CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Bibi riscă acuzația de crimă de război: asediul Gazei e strict interzis de Convenția de la Geneva

17 comentarii / 3715 vizualizări / 10 octombrie 2023

În timp ce invazia la sol a Gazei de către armata israeliană întîrzie, guvernul lui Benjamin Netanyahu se confruntă și cu alte probleme, juridice de astă dată. Mai precis, asediul Gazei, așa cum se derulează în acest moment, cu tăierea resurselor de energie, al apei ori a aprovizionării cu alimente și medicamente pentru populația civilă, în număr de cca.2 milioane de oameni, este strict interzis de Convenția de la Geneva, iar încălcarea acesteia este calificată de dreptul internațional drept crimă de război.

Iată ce prevede Protocolul adițional nr. 1 din 10 iunie 1977 la convențiile de la Geneva din 12 august 1949 privind protectia victimelor conflictelor armate internationale:

Articolul 51
Protectia populatiei civile
1. Populatia civila şi persoanele civile se bucura de o protecţie generală contra pericolelor rezultind din operaţiile militare. În scopul de a face aceasta protecţie efectiva, regulile urmatoare, care se adauga celorlalte reguli de drept international aplicabil, vor trebui să fie respectate în toate imprejurarile.
2. Nici populatia civila ca atare, nici persoanele civile nu vor trebui sa faca obiectul atacurilor. Sînt interzise actele sau amenintarile cu violenta al caror scop principal este de a raspindi teroarea în populatia civila.
3. Persoanele civile se bucura de protectia acordată de către prezenta secţiune, în afară de cazul cînd participa direct la ostilitati şi numai pe durata acestei participari.
4. Atacurile fără discriminare sînt interzise. Prin expresia atacuri fără discriminare se înţeleg:
a) atacuri care nu sînt indreptate împotriva unui obiectiv militar determinat;
b) atacuri în care se folosesc metode şi mijloace de lupta care nu pot fi indreptate împotriva unui obiectiv militar determinat, sau
c) atacuri în care se folosesc metode sau mijloace de lupta ale caror efecte nu pot fi limitate după cum le prescrie prezentul protocol, şi care sînt în consecinţa, în fiecare din aceste cazuri, capabile sa loveasca, fără deosebire, obiective militare şi persoane civile sau bunuri cu caracter civil.
5. Vor fi, între altele, considerate ca efectuate fără discriminare urmatoarele tipuri de atacuri:
a) atacurile prin bombardament, oricare ar fi metodele sau mijloacele utilizate, care trateaza ca un obiectiv militar unic un anumit numar de obiective militare net distantate şi distincte, situate într-un oras, sat sau în orice zona continind o concentraţie analoaga de persoane civile sau de bunuri cu caracter civil;
b) atacurile de la care se poate astepta ca sa cauzeze incidental pierderi de vieti omenesti la populatia civila, ranirea de persoane civile, pagube bunurilor cu caracter civil sau o combinaţie a acestor pierderi şi pagube, care ar fi excesive în raport cu avantajul militar concret şi direct asteptat.
6. Sînt interzise atacurile indreptate cu titlu de represalii împotriva populatiei civile sau a persoanelor civile.
7. Prezenta sau miscarile populatiei civile sau ale unor persoane civile nu pot fi utilizate pentru a se pune anumite puncte sau anumite zone la adapost de operaţiunile militare, mai ales pentru a incerca să se puna obiectivele militare la adapost de atacuri sau sa acopere, sa favorizeze sau să efectueze operaţiunile militare. Părţile la conflict nu trebuie să dirijeze miscarile populatiei civile sau ale persoanelor civile pentru a incerca sa puna obiectivele militare la adapost de atacuri sau sa acopere operaţiunile militare.

Articolul 54
Protectia bunurilor indispensabile supravietuirii populatiei civile
1. Este interzisa infometarea civililor ca metoda de razboi.
2. Este interzis de a se ataca, a se distruge, a lua sau a scoate din uz bunuri indispensabile supravietuirii populatiei civile, cum ar fi proviziile alimentare şi zonele agricole în care acestea se produc, recoltele, vitele, instalatiile şi rezervele de apa potabila şi lucrarile de irigatii, în scopul de a lipsi, ca urmare a valorii lor de subzistenta, populatia civila sau partea adversa, oricare ar fi motivatia de la care se porneste, fie pentru a infometa persoanele civile, a provoca deplasarea acestora, sau pentru oricare alt motiv.

