CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Biden către nație – discurs cinic, strategie pe muchie de cuțit

20 comentarii / 3668 vizualizări / 20 octombrie 2023

Președintele SUA, Joe Biden, s-a adresat azi noapte națiunii americane într-un mesaj direct, ceea ce nu se întîmplă prea des, dar discursul său, dincolo de mostre de cinism neașteptat și nepotrivit, mai mult a tensionat lucrurile decît să le relaxeze.
În mesajul său, Biden a încercat să reîncălzească o ciorbă care nu prea mai prinde la nivel internațional, ba chiar din contră, și, destul de probabil, nici la intern: America – farul călăuzitor al omenirii.

„Leadershipul american este cel care menține lumea unită. Alianțele americane sunt cele care ne țin în siguranță pe noi, americanii. Valorile americane sunt cele care ne fac un partener cu care alte națiuni doresc să colaboreze. Riscul de a pune toate acestea în pericol dacă ne îndepărtăm de Ucraina, dacă întoarcem spatele Israelului, pur și simplu nu merită. De aceea, mâine voi trimite în Congres o solicitare bugetară urgentă pentru a finanța nevoile de securitate națională ale Americii, pentru a susține partenerii noștri în dificultate, inclusiv Israelul și Ucraina.
Este o investiție inteligentă care va genera dividende securității americane pentru generații viitoare, ne va ajuta să evităm expunerea trupelor americane la pericole, să construim o lume mai sigură, mai pașnică și mai prosperă pentru copiii și nepoții noștri.
În Israel, trebuie să ne asigurăm că au tot ce le trebuie pentru a-și proteja poporul astăzi și întotdeauna.
Pachetul de securitate pe care îl trimit în Congres și pe care îl cer Congresului reprezintă o angajare fără precedent pentru securitatea Israelului, care va consolida avantajul militar calitativ al Israelului, la care ne-am angajat – avantajul militar calitativ.
Ne vom asigura că Iron Dome continuă să păzească cerul deasupra Israelului. Vom face ca alți inamici din regiune să știe că Israelul este mai puternic ca niciodată și să prevenim răspândirea acestui conflict.” a spus președintele către americani.

Și a continuat cu un mesaj de maxim cinism:

„Și să fiu clar în legătură cu ceva: Noi trimitem Ucrainei echipamente aflate în depozitele noastre. Și atunci când folosim banii alocati de Congres, îi folosim pentru a reînnoi propriile noastre stocuri – propriile noastre depozite cu echipamente noi – echipamente care apără America și sunt fabricate în America: rachete Patriot pentru bateriile de apărare antiaeriană produse în Arizona; proiectile de artilerie fabricate în 12 state din întreaga țară – în Pennsylvania, Ohio, Texas; și multe altele.”

Altfel spus, deși îl asculta întreaga lume, nu doar compatrioții săi, Biden a explicat că banii dați de congres pentru Israel și Ucraina sunt doar o formulă deghizată de înarmare americană, prin lichidarea de stocuri vechi și înlocuirea cu arme noi, moderne și create de forța de muncă americană.

Dincolo de asta, discursul lui Biden a provocat imediat critici dure în rîndul presei și al politicienilor americani, care au remarcat, pe bună dreptate, că în discursul lui Biden, Israelul a fost doar o acoperire pentru adevăratul of al președintelui: Ucraina. Mai exact, Biden a vorbit foarte mult de necesitatea continuării sprijinului pentru Ucraina, marele său pariu politico-electoral, neezitînd să utilizeze formulări dure la adresa lui Valdimir Putin, care deja au provocat reacția Kremlinului. Cel mai important, Biden a ”legat” Israelul de Ucraina, pentru a convinge americanii că sunt două chestii identice.

Numai că nu toți compatrioții săi sunt de acord.

Președintele american Joe Biden încearcă să profite de escaladarea conflictului palestino-israelian pentru a continua să sprijine Ucraina, a declarat senatorul republican James Vance, citat de Fox News. Potrivit acestuia, exploatarea tragediei Israelului care se confruntă cu un atac al Hamas este dezgustătoare. „Ceea ce a făcut președintele a fost absolut rușinos, folosind situația din Israel pentru a-și ”vinde” politica dezastruoasă față de Ucraina americanilor sceptici. Acestea sunt țări diferite, au probleme diferite și această încercare de a folosi Israelul pentru acoperire politică este ofensatoare”, a spus Vance.

