CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bica arunca bomba: In Romania, nimeni nu o poate ancheta legal pe Kovesi

2 comentarii / 13789 vizualizări / 24 iulie 2016

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a făcut în această seară o dezvăluire șocantă, în cadrul unei apariții la emisiunea lui Ciutacu, de la România TV, dezvăluire care ridică serioase semne de întrebare legat de funcționarea statului de drept în țara noastră.

Mai precis, Bica a explicat că, potrivit legislației actuale, în cazul în care, ipotetic vorbind, șefa DNA, Laura Kovesi, ar comite un act de corupție, ea nu ar putea fi anchetată și arestată decît….de ea însăși, nicio altă structură din parchete neavînd această posibilitate.

”Doar un procuror din cadrul DNA o poate ancheta (pe Laura Kovesi n.n.), nu există nicio reglementare care să permită unei alte structuri să facă un act de cercetare în ceea ce o privește. Drept dovadă că, în 2013, DNA a arestat un procuror din DNA, și nu altă structură din parchet. Așa e legea scrisă” a explicat Bica, spulberînd cu acest prilej legenda că ea și Kovesi s-ar fi amenințat reciproc, la un moment dat, cu arestarea: ”Eu, una, nu aveam cum sa fac acest lucru, legal”.

În schimb, Bica a declarat că Laura Kovesi constituise un grup de lucru la DNA care îi deschisese fostei șefe a DIICOT un dosar de cercetare încă din 2013, deși a continuat să coopereze cu ea încă mult timp după aceea, și a atras atenția că, pe internet, există un articol din primăvara lui 2014 în care se anticipa arestarea ei, petrecută în toamna aceluiași an. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. În România nu există stat de drept.Exista poliție politică de tip mafiot -stalinist,care șantajează,corupe judecătoriei.Exista un SRI,cate face tot felul de scenarii si face parte din acelaș sistem,creeat de Basescu.

  2. Este o anomalie. DNA si DIICOT sunt doua structuri ale Parchetului general, subordonate , prin urmare Procurorului general. Ce, DNA este stat in stat? Asa se doreste sa se creda , mai ales din stransa legatura cu SRI.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998