Articolul 70
Acţiuni de ajutor
1. Atunci cînd populatia civila dintr-un teritoriu sub controlul unei părţi în conflict, altul decit un teritoriu ocupat, este insuficient aprovizionata cu materiale şi alimente menţionate în art. 69, vor fi intreprinse acţiuni de asistenţa cu caracter umanitar şi impartial şi fără nici o diferentiere cu caracter defavorabil, sub rezerva consimtamintului părţilor vizate de către aceste acţiuni de asistenţa. Ofertele de asistenţa indeplinind condiţiile de mai sus nu vor fi considerate nici ca un amestec în conflictul armat şi nici drept acte ostile. Cu ocazia distribuirii de colete cu ajutoare va fi acordată prioritate persoanelor care, asa cum sînt copiii, femeile insarcinate sau lehuze şi mamele care alapteaza, trebuie, conform convenţiei a IV-a sau prezentului protocol, sa faca obiectul unui tratament privilegiat sau al unei protectii deosebite.
2. Părţile la conflict şi fiecare înaltă parte contractantă vor autoriza şi vor facilita trecerea rapida şi fără piedici a tuturor trimiterilor, a echipamentelor şi a personalului de ajutor oferite în conformitate cu prevederile acestei secţiuni, chiar dacă acest ajutor este destinat populatiei civile a părţii adverse.
3. Părţile la conflict şi fiecare înaltă parte contractantă, autorizînd trecerea de ajutoare, echipamente şi personal în conformitate cu paragraful 2:
a) vor dispune de dreptul de a stabili reglementarile tehnice, inclusiv verificările, la care este supusă o asemenea trecere;
b) vor putea sa condiţioneze autorizatia de trecere de obligaţia ca distribuirea asistentei să fie efectuata la faţa locului, sub controlul unei părţi protectoare;
c) nu vor deturna în nici un fel trimiterile de ajutoare de la destinaţia lor şi nici nu vor intirzia trimiterea, cu excepţia cazurilor de necesitate urgenta, în interesul populatiei civile vizate.
4. Părţile la conflict vor asigura protectia trimiterilor de ajutoare şi vor facilita distribuirea rapida a acestora.
5. Părţile la conflict şi fiecare înaltă parte contractantă interesata vor incuraja şi vor facilita o coordonare internationala eficienta a acţiunilor de asistenţa menţionate în paragraful 1.

De asemenea, și Protocolul nr. 2 din 10 iunie 1977 prevede:

Articolul 14
Protectia bunurilor indispensabile pentru supravietuirea populatiei civile
Este interzis să se recurga, ca mijloc de lupta, la infometarea populatiei civile. În consecinţa, se interzice să se atace, să se distruga sau să se faca inutilizabile, în acest scop, bunurile indispensabile pentru supravietuirea populatiei civile, asa cum sînt produsele alimentare şi zonele agricole care le produc, recoltele, animalele, instalatiile şi rezervele de apa potabila şi lucrarile de irigatii.

Încălcarea Convențiilor de la Geneva, care stabilesc normele și principiile privind tratamentul prizonierilor de război, persoanelor aflate sub ocupație și a persoanelor afectate de conflicte armate, poate avea grave consecințe la nivel internațional și pentru cei responsabili de aceste încălcări. Persoanele sau entitățile responsabile de încălcarea gravă a Convențiilor de la Geneva pot fi supuse răspunderii penale internaționale. Aceasta poate implica urmărirea penală de către instanțele internaționale, precum Curtea Penală Internațională (CPI). Individual, inclusiv lideri politici și militari, pot fi acuzați de crime de război sau crime împotriva umanității.
Statele care încalcă Convențiile de la Geneva pot fi obligate să plătească compensații sau reparații victimelor încălcărilor.
Statele care încalcă Convențiile de la Geneva pot să se confrunte cu izolarea internațională, inclusiv sancțiuni economice și politice din partea altor state sau organizații internaționale. (Bogdan Tiberiu Iacob)