 

Problema lui Biden e că prin discursul său a ridicat ștacheta americană foarte sus, iar saltul peste ea reclamă acordul Congresului pentru foarte mulți bani: 105 de miliarde de dolari, dintre care 60 de miliarde doar pentru Ucraina, 14 miliarde de dolari pentru Israel, 10 miliarde de dolari pentru eforturi umanitare, 7 miliarde de dolari pentru regiunea Indo-Pacific, inclusiv Taiwan și 14 miliarde de dolari pentru securitatea frontierei SUA.

Marea întrebare e ce se va întîmpla dacă Biden nu va primi acești bani de la congres, în condițiile în care republicanii nu vor să audă de Ucraina, democrații de Israel și ambele partide se tem de reacția propriilor electorate în pragul anului cu alegeri, în care vor trebui să promită pentru americani și nu pentru alte popoare, aliate ori ba.

Deocamdată, Camera Reprezentanților se chinuie să își găsească un nou lider, în timp ce se apropie vertiginos momentul 15 noiembrie, cînd guvernul va intra în incapacitate de plată în absența unui nou buget adoptat. Se chinuie și nu prea reușește. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

20 Comentarii

 1. apropos de discursuri ..
  Se schimba macazul? Discurs de candidat?

  Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, cere revoluție în politică: ‘Este suficient să schimbăm elita aceasta falsă și să impunem elita cea bună’ https://www.stiripesurse.ro/ioan-aurel-pop-presedintele-academiei-romane-cere-revolutie-in-politica-este-suficient-sa-schimbam-elita-aceasta-falsa-si-sa-impunem-elita-cea-buna_3106374.html

 2. Gura clonatului adevar graieste, si kk mananca !

  Satanistul Bibi a provocat acest genocid la ordinul lui Rochefeller si toti khazarii paduchiosi o vor lua in freza oriunde ar fugi pe pamant.
  Evreii adevarati care de la inceputul anului se lupta cu cultul satanic israelit = khazarii iubitori de Talmud, se bucura ca scapa de cei care i-au asuprit mii de ani de pe timpul lui Hamurabi.
  Faptul ca paduchiosii nazisti si-au dat arama pe fata si toti au vazut de ce sunt capabili khazarii
  ( falsii evrei ) este un lucru bun pentru ca asa nu mai pot continua cu minciuna holocaustului sau cu clamatul antisemitism, pentru ca ei khazarii sunt cei mai antisemiti, si ei au facut si fac fac holocaust cu palestinienii.
  Auschwitz a fost o tabara de recreiere la modul cel mai serios spus ( lagarele adevarate ale khazarului paduchios nazistul Stalin, nu aveau piscina ca la Auschwitz ).
  A fost creat pentru a-i strange pe khazarii din Europa sa nu moara aiurea in razboi, ca sa aiba sionistii cu cine popula statul khazar Israel facut la ordinul lui Rockefeller, lucru programat inainte de 1871.
  In Romania sunt multi arabai care ,,ii iubesc” si sunt sigur ca nu sunt fericiti pentru ce li se intampla palestinienilor, etc.
  In Germania, Franta, Romania, etc, khazarii vor fi pe teren neutru si arabii nu se vor mai lasa manipulati de Mafia Khazara ci vor actiona ca bumerangul pe care khazarii l-au aruncat. Bumerangul se va intoarce si ii va lovi in freza cand se vor asteptapaduchiosii mai putin.
  Razboi au vrut razboi vor primi tot restul vietii lor oriunde se vor afla, chiar si dupa ce tot acest razboi satanist se va incheia, pentru Ca khazarii au deschis cutia Pandorei. Si-au facut-o cu satanistul lor Bibi, si ce-si face khazarul cu satanistul lui nu-i poate desface nici Satana Yehova.
  Este o vorba care spune : fie roata si patrata tot se-ntoarce ea odata !

