CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9707 RON DOWN | 1 USD = 4.6638 RON DOWN | 1 GBP = 5.7329 RON DOWN

Bilantul de la berarie. Sau de la DNA?

1 comentariu / 2678 vizualizări / 23 decembrie 2014

O enigma a acestor zile si a anului care urmeaza este unde anume si in ce fel va fi facut bilantul corect al celor zece ani de presedintie, marca Traian Basescu. Este veridic bilantul pe care el insusi il face in fata camerelor de luat vederi? Este mai adevarat bilantul realizat, impreuna cu prietenii sai apropiati, in fata halbei de bere? Sau exista si urmeaza sa fie inchis si un alt bilant? Cel de la DNA. Pentru incalcarile legii de care se face, in mod direct, vinovat Traian Basescu.
Orice presedintie are o fata luminoasa si o fata intunecata. Istoria judeca avand, pana la urma, o unitate simpla de masura. A fost mai multa fata luminoasa? A fost mai multa fata intunecata? In definitiv, un mandat prezidential nu este tot una cu luna de pe cer. In timp, cele doua fete nu pot fi, in niciun fel, egale.
Ma numar printre milioanele de romani care cred ca fata intunecata a regimului Traian Basescu este mult mai consistenta decat realizarile acestui regim care, de fapt, in buna masura, tin nu atat de mandatul sau, cat de mecanismul implacabil al istoriei. Care, acum, cu sau fara Basescu, ne duce spre vest. Ne readuce acasa. In familia noastra europeana.
La ora bilantului, fara interventia DNA – o institutie pe care nu pot fi acuzat ca am iubit-o vreodata – romanii nu ar intelege nimic din ceea ce numeam fata intunecata a unui regim. Pentru ca fata intunecata este, in mare masura, penala. Politicul a fost subordonat faptelor penale. Iar faptele penale ale regimului Basescu sunt generate de lacomie. Pur si simplu de dorinta de a pune mana, sacrificand binele public, pe averi cat mai consistente, castigate necinstit. Prin coruptie institutionalizata. Si dirijata de la varf. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Rosca-Stanescu l-a adus la putere pe Basescu, in 2004. Nu a facut-o din motive ideologice, ci din interes concret. Din aceasta cauza, tot ce spune „Ciripoi” provoaca lehamite.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998