CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Biden a trasat sarcini României: vom mai da Ucrainei și alte sisteme Patriot

0 comentarii / 2492 vizualizări / 10 iulie 2024

Președintele SUA, lider al NATO, a trasat ieri sarcini noi aliaților, la Summitul aniversar de la Washington, între care donarea de noi sisteme Patriot Ucrainei. România a fost nominalizată de Biden, alături de alte trei state, între țările care ar urma să livreze noi sisteme de rachete Patriot către Ucraina, după ce CSAT deja a decis donarea unuia.

Președintele american Joe Biden s-a angajat să furnizeze Ucrainei cinci noi sisteme strategice de apărare aeriană pentru a contracara atacurile necruțătoare ale Rusiei, într-un discurs puternic în care a salutat liderii NATO la Washington DC, relatează BBC.
În declarații scurte, dar puternice, la deschiderea summit-ului, președintele a declarat alianța militară „mai puternică ca niciodată”, întrucât se confruntă cu un „moment crucial” în războiul dintre Rusia și Ucraina.
Biden a spus că SUA vor colabora cu Germania, Italia, Olanda și România pentru a dona baterii de rachete Patriot și alte sisteme pentru a ajuta Ucraina, pe fondul creșterii victimelor civile în conflict.
Anunțul vine la doar două zile după ce o rachetă rusă a atacat un spital de copii din capitala Ucrainei Kiev – un atac pe care primarul orașului a spus că a fost printre cele mai grave de la începutul războiului. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998