CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Black Cube: Romania – teren de lupta intre servicii: americani contra germani/francezi/israelieni

3 comentarii / 8900 vizualizări / 7 noiembrie 2016

Incendiarele dezvăluiri din scandalul Black Cube, făcute prin intermediul jurnalistului Ion Cristoiu, iau amploare de la un episod la altul. Astăzi, analistul publică stenograma unei alte discuții între fostul colonel SRI Daniel Dragomir și reprezentanții Black Cube, iar informațiile care transpar din document sunt de-a dreptul halucinante, cu atît mai mult cu cît ele pot fi – și trebuie – lesne conexate cu alte evenimente produse în ultimi doi ani. În rîndurile care urmează (pe alocuri mai greu inteligibile, fiind vorba de transcriere după sunet, cu absența unor cuvinte neinteligibile), vom încerca să prezentăm succint cele mai spectaculoase date care se desprind din discuția sus-pomenită, derulată pe 1 februarie între Daniel Dragomir, Dan Zorella și Udi Levi.

Legenda:
Y – Daniel
BC I – Dan Zorella
BC – Udi Levi

Iohannis – prevenit de ambițiile prezidențiale pentru 2019 ale Laurei Kovesi

Daniel Dragomir relatează că, printr-un apropiat al președintelui Iohannis, l-a avertizat pe acesta în legătură cu planurile lui Kovesi de a candida la președinție, împotriva lui, în 2019:

”Acum, am trimis un mesaj președintelui, președintelui actual, deoarece am pe cineva apropiat lui, ce îi spune următoarele: mai vreți un alt mandat de președinte? Deoarece dacă îi veți mai extinde încă trei ani mandatul, această doamnă își va termina mandatul în aprilie 2019. Alegerile prezidențiale au loc în noiembrie 2019. Ea vrea mult… o carieră. Își va termina mandatul, va spune: vreau președinte. Ea îți va aresta soția și pe tine, deoarece ai făcut o grămadă de lucruri stupide. Și ea îi va aresta pe toți din jurul tău”.

Iohannis – o inteligență limitată cu reacții necontrolate

Un alt aspect foarte interesant relatat de Dragomir despre șeful statului, pe baza relatărilor unui consilier prezidențial foarte apropiat de președinte, George Scutaru, este că acesta are o inteligență foarte limitată și reacții de-a dreptul hormonale:

”Din câte cunosc eu, actualul președinte este foarte limitat în a sa minte, reacție la tot ce se întîmplă… Prima sa reacție este… A doua reacție, începe să țipe și să se dea mare, să fie foarte, foarte supărat și să aibă cea mai puternică atitudine… Eu… tot acest lucru… cu un prieten apropiat de al său. Fostul său consilier pe Securitate Națională este tipul ce conducea toate serviciile. Și este foarte apropiat de el”. ”Președintele este slab” conchide Dragomir.

De acum, celebra scenă cu paltonul trîntit și altele asemenea încep să capete noi înțelesuri.

Cum și de ce a fost executat Scutaru de către tandemul Coldea-Kovesi

O dezvăluire de senzație a lui Dragomir este cea privind modul și motivul pentru care a fost executat fostul consilier prezidențial George Scutaru, în primăvara anului trecut. Acesta a plătit vina de a fi fost prea apropiat, prea de încredere pentru Klaus Iohannis.

”Au vrut să scape de el (cei din) intelligence (SRI). Ei i-au cerut unui tip să facă o declarație referitor la el. Au mers la doamnă (Kovesi n.n.), doamna a început un proces. S-au dus la președinte și i-au spus. (va) începe un proces. El este un tip foarte de treabă. Îl urau, de ce? Deoarece el era atât de apropiat președintelui și conducea toate Serviciile. Așa că președintele a început să țipe, i-a spus tipului să vină și i-a zis: Dă-ți demisia, nu vreau să te mai văd. Nu mi-ai spus despre asta, a trebuit să aflu de la alții. Tipul și-a luat documentele și a părăsit biroul și asta a fost, terminat. După aceea, cazul, cumva, a dispărut. Au deschis cazul împotriva lui dar a fost că nimic nu s-a întâmplat, dar au scăpat de el. Acum tipul vizitează toate bisericile din România. Vreau să spun, s-a dus la partidul lui… ei bine, se duce la toate bisericile. Au scăpat de el într-o săptămână”.

Nu știm, deocamdată, dacă această dezvăluire e reală. Dar teoria că Scutaru a fost pus sub anchetă penală doar pentru a părăsi Cotrocenii e puternic susținută de însuși faptul că scandalul a fost rapid îngropat iar azi, un an și jumătate mai tîrziu, abia dacă își mai amintește cineva de dosarul respectiv. În mod firesc, fiind vorba de un personaj atît de puternic și de influent, ar fi fost o onoare pentru DNA să-i bată capul pe perete, drept trofeu, după o eventuală condamnare.