foto: pixabay

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

17 Comentarii

 1. Asta face guvernul partidului extremist Likud condus de Benjamin Netanyahu.

 2. „România și Ucraina înființează un Parteneriat Strategic”, inclusiv militar prin semnaturile lui Iohannis si Zdreleanska.
  Iohannis: „Mă bucură faptul că am semnat astăzi sprijinul multidimensional şi consistent pentru Ucraina şi poporul ucrainean, inclusiv cel de tip militar atât timp cât va fi nevoie până la victoria împotriva agresiunii ruse. Până la eliberarea întregului teritoriu, tragerea la răspundere a tuturor vinovaţilor pentru crimele comise şi mai departe, în procesul de refacere şi reconstrucţie a ţării.”
  România este hotărâtă să sprijine Ucraina atât timp cât va fi nevoie. E mesajul transmis azi, de preşedintele român Klaus Iohannis, într-o conferinţă comună de presă cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, aflat în vizită la Bucureşti. Cei doi şefi de stat au semnat o declaraţie politică privind punerea bazelor unui parteneriat strategic bilateral pentru consolidarea securităţii ambelor state.

  • Deja acest individ ia masuri si decizii cruciale in numele Romaniei, fara consultarea poporului. RoboCop-ul Biden este un alt dictator. Democratia a devenit o marota internationala.

 3. Ce prevede Convenția de la Geneva cu privire la acțiunile Rusiei bolșevice în Ucraina nu ne spune nimicul Bogdan Tiberiu Iacob? Că n-am văzut vreun ”articol” pe această temă pe scursura asta de site?

  • Erai pe porno-masturbare si n-ai observat ca Rusia nu a incalcat Conventia de la Geneva, ci a cautat tot timpul sa explice fiecare actiune militara a sa, tocmai pentru a nu fi acuzata pe nedrept, desi serviciile ucrainene au tot fabricat probe false ca sa o inculpe, in timp ce luptatorii ucraineni se ascundeau in randurile populatiei civile, de unde atacau.

   • Ai dreptate. Niciun civil din Ucraina nu a suferit din cauza agresiunii bolșevice, toți sunt fericiți datorită acestei invazii, Rusia bolșevică publică în fiecare zi un comunicat în care explică unde atacă și cum evită instalațiile și construcțiile civile. Hai sictir, muistule!

    • e numele tau de cretin labagiu, un cacat imputit in drumul celorlalti.

    • ba porcule jidoukroporcesc, ucropii sufera din cauza piticului porno Muienski si A CURVEI DE NEVASTA-SA care cheltuie milioane de euro din banii europenilor si americanilor bani cersiti de milogu ala cu fata de porc jidovesc pe care l-a primit azi Muianis

    • Ucraina este cea mai profitoare regiune din statul bolsevic(urss).ucraina este beneficiara cea mai cistigata din teritorile cucerite de urss. ucraina a condus cei mai multi ani statul bolsevic, prin mafiotii Leonid Brejnev si Nikita Sergheevici Hrușciov( care a si dat ucrainei peninsula crimea) si nu numai. A beneficiat de cele mai mari resurse puse la dispozitie pentru industrializare si reconstructie.Toate in detrimentul unor regiuni din rusia.

  • CRED CA TATAL TAU TE/A FACUT IN PALMA SI TE/A ARUNCAT IN PIZDA MATI DE AIA AI ESIT ASA DE PROAST PT. TINE SI TOT NEAMUL TAU UN CALDUROS ALUPIGUS .SLAVA .