  • care Rochefeller i-a dat ordin lui Bibi, satanizatule descreierat ?
   Nici un Rockefeller cu putere nu mai este in viata, iar familia a vandut de ani buni marile companii.
   Cretinilor!

   • esti drogat cu captagon de ultima generatie. Mai intai sugi Capta si apoi mesteci Gon..oree

    • maciuca si kkt kakazar

  • idiotule

   • si de aceea vorbeste cu curul

  • Ce clone și falși evrei visezi boss? Ai fumat etnobotanice?

   Toți evreii sioniști, și nu numai (așa-zișii creștini americani și gloatele de cretinopați ce se adapă la propagandă) ce susțin Israelul, indiferent de cât de semiți sau khazari sunt la ADN, sunt răi în sensul că susțin cu entuziasm exterminarea unor populații care îi încurcă, în speță arabii palestinieni. Că în rest ei sunt oameni buni așa în general.

   Colonialiștii evrei nu vor o țară multiculturală că le put arabii și celelalte nații în general. Vor toate teritoriile pentru ei și pentru asta îi extermină așa cum i-au exterminat pe canaaniți evreii ăia buni din Biblie la comanda lui Dumnezeu chipurile.

   • A mai sarit un prost din baie… Platitilor Paduchiosi tratamentul vostru pentru ALERGIA la ADEVAR este sigur si eficient cu STREANGUROL si LOPATIN.

 3. Ca de obicei, pe 15 noiembrie nu se va întâmpla nimic deosebit iar SUA nu vor intra în incapacitate de plată.

  • Dadada exact incapacitate de plata.
   La tine în garsonieră ai căldură? Frigider?

 4. Iată proba că SUA este un stat războinic care se prezintă ca un făcător de pace. Criminalitatea acestei puteri mondiale generează criminalitate. Mai mult ca oricând asistăm la jocuri de putere ale șmecherilor planetei. Manipularea este acum la vedere. Păcat de această omenire împinsă la autodistrugere. Islamul și mozaismul dovedesc că lumea nu poate fi creștină.
  Lupta este rațiunea de a trăi.

 5. Daca fiecare si-ar vedea de treaba lui, ar sta in banca lui, lumea ar fi mai buna (poate). Dar cand se baga unde nu le fierbe oala, se dovedeste ca lumea devine mai rea.

  • e chiar cazul tau.

