CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Bilant 2022 – SRI se lauda cu o terorista capturata in 1995

2 comentarii / 2316 vizualizări / 22 iunie 2022

Serviciul Român de Informații și-a prezentat azi bilanțul pe ultimul an de activitate, în prezența președintelui Klaus Iohannis, la final nefiind făcute declarații publice, conform cutumelor de pînă acum. Nu știm ce succese o fi prezentat SRI în ședința de bilanț, dar într-un articol apărut ieri în revista serviciului, se glorifică o mare realizare de acum 27 de ani, cînd a fost capturată o teroristă japoneză.

Revista Intelligence a SRI laudă într-un amplu material prinderea, în martie 1995, a teroristei japoneze Ekita Yukiko, membră a Frontului Armat Est-Asiatic Anti-Japonia, care și-a deschis o afacere de acoperire în România anului 1993, venind cu un pașaport peruan fals. Yukiko, urmărită de Interpol de 20 de ani la acel moment, a fost arestată de poliție, extrădată și ulterior condamnată la închisoare, fiind eliberată în 2017. Presa internațională relata la momentul capturării că arestarea se făcuse în baza informațiilor furnizate Bucureștiului de serviciul secret japonez (NPA), lucru pe care revista SRI îl expediază în două vorbe.
Ce nu spune Intelligence nici după 27 de ani e dacă între arestarea teroristei, în martie, și prăbușirea Airbusului 371 la Balotești, cîteva zile mai tîrziu, a existat o legătură de cauzalitate – răzbunarea operată de mafia japoneză pentru capturarea teroristei – așa cum s-a speculat pe larg în presă. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Totuși, titlul articolului tău nu reprezintă realitatea decât in mod infidel.
    Articolul din RI nu reprezintă raportul SRI, bine ca ne-am lămurit și cu asta.
    Jaa ne !

  2. Aş fi chiar curios să văd un raport de activitate!Cum îşi justifică ăştia salariile uriaşe,că nu văd niciun terorist sau spion prins în RO?Zecile de mii de interceptări ale convorbirilor telefonice,ale unora gen „Florea Cioacă” sau urmărirea câtorva „ţăcăniţi” maghiari reprezintă super-realizările lor??
    Mai fac şi acu dosare ca pe vremea securiştilor??

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998