  • Dacă ai puțintică răbdare ți se rezolvă problema expusă

  • Prietene iti recomand să consulti niste articole emise de O.N.U. în care sunt prevăzute anumite drepturi în ce privește statele consiliului de securitate O.N.U.
   Pentru o informare corecta mentionez ca din acest consiliu fac parte 5( cinci ) state care sunt si cele cinci victorioase în WWII.
   Prin urmare operațiunea speciala a Rusiei împotriva regimului nazist din statul artificial creat de bolsevicii lui Stalin( nu al lui Putin), este perfect acoperită din punct de vedere al dreptului internațional( Atentie Putin are cred doctorat în drept internațional) rezoluții care specifica în ce condiții statele consiliului de securitate își rezerva dreptul de a intervenii în oricare stat perdant în cazul în care constată o revigorare a nazismului!
   Că neonorabilii din gașca mainestream nu-ți difuzează decât propagandă în care crezi orbește nu te disculpă de acuzații nefondate! Când vei venii cu argumente documentate ca Putin e bolsevic criminal sângeros mai stăm de povești.
   Până atunci însă eu simplu muritor de rând văd următoarele
   1 Doi jidani khazari( zdrelenski și prigojin au băgat la măcelărie carne proaspătă de creștini cu zecile de mii
   2.Alți khazari ,,jmecheri de pete gârlă” au făcut afaceri de miliarde
   3. S.U.A ,U.K.,Franție,Jermanie sau,,scăpat de armament și muniție veche pă bani de bani.
   4.Rusia s-a,,pricopsit cu vreo 128.000 de km patrați în plusi
   5.Fraierii plătesc cu viata și bairamul și oalele sparte.
   Cu respect și considerație ,indiferent de opinii.

 4. Cine mai respecta conventiile, intelegerile? Raspunsul Israelului este crima de razboi, dar ce a facut Hamas ce este?

  • Razbunare fata de atrocitatiel Israelului comise de-a lungul a zeci de ani, pe care presa inregimentata Occidentului nu le arata.
   Iata mai jos cum batjocoreau niste israelieni cadavrele unor fete arabe, pe care tot ei le-au ucis, sau sunt muribunde. Apasati / clik pe „View” (dreapta jos) si veti vedea:
   https://twitter.com/Partisangirl/status/1711026961257267208?s=20

 5. Daca ii ascultam pe activistii evrei pentru drepturile omului ( Finkelstein), statul Israel incalca drepturile omului si conventiile de la Geneva de 50 de ani. Fasia Gaza este o fasie litorala minuscula, de 25/5 mile, pe care se inghesuie REFUGIATI PALESTINIENI inca din 1948 si in care cresc acum refugiatii din generatia a doua si a treia. Acestia NU AU VOIE SA CIRCULE, este cea mai mare inchisoare in aer liber DIN LUME, conform altui scriitor evreu Ilan Pappe. Periodic asupra lor se declanseaza actiuni teroriste , desi jumatate din populatie este MINORA. Adica Tel Aviv, in loc sa scolarizeze si sa integreze acesti copii, dandu-le alt orizont decat acela al unui lagar de concentrare, ii terorizeaza de 50 ani, in scop GENOCIDAR, desigur. Viziunea genocidara este veche, inca de la Ben Gurion.Tot o secatura genocidara este si Zelenski.