 6. ,,JOC DUBLU sau JOC LA DOUĂ CAPETE, tot aia este!Politica
  Este puțin probabil să mai vedem vreo ofensivă terestră a armatei israeliene în Fâșia Gaza.
  Ar echivala cu mii de morți în tabăra lui Netanyahu. Un preț mult prea mare pentru un scop (distrugerea Hamas) care nu va schimba datele problemei. Teroarea va dăinui cât timp balanța rămâne vizibil dezechilibrată, iar proiectul ”Două popoare, două state” reprezintă un deziderat aproape imposibil de atins. Cu toate că lumea musulmană din Orientul Mijlociu pare a fi, de la distanță, un adevărat monolit, o forță militară impresionantă în pofida decalajului tehnologic față de arsenalul NATO, situația foarte încordată din zonă are puține șanse să explodeze într-un conflict regional de mare amploare. Explicația este relativ simplă. Cu excepția Iranului și a organizației Hezbollah, celelalte țări arabe se află sub influența directă a Statelor Unite și a Israelului. A nu se confunda simplii cetățeni (presupus anti-americani și anti-israelieni) cu politicienii aflați la guvernare. Ultimii joacă destul de transparent după muzica de la Washington și Tel Aviv, în schimbul protecției și a unor beneficii materiale deloc de neglijat. Existența Israelului într-un ocean de presupuși inamici a depins, de zeci de ani, de implementarea cu succes a unor strategii economice, militare și diplomatice, capabile să mențină acest echilibru precar. Statele mai sărace din zonă au fost cooptate relativ ușor în proiecte ”reciproc avantajoase”, cu sprijinul unor agenți dubli și a politicienilor corupți. Liban, spre exemplu, deși găzduiește trupe Hezbollah, are la nivelul conducerii de stat oameni devotați Casei Albe. Situația este similară în Irak, unde după război a rămas un guvern care doar mimează lupta cu imperialismul american. Yemen, Iordania și Oman sunt prea neputincioase și corupte pentru a conta pe tabla de șah. Dintre țările cu o anumită forță economică și militară, Egiptul urmărește, de asemenea, foaia de parcurs a Casei Albe. S-a văzut limpede în cazul punctului de frontieră cu Fâșia Gaza, bombardat de Israel fără ca politicienii de la Cairo să scoată mai mult decât un scâncet neputincios. Turcia rămâne, totuși, membru NATO, în timp ce Siria acceptă, fără să clipească, distrugerea aeroporturilor sale de către israelieni. Protecția oferită de Kremlin se restrânge la o arie de acoperire extrem de mică, undeva în jurul reședinței președintelui al-Assad. Arabia Saudită, Kuweit, Qatar, Bahrain și Emiratele Arabe Unite (aka țările exportatoare de petrol) s-au dezvoltat intens, au înflorit în ultimii zeci de ani sub protecția Pentagonului.
  În pofida retoricii prințului Mohammed bin Salman (MBS) și apartenenței regatului la alianța BRICS, relațiile Arabiei Saudite cu SUA rămân indestructibile. Faptul că Joe Biden a fost tratat cu răceală de MBS nu înseamnă nimic altceva decât că Arabia Saudită ar prefera să colaboreze mai degrabă cu un președinte ca Donald Trump. Astfel de relații privilegiate cu politicieni, agenți ai serviciilor de informații și generali de armată ai statelor arabe s-au dezvoltat în zeci de ani de perseverență și aplicare minuțioasă a strategiei israeliene de apărare. Totul a costat sute de miliarde de dolari pompați în țările potențial inamice. Hamas și Fâșia Gaza sunt doar două dintre entitățile care trăiesc exclusiv din donații. Și, în consecință, trebuie să se conformeze. Iranul rămâne singura piatră foarte tare. Iar aici intervine influența Rusiei și a Chinei. Mâna întinsă de BRICS ar putea fi decisivă în reprimarea dorinței iranienilor de a distruge Israelul cu orice preț. Până atunci, însă, Joe Biden va bifa încă o mare victorie în Congres, imposibil de atins în alte condiții: un ajutor anual de 100 de miliarde dolari pentru Ucraina (60 miliarde), Israel și Taiwan.’’

  • Închipuindu-şi că sunt grozavi, ca râma de bălegar care vrea să pără şarpe
   I-ai copiat ca un borfaş articolul lui Adrian Onciu
   “Este puțin probabil să mai vedem vreo ofensivă terestră a armatei israeliene în Fâșia Gaza”

  • Dementul, care spune pe aici că va spânzura pe toată lumea şi că îi va şi arde pe evrei „cu aruncatoare de flacari“ (postarea lui descreierată pe Inpolitics din octombrie 21, 2023 at 19:55 pm, făcută la articolul „Haaretz: Hamas ne provoacă să reacționăm violent…“), e acelaşi cu cel care i-a trimis ameninţări cu moartea Maiei Morgenstern, dar nu a fost inculpat căci are toate diagnosticele grave necesare.

 7. cu postari diversioniste si cu cretinisme care sa descurajeze comentariile serioase

 8. -„atacul hamas” a fost o inscenare 100% mossad,
  mossad cu sclavii,adica;
  -„razbunarea” va fi de proportii biblice doar daca ne trezim cu „victimele” prin Romania,
  ca mai intotdeauna,vezi ucraina,
  vezi comunistii greci,comunistii chilieni adusi in romania,in regimul trecut.

 9. Ce chestie,a descoperit Bideu America?????adica nu stia numeni ca americanii vand vechituri ptr. a reinnoi stocul de armament cu tehnologie si munitie de tip nou.Caracterizarea de „cinism” a cuvantarii e un eufemesim ,aceasta este cu adevarat America, aparatoarea democratie in lume mai putin la ei, ,deghizata pe fata in jandarmul universal.O mascarada ,,dau bani la greu iar americanii au trei milione de oameni ai strazii.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998