CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bezna mintii la USRPLUS: lege pentru deconspirarea rubedeniilor de securisti din politica

10 comentarii / 5069 vizualizări / 16 martie 2021

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, anunță că a depus azi un proiect de lege privind registrul lucrătorilor Securității și legăturilor de rudenie ale persoanelor care ocupă demnități sau funcții publice cu aceștia: „Haideți să vedem cine sunt fiii și fiicele securității din politică”.

„Este o parte din moțiune care mi-a plăcut și cu care sunt de acord. Aveți un îndemn care mi-a plăcut – fără securiști în funcții publice. Mie chiar îmi place sloganul acesta și vreau să nu rămână o vorbă goală. Haideți să eliminăm securiștii și copiii securiștilor din politica din România. Nu am obiceiul să vin cu mâna goală și am depus astăzi un proiect de lege ca să nu vă rămână inițiativa vidă de sens. Proiectul se numește legea privind registrul lucrătorilor Securității și legăturilor de rudenie ale persoanelor care ocupă demnități sau funcții publice cu aceștia”, spune Claudiu Năsui, conform Mediafax.

Ministrul Economiei precizează că legea prevede înființarea unui registru public al tuturor securiștilor de la Revoluție, dar și obligă CNSAS să arate și legăturile de rudenie până la gradul trei cu aceștia.
„Haideți să vedem cine sunt fiii și fiicele securității din politică”, adaugă Năsui, care precizează că a studiat și nu sunt probleme de constituționalitate.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

  1. Ma înscriu în usr dacă trece asta! Nu de alta dar am niște prieteni cărora le-a cam pierit cheful de viata când le-am forwardat articolul!

    • @PSD-istule te urmez cu placere desii…este vorba despre secretul lui Polichinelle : 80 % dintre actualii alesi au avut macar o ruda lipita acolo in… politica si asta , daca ei insasi n-au fost prestatori la SECU !

  2. Bai Nasoiule, dar de ce sa ne limitam numai la securijdi?

    Mi-a place sa stiu si cine sint sereimuistii din presa ( aia care presteaza la Digicacat sint cam toti ), din partide, ce firme au dar mai ales as vrea sa stiu numele subumanilor sorosisti din Romania. Toti citi sint !!
    Te bagi ma Nasoiule ?

  3. Nasolule,ne iei de proști?Tu știi cîte dosare s-au ars într-o comună prin Argeș?Și cine crezi că mai deține documente despre securisti,nu tot securiștii?Sau vrei să spui că neamul tău nici usturoi n-a mîncat,nici gura nu-i miroase.

  4. Pai și dacă acest lucru se va și întâmpla…cine și câți pt mai rămâne în funcție !?
    Dar nu îl doare gura sa trancaneasca…

  5. Poate ar fi mai potrivită o lege pozitivă, care să-i evidențieze doar pe cei care nu au colaborat cu Securitatea sau nu sunt fii, fiicele și nepoții securiștilor.

    Ar fi și mai ușor de reținut 2-3 nume.

  6. Sustin!Sigur, ar trebui ca in registru sa fie si neamurile securistilor de rit nou, dar nu cred ca ar fi mare diferenta!Bineinteles, nu se va intampla nimic, o astfel de lege este si anticonstitutionala si neconforma cu normele GDPR…Franklin are dreptate, ar fi mai simplu de facut un registru al potentatilor care nu sunt rude cu securistii…

  7. Realizati semnificatia mafiota a anuntului userist?! E, de fapt, o amenintare tipic interlopa, daca stii ca si-au apropriat, pe hastag, CNSAS-ul cu ale carui informaii jongleaza politic si economic, dupa nevoi…Hunor abia aseapta sa le mai serveasca cate o „dezvaluire” tintita…Apoi, noi mai inelegem, din subtext, ca toata clasa polittica e ticsita de securisi si loazele lor, ca o eventuala deconspirare nu i-ar deranja cel mai multt pe useristi (nu ca n-ar avea securisti, ci ca, fiind putini, poseda putini…), mai e si aspectul „operativilor” pe care nu-i poti gasi in arhive si aici s-ar putea ca „istoricii” sa ia din nou plasa…singura laura a deconspirarii, care sa-i dezavanajeze pe #isti ar fi o transparentizare a intereselor straine, tradare,gen…ca in 1964 cu comisarii sovietici , dar banuiesc ca e prea devreme, mai au ceva „mandat” prin preajma…Bine, daca chiar ar vrea cineva sa deparaziteze politicul de neterminatii astia, i-ar „cauta” la militie, ca-s putrezi, nu la securitate, unde-s acoperiti (!!!!)…dar, pentru asta ar ttrebui sa avem (macar) Militie…

  8. […] Ministrul Economiei precizează că legea prevede înființarea unui registru public al tuturor securiștilor de la Revoluție, dar și obligă CNSAS să arate și legăturile de rudenie până la gradul trei cu aceștia.„Haideți să vedem cine sunt fiii și fiicele securității din politică”, adaugă Năsui, care precizează că a studiat și nu sunt probleme de constituționalitate, notează inPolitics. […]

  9. Dulce va fi glontul Patriei !!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998