CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Bezna mintii la PSD: alegeri provizorii pina la alegeri ne-provizorii

1 comentariu / 2223 vizualizări / 8 octombrie 2021

Nici nu s-a încheiat bine sarabanda încălcărilor de statut pe bandă rulantă de la PNL, în perspectiva congresului, că ștafeta e preluată de PSD, care a transpus în practică un concept nițel mai greu de înțeles. Mai exact, conducere interimară de partid aleasă prin vot, în organizația județeană Satu Mare pînă se alege conducere ”plină”. Nu e vorba doar de încălcarea grosolană a statutului cît, mai ales, de bizareria în sine: interimatul pe bază de alegeri pînă la adevăratele alegeri e oarecum echivalent cu noțiunea de provizorat definitiv sau alte asemenea contradicții în termen.

La finele săptămînii trecute, în organizația județeană PSD Satu Mare s-a pus la cale o rundă de alegeri pentru… desemnarea unei conduceri interimare, după ce vicepreședintele național Radu Moldovan, numit mai demult lider interimar de către conducerea centrală, s-a retras pe motiv de oboseală, sătul de naveta între Bistrița și Satu Mare.
La ședința convocată, cam intempestiv, vinerea trecută, membrii Biroului Politic Județean au votat în unanimitate desemnarea ca președinte interimar a lui Mircea Govor, ieșit cîțiva ani din politică după arestarea și anchetarea de către DNA, dar achitat ulterior de instanță.

Numai că nu a fost vorba de alegeri ”pline”, ci de o mascaradă în afara statutului.

Fostul lider interimar, Radu Moldovan, a încercat să explice situația pentru Inpolitics, dar nu i-a ieșit prea bine:
”Nu a fost vorba de alegeri propriu-zise, acestea vor avea loc anul viitor, au fost alegeri prin care Consiliul Politic Județean a validat o conducere interimară, care urmează să fie supusă aprobării Consiliul Politic Național la prima reuniune”.
Confruntat cu acuzația de încălcare a prevederilor statutare, Moldovan a răspuns că a fost vorba de o procedură democratică și care s-a mai aplicat.

Statutul PSD spune clar, însă, la articolul 142, că responsabilitatea aparține strict Consiliului Politic Național, al doilea for după Congres ca importanță.
Astfel, Consiliul Național

”(11) Ia act de vacantarea funcțiilor de conducere de la nivelul organizațiilor judeţene/de sector şi a municipiului Bucureşti și desemnează președinte interimar sau, după caz, conducere interimară.”

E vorba, deci, de numiri directe, procedură firească tocmai pe baza faptului că într-o anume perioadă sau conjunctură nu se pot organiza alegeri statutare pentru funcția respectivă. Altfel, ce logică ar avea organizarea de alegeri pînă la alegeri??

Deocamdată, singurul revoltat de bizareria de la Satu Mare e deputatul Radu Cristescu, acesta declarînd presei locale:

“Acest individ pe numele lui Govor a preluat abuziv conducerea organizației județene a PSD, organizând un simulacru de alegeri fără acordul conducerii partidului, pacalindu-i pe ceilalți membrii ai Biroului Politic Judetean ca este legal și statutar ceea ce face(…) Din păcate prin ceea ce a făcut pune intr-o lumină proastă organizația județeană și tot partidul, atât în fata alegătorilor cât și în fata conducerii centrale.” a spus Cristescu. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Mai nene… care parte din Ciolacu vandut, Tudose vandut, Firea vanduta… ma rog, totata conducerea mizeriei asteia de PSD este vanduta lui Iohannis si alora de la SRI!!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998