 6. ,,Un alt motiv pentru care Netanyahu a grăbit atacul a fost pentru că serviciile de informații iraniene au marcat o lovitură de stat majoră. ..Ei au obținut o „listă de informații personale și imagini ale oponenților lui Netanyahu pe care le-a ținut cu el, inclusiv Ehud Barak, Benny Gantz și Ehud Olmert”, au spus sursele. „Am obținut și informații speciale din lista jurnaliștilor străini care au primit mită de la biroul lui Netanyahu; Această listă include jurnaliști europeni, americani și israelieni, iar toate informațiile speciale și sumele pe care le-au primit sunt menționate în ea. Netanyahu trebuia să falsească o situație de urgență pentru a se unge drept Dumnezeu rege al Israelului înainte ca această scurgere de informații jenantă să devină cunoscută pe scară largă. Hamas susține că Ucraina le-a vândut armele (finanțate de SUA) pe care le-au folosit în atacul împotriva Israelului… Am fost contactați și de un denunțător israelian care ne-a spus că întreaga lor apărare antirachetă Iron Dome este o fraudă… De fapt, toate exploziile pe care le-am văzut în atmosferă sunt autodistrugeri. Domul de Fier nu a lansat nicio rachetă care ar putea intercepta cel puțin o rachetă trasă din Gaza.”
  Vorbind despre spălarea banilor, oficialii ucraineni încep acum să elibereze numere exacte de mită primite de oficialii americani ca săvârșiri pentru ajutorul ucrainean. Rețineți că fostul președinte al Camerei, Kevin McCarthy, ar fi primit 42 de milioane de dolari. Aceasta ar explica de ce și-a trădat colegii republicani și a permis circului din Washington DC să se finanțeze pentru încă 45 de zile…
  Există un alt unghi al Ucrainei care începe să iasă la iveală: cocaina. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că FSB [Serviciul Federal de Securitate] a găsit cinci kilograme de cocaină împreună cu zece miliarde de ruble în timpul unei investigații asupra unui accident de avion care a ucis comandanții de vârf ai lui Wagner. https://tass.com/russia/1685645
  Amintiți-vă că partenerul de cult al morții Chabad al șefului Wagner Prigozhins, Vladimir Zelensky, este renumit pentru consumul său de cocaină. Apoi, amintiți-vă că un alt susținător al genocidului din Ucraina, Justin Castrudeau din Canada, a fost găsit și cu cantități mari de cocaină în avionul său la o reuniune recentă a G20 din India. Cocaina din America de Sud a fost una dintre principalele surse de venit pentru naziști de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Fostul șef al MI6 ne-a spus că naziștii KM au cumpărat 1000 de mile de coastă în Patagonia, unde plănuiesc să se ascundă după ce vor distruge emisfera nordică într-un război nuclear total. Acel război este acum planificat pentru 2025, sunt de acord mai multe surse. De aceea, este atât de important să opriți spălarea banilor prin Ucraina și să închideți corporația americană înainte de 2025… Congresul SUA a pus capăt tuturor finanțărilor noi pentru Ucraina. https://apnews.com/article/ukraine-russia-war-congress-funding-13727f76561a80d2f00267a13667c33a Apoi guvernul Marii Britanii a urmat să anunțe că nu va mai trimite nici arme sau bani regimului Zelensky. https://www.telegraph.co.uk/world-news/2023/10/02/britain-run-out-of-arms-send-to-ukraine-says-military-chief/
  Următoarea pe linie a venit Polonia, cu guvernul lor tăind, de asemenea, statul criminal al Ucrainei de la orice sprijin. Un alt vecin ucrainean, Slovacia, s-a alăturat clubului punând din nou la putere partidul populist al prim-ministrului pro-rus Robert Fico, jurând că va opri trimiterea de arme în Ucraina.
  https://edition.cnn.com/2023/10/04/politics/ukraine-aid-impact-mccarthy-ouster-intl/index.html
  În cele din urmă, UE nazistă a fost, de asemenea, forțată să admită că nu mai poate sprijini regimul criminalității care este Ucraina. https://tass.com/politics/1684303
  Acest lucru l-a determinat pe Putin să declare că Ucraina „va rezista doar o săptămână”, fără ajutor străin. Conform informațiilor poloneze, Olena a cheltuit recent 1,1 milioane de dolari într-o singură călătorie de cumpărături… „Jocul sa terminat deja pentru Zelensky. Unde va merge și se va ascunde? Există o șansă de 98% să aibă un accident. El a fost deja aruncat sub autobuz”, a spus sursa Mossad.
