CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bezna mintii: Weber – demisa pentru ca nu a stirpit coruptia si nu a rezolvat cazul Caracal

12 comentarii / 2897 vizualizări / 11 iunie 2021

PNL, USRPLUS și UDMR au găsit marele vinovat pentru două neîmpliniri majore, cazul Caracal și problema corupției: conform raportului comisiilor Juridice privind activitatea Avocatului Poporului, ar fi vorba de Renate Weber. Un raport de bezna minții, ilegal și neconstituțional, și care riscă să producă inclusiv reacții internaționale.

Cele două comisii juridice ale Parlamentului, conduse de useristul Mihai Badea și de liberala Iuliana Scântei, s-au străduit, în absența reprezentanților opoziției, care au părăsit lucrările, să identifice suficiente hibe în activitatea AP pentru a justifica demiterea Renatei Weber. De altfel, raportul comisiilor se încheie cu anunțul că s-a decis adoptarea unui raport comun de respingere a raportului de activitate al AP pe 2019, care ar urma să fie votat și de plen, la pachet cu raportul de activitate propriu-zis al AP.
Bezna minții continuă: nici Constituția, nici legea de funcționare a AP nu prevăd votarea în parlament, implicit apropbarea ori respingerea, a raportului anual de activitate. Ca și rapoartele anuale ale SRI, spre exemplu, acesta doar se dezbate.

Legea 35/1997 prevede clar:

”Revocarea din funcție a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituției și a legilor, se face de Camera Deputaților și de Senat, în ședință comună, cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți, la propunerea birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului”.

Cu alte cuvinte, comisiile Juridice nu apreciază dacă AP și-a făcut sau nu cu entuziasm datoria, ci doar dacă a încălcat legile țării și Constituției. De la înființarea instituției pînă azi, niciun raport anual de activitatea nu a fost supus votului parlamentarilor.

În loc de asta, parlamentarii puterii au livrat motive năucitoare de demitere a Renatei Weber. Decupate nu din sesizarea unor presupuse abuzuri ale sale, ci din chiar raportul său de activitate: aceasta nu s-ar fi implicat în anchetarea și stîrpirea corupției, în condițiile în care aceeași lege 35 prevede că AP sesizează Parlamentul ori Guvernul doar dacă în activitatea sa se ciocnește tangențial de acte de corupție:

”Dacă Avocatul Poporului constată, cu prilejul cercetărilor întreprinse, lacune în legislație sau cazuri grave de corupție ori de nerespectare a legilor țării, va prezenta un raport, conținând cele constatate, președinților celor două Camere ale Parlamentului sau, după caz, prim-ministrului”.

Ca să se ”acopere”, comisiile Juridice aruncă la grămadă în text recomandări ale MCV în materie de implicare a AP în activitatea anti-corupție, doar că ele nu țin loc de lege. Cu acoperirea MCV, parlamentarii puterii acuză AP că nu s-a implicat prin anchete proprii în marile cazuri de corupție(?!!).

De asemenea, Renatei Weber i se pune în cîrcă inclusiv cazul Caracal, care băltește în instanță la doi ani de la evenimente, un caz în care MAI, Poliția, STS, SRI, Parchetul și alte instituții de forță s-au făcut de rîs, procesul ”monstrului” Dincă e marcat, mai nou, de dispariția succesivă de probe din dosar și de tergiversări, dar aflăm, acum, că povara trebuie să apese pe umerii Renatei Weber. Care nu a trimis nici acum marilor instituții ale statului rezultatele anchetei sale în privința crimelor de la Caracal.

Ce să zicem? Rușine, Renate Weber! (Bogdan Tiberiu IACOB)

Prezentăm extrase din raportul Comisiilor juridice:

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

12 Comentarii

  1. Ăștia ( neomarxistii progresiști) nu au inebunit ..
    Doar își urmează traseul pas cu pas spre distrugerea și a ceea a mai ramy din tara asta ..

  2. Adevarul este ca nu suntem pregatiti pentru o astfel de functie. Nici Renata, colega partiduletului de autobuz a lui Tariceanu, nici jalnicul personaj Ciorbea, acreditat de idioti mai mari ca el ca fiind un fel de favorit al lui Coposu (ardelean, deh).

