor cauzată de interacțiunea cu liniile electrice și cu alte structuri de utilități aflate sub tensiune este un subiect mai puțin cunoscut însă necesită atenție sporită deoarece protejarea vieții sălbatice a devenit un subiect de importanță având în vedere actualele probleme de mediu din România.
În România mor zeci de mii de păsări anual din cauza stâlpiilor liniilor de medie tensiune, deoarece în cazul acestora, distanța mică dintre faze permite păsărilor să scurtcircuiteze rețeaua și astfel să se electrocuteze. Rezolvarea se găsește într-o metodă tehnică prin care părțile periculoase ale stâlpilor se pot acoperi, astfel păsările care se așează nu vor muri electrocutate. Conform legii în vigoare, și în România APM trebuie să avizeze doar liniile noi și reabilitările care respectă această protecție a păsărilor”.

În concluzie, USR vrea să știe ”cîți stâlpi de medie tensiune care prezintă pericol pentru speciile de păsări au fost până în prezent izolați, care este situația pe județe a stâlpilor izolați, câte avize a emis AFM pentru instalarea de stâlpi noi și câți dintre aceștia respectă prevederile legale cu privire la protecția păsărilor”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

13 Comentarii

 1. Prindeti si aruncati in ospiciul de nebuni !

 2. Pasarile stau pe un fir, pe o faza, adica. Cum sa se curenteze daca nu fac legatura cu nulul ? Cred ca useristjl s-a electrocutat si acum mananca cacat…

  • Sunt liniile alea cu trei fire unde păsările mai mari (gen berzele) când își desfac aripile pentru zbor ating două fire și mor electrocutate. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne luăm după fiecare nebun….

 3. Cine a fost OM si a fost de valoare, a fost dat afara sau a plecat singur din USB si USR-ul de astazi.
  USRistii de astazi sunt doar gasti securiste, triburi de ciudati, majoritatea sunt creaturi subumane stipendiate de ONG-urilor straine, nu au nicio legatura cu cei care au facut USB-ul si USR-ul original de succes, nu au nicio legatura cu interesele Romaniei.

 4. Interpelarea e din 4 aprilie 2023. Jegule care ești tu jeg, BTI…

  • manca-v-ar ciorile ochii pe garduri

 5. In Maritie 2020, cand falsa pandemie era in plin avant ,,revolutionar’’, a aparut un articol in presa romaneasca vanduta despre faptul ca mii de pasari moarte au fost gasite pe strazile din Atena.
  Explicatia satanistilor a fost ca pasarile au murit pentru ca pe Marea Egee a fost furtuna.
  Cu siguranta ca cei care nu pricep ce inseamna arma militara 5G si cum functioneaza, au crezut imbecilitatea pentru ca explicatia era pentru RETARDATI ca si povestea cu liliacul din piata chineza care a infestat toata omenirea de COVID.
  Iezuitii de la USR, satanisti si retardati ca si cei care au gasit motivul pentru care au murit pasarile din Atena, au gasit acum motivul pentru care mor pasarile in Romania, care este la Marea Neagra nu la Marea Egee: ,, pasarili este proaste ca USRistii, si calca pe fire fara cizme de cauciuc si moare’’.
  USRistii IDIOTI au facut Fizica cu femeia de serviciu de la Partid si nu stiu nimic despre curentul electric, asa cum satanistii din Grecia au uitat ca pe Marea Egee sunt furtuni de mii de ani si niciodata nu au murit pasarile pe strazile din Atena.
  Explicatia corecta este ca ,,pasarile este mici’’ si radiatia puternica de inalta frecventa emisa de antenele 5G aflate in Atena sau in alte orase de pe planeta Pamant, dublata de radiatia 5G emisa din satelitii lui E.Musk ( 42 mii ) si ai criminalului Bill Gates ( 62 de mii ) spre zonele populate, sunt prea puternice pentru volumul corpului unei pasari, si asa cum se intampla in cuptorul cu microunde in care se fierbe apa si se prajeste puiul, sangele din corpul pasarilor fierbe si se incheaga in corpul lor firav,
  ,, si ele cade moarte de Covid varianta Alpha, Beta, Gama, Delta… fara sa se vaccineze la felcerul fara licenta Arahat sau la tovarasu’ colonel – general – maresal… Gheorghitza Muitza Doua Organe’’.
  Pentru unicul neuron obosit care il detine orice USRist, corentul electric este ca Epizotia pentru Mosh Teaca de Bacalbasa. De unde nu este nici Dumnezeu nu cere, dar nici nu da.

  • Zoaie posedata ce esti

  • esti anti 5G?
   -tu vrei sa iei smartfonu de la gura lu ala micu?
   vezi ca te omoara ma-sa!

 6. poate doar berzele sa ajunga sa faca scurt……

  -reamintim ca eolienele fac ravagii,
  cele din Dobrogea se gasesc in calea trans-continentala de migratie,
  in una din cele 2 cai europene mari si late!

 7. „Bezna minții: Ard spitalele de la prize, USR vrea protejarea păsărilor de liniile de înaltă tensiune”

  -domnu BTI
  va faceti de ras:
  cele 2 fenomene NU SE EXCLUD RECIPROC;
  doar nu credeti ca ciorile de pe fire
  sint sursa curectului electric
  desi e o CORELATIE PERFECTA:
  -pe fire ciori
  prin fire curent,
  na!

  cam asta e valoarea corelatiei statistice…..

 8. USR e un adevărat partid european.

  • Clar! Ii recunosti din galaxia vecina, pentru ca oligofrenii la oligofreni trag.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998