  Probabilitatea ca corporația americană însăși să fie aruncată sub autobuz este la fel de mare. Cifrele vorbesc de la sine. Datoria totală a SUA a atins un record de 33,442 de miliarde de dolari, o creștere de 275 de miliarde de dolari într-o singură zi. Instituțiile financiare sunt, de asemenea, condamnate matematic. Obligațiunile de trezorerie americane cu scadențe de 10 și 30 de ani au scăzut cu 46%, respectiv 53% din martie 2020. Aceste tipuri de pierderi explică de ce doar patru bănci: JPMorgan Chase Bank, Bank of America, Wells Fargo și Citibank a Citigroup au avut 4,185 trilioane de dolari în depozite neasigurate, sau 59% din toate depozitele neasigurate la toate cele 4645 de instituții asigurate federal.
  Citibank, care a primit cel mai mare ajutor din istoria SUA în 2008, are acum 1,34 trilioane de dolari în depozite neasigurate. https://www.blacklistednews.com/article/85411/after-getting-the-largest-bailout-in-us-history-in-2008-855-percent-of-the-134-trillion-in-deposits. html https://www.retaildive.com/news/chapter-11-bankruptcy-filings-soar/695590/
  Deoarece aceste bănci sunt deținute de Federal Reserve Board și de Departamentul de Trezorerie al SUA, acest lucru ar putea explica de ce sediul lor este acum acoperit cu plastic alb.
  Desigur, falimentul este cea mai mică dintre grijile familiilor care dețin corporația americană. Adevărata lor îngrijorare este să nu fie spânzurati. De exemplu, potrivit președintelui rus Vladimir Putin, Klaus Schwab Rothschild este un „terorist globalist” care ține ostatică umanitatea. În timpul unui discurs la Soci, el a avertizat că zilele acestei elite sunt numărate.
  În SUA, senatorul Rand Paul spune că Anthony Fauci ar trebui să fie în închisoare ca trădător.
  E prea prietenos. Cadavrele a mii de copii uciși de Dr. Anthony Fauci uciși în experimente medicale ilegale au fost descoperite în Hawthorne, New York, acuzându-l pe fostul director al NIH de crime împotriva umanității și crime împotriva copiilor. Detaliile pot fi văzute în videoclipul de mai jos.
  https://rumble.com/v3ng5fm-mass-graves-of-thousands-of-children-killed-by-fauci-in-illegal-experiments.html Nu este doar Fauci. Un purtător de cuvânt al guvernului rus spune că compania Coca-Cola este implicată în cumpărarea de copii din Ucraina. Ea susține, de asemenea, că recoltarea de organe pe piața neagră a avut loc pe scară largă acolo. Toți slujitorii statului adânc vor fi expuși public și urmăriți penal. Uciderea în masă prin vaccinare va fi crima care îi va executa cel mai probabil.
  Datele oficiale publicate de Guvernul Canadei arată că 74% dintre canadienii triplu vaccinați au acum sindromul imunodeficienței dobândite prin vaccin (VAIDS). Da, acesta este SIDA cauzat de vaccin.
  Comparativ cu sistemul imunitar natural al populației nevaccinate, datele arată că populația dublu vaccinată din Canada și-a pierdut acum o medie de 73% din capacitatea sistemului imunitar.
  Populația triplu-vaccinată din Canada și-a pierdut acum o medie de 74% din imunitate.
  Daunele sunt acum atât de mari încât populația dublu vaccinată are, în medie, șansele de a fi infectate cu COVID-19 de 3,8 ori mai mari și de 3,3 ori mai multe șanse de a muri din cauza COVID-19 decât populația nevaccinată, relatează The Exposé.
  https://newsaddicts.com/74-triple-vaxxed-canadians-have-vaids-government-data-shows/
  De asemenea, în Marea Britanie, 92% dintre decesele cauzate de COVID-19 în 2022 au fost printre cei triplu vaccinați, arată datele guvernamentale. https://www.cda.pl/video/15594982cf
  https://slaynews.com/news/92-covid-deaths-2022-were-triple-vaxxed/
  Poți fi sigur că KM va încerca cascadorii mai crude pentru a evita dreptatea. Un truc îi va afecta cu siguranță pe toți bărbații de vârstă militară pe care i-au introdus ilegal în Statele Unite și Europa.
  Un șofer Uber spune că un migrant de vârstă mijlocie i-a spus că este un soldat al cărui salariu a fost plătit de ONU. I s-a dat un card de credit și un act de identitate și i s-a spus să locuiască în Statele Unite și să aștepte instrucțiuni suplimentare… Acești bărbați trebuie să fie arestați și luați în custodie înainte de a primi „instrucțiuni suplimentare” de la ONU. Celălalt lucru pe care KM îl face este să amenințe lumea cu armele sale meteorologice și de cutremur. Am fost informați că un dispozitiv neutrino de înaltă energie în Antarctica a provocat trei cutremure majore pe 6 și 7 octombrie 2023. https://www.newagebd.net/article/214367/15-killed-as-earthquakes-hit-three-continents Fiți atenți la arestările publice și demisiile unor personalități importante. Când vezi oameni precum Bill Gates și Klaus Schwab defilați în cătușe în fața camerelor, știi că în sfârșit se face dreptate.’’

 7. […] scrie TBI, pe inpolitcs. […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998