    Adevarul e ca daca tot e o functie cu potential neexplorat si neeaxploatat de politice, de ce ai tine impostori din gasca perdanta a lui Tariceanu? Un fel de looser pe mana cauia am pierdut cu totii? NU vedetio ca vremurile se schimba? Gata fato, hai ia-ti pensia si te du. Cale baturta mamaie.

    • S-a aburit treaba cu contractul Clopizdei așa că te întorci la Tăriceanu, și dă-i și suge-o, viață de sărăcan crăcănat.

      PROOOOOOOOOOOOOOOOOOOSTOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOVAAAAAAAAAAAAAAAAAANEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!

    • Si weber este tot bursiera soros?

  3. Ba frankline, impostoare e ma-ta, animal nazist rasuflet ce esti !
    Ce e aia, cretin turbat ce esti ”partidulet de autobuz” ?
    Sa vezi ce partidulet de roaba va fi cel nazist care acum ne infesteaza atmosfera cu toti ratacitii adunati de pe la gropile de gunoi , cind le va trece glontul(calibrul e la alegere) prin ureche !!!

  4. Vedeti voi pe dk la motiunea de cenzura ultrasecreta pe care o vom depune fara sa ne afle nimeni.
    Am facut si un guvern din umbra, da nu singuri ca nu avem majoritate. L-am facut cu PMP, ca au si ei valorile lor. E un guvern echilibrat ca n-am vrut sa se interpreteze gresit. In orice caz, oameni noi, echilibrati intre sexele lor, asa cum ne cere UE. Asadar,
    Prim ministru: Premierul
    Viceprim ministru cu probleme de circulatie intracomunitara: Liviu Dragnea
    Ministrii
    Interne: Dl Maresal cu sapte stele, admiral Gabriel Oprea
    Aparare: aici, m-am propus pe mine ca n-as vrea sa ramaie Romania vulnerabila cat timp mai traieste Soros
    Justitie: Anca Florea Savonea
    Externe: Titus Melescanu
    Finante: Darius Cyrus Marmelando Teodorovici
    Dezvoltare: Elena Udrea (casatorita Targusor)
    Fonduri europene: Elena Basescu (momentan monoparentala, dar asta nu e problema)
    Industrie: sotul doamnei Viorica Dragnila
    Ministrul Sanatatii: Adrian Rafila-Cercel
    Transporturi: Razvan Cucu Arsene
    Tineret si Sport: Ioana Tzuica Bran
    Comunicatii: Gabriel Tzuica Zetea
    Educatie: soferul lui Serban Nicolae
    Cultura si untura: aici nu ne-am decis, oscilam intre dnele Diana Dansatoarea si Florica Sosoaca

    • BEZNA MINTII: WEBER – DEMISA PENTRU CA NU A STIRPIT CORUPTIA SI NU A REZOLVAT CAZUL CARACAL

      Securiste, te-a pus propaganda securistă să sugi pula pe net în timp ce guvernul SRI trimite propuneri la CE de râd handicapații ăia de voi, iar Clopizda combate pandemia în Sectorul 1 cu gunoaie lăsate la împuțit.

      Asta este guvernarea și administrația de care este în stare SRI. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  5. Parlamentul sa o propuna pe Norica.

    Norica presedinte! Tariceanu cenzor si Marmelando casier

    • Cum enumeri tu, securist prostovan, numai oameni, în timp ce sugi propagandă securistă pentru prostovani ca tine!?!

  6. Ce va asteptati sa se petreaca in era maximei decaderi spirituale?
    O sa puna in loc un mameluc, care n o sa i incurce in planul pe care l desfasoara. Criza se va adancii si va trebui sa trecem prin ciurul evenimentelor apocaliptice. Scapa cine are zile..

  7. […] Așa cum am mai punctat, în cazul Avocatului Poporului, Parlamentul României pare să fi intrat într-un colaps mental, în care aiurelile se țin lanț.Am arătat că legea de funcționare a AP nu prevede că raportul anual de activitate s-ar supune votului parlamentului, ci este destinat strict informării acestuia, iar procedura de demitere a AP e stipulată în clar, ea făcîndu-se doar pe baza unor sesizări privind încălcarea legii de funcționare ori a Constituției.Niciodată pînă acum, de la înființarea instituției, în 1997, până în prezent, nu a existat un asemenea vot în parlament, dar, iată că actuala coaliție a inventat unul. […]

  8. @ Articole care relatează că Parlamentul dezbate din 3 în 3 ani rapoartele de activitate de la instituția Avocatului Poporului, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998