Cu ce îl sperie Kovesi pe președinte?

Potrivit lui Dragomir, cu scandalul privind casa obținută ilegal. Care scandal ar putea lua amploare prin punerea primei doamne sub acuzare, cu consecințe incalculabile pentru cariera lui Iohannis. Drept pentru care, era de așteptat ca el să fie încîntat de un pretext pentru a nu o mai re-nominaliza pe Kovesi la șefia DNA.

”Președintele tocmai și-a pierdut casa. Soția lui a făcut documente false și au cumpărat o casă în Sibiu. El are două case și este… Una din case, această casă… a făcut acte false că ea a moștenit, imediat a închiriat-o unei companii de Wi-fi. Șeful companiei Wi-fi în România este un prieten bun al… deci el a obținut, nu știu, un câștig de jumătate de milion de euro. Acum actele… asta a fost într-adevăr… și că nu aparține casa lui și soției lui. Așa că îmi imaginez că s-a speriat, deoarece și-a spus… soția lui acum, este o problemă mare. Așa că el a acționat printr-o cale extraordinară, el a cerut un nou proces. Acum îți poți imagina, pe de altă parte, sentimentul meu este că dacă i se va da o ocazie și sentimentul eu este că e nevoie de ceva din afara României ce va ajunge în media, el va veni și va vedea”.

Sprijinul american, cumpărat cu servicii

Un aspect foarte interesant al discuției e cel privind relația dintre Kovesi & Coldea și americani. O relație a șefei DNA derulată mai mult prin nr.2 din SRI și susținută de servicii făcute de cei doi acestora.

”Relația ei cu americanii nu a fost directă. Relația ei cu americanii a avut loc datorită tipului de la Servicii ( Florian Coldea n. n.).(…)Credința mea este că aceste persoane sunt… ele doresc puterea. Și s-au dus la americani și le-au spus americanilor: vă putem oferi coordonări… Dar, nu cred că au legături așa de bune acolo”.

Despre ce servicii ar putea fi vorba?
Unul dintre ele, în mod cert, a vizat ancheta UE în privința închisorilor CIA din mai multe state europene, inclusiv România.

Parlamentul european i-a cerut lui Kovesi (pe atunci procuror general n.n.) să facă o investigație:

”Ea n-a făcut nimic, a răspuns UE spunând că a investigat dar ea… nu. Și asta e… Nu am găsit, nu există nicio înregistrare”.

Să fie asta explicația faptul că, în condițiile în care țări precum Polonia au recunoscut, finalmente, că au găzduit închisori CIA, România îl ține și acum pe nu în brațe?

Ce alte servicii să mai fi prestat K&C pentru americani?
Cumva arestarea și extrădarea promptă a hackerului român Guccifer, utilizat inclusiv în campania electorală din SUA? Cum se știe, extrădarea propriilor cetățeni e interzisă, cu excepția cazurilor cînd există niște tratate încheiate între anumite state. Cum a funcționat respectiva înțelegere invers, adică dinspre SUA înspre noi ne-am putut da seama din modul ”prompt” în care ne-au fost livrați escroci precum Mihai Necolaiciuc, după ani și ani de zile de tergiversări. (Interpol Washington nici nu se deranja să răspundă justiției române)

Coldea a delapidat din banii de răscumpărarea pentru răpiții din Irak

”Tipul ( Florian Coldea n. n.) este foarte vulnerabil. Nu știu dacă vă amintiți, în 2005 au fost trei jurnaliști români răpiți în… Eu am fost tipul care m-am dus acolo… 2005, am fost primul care a mers acolo, în anul acela pentru a… îi elibera pe acești oameni. S-a plătit o grămadă de bani. O știu sigur pentru că eu am fost cele care a luat banii împreună cu altcineva… Nu toată suma a fost plătită. Cea mai mare parte din sumă s-a întors la ambasadă. De la ambasadă banii au dispărut. Ambasada română din Irak. În Karaga. Acum, ei.. eu deoarece nu mă atingeam de bani în situația aceea așa că iată de ce ei au fost, și acesta e de asemenea alt subiect. (Coldea) i-a împărțit cu ceilalți, dar a luat banii. Acum, informația mea spune asta acum” afirmă Dragomir.

Cum a ras Iohannis oamenii americanilor din SRI

De-a dreptul explozivă e o altă afirmație a lui Dragomir, ținînd de un veritabil șantaj al lui Coldea la adresa americanilor.

”Acum, din câte știu, câteva luni în urmă Coldea s-a întâlnit cu americanii. Și de asemenea o întâlnire foarte dură și la acea întâlnire le-a spus americanilor ceva de genul: aveți grijă de treburile voastre aici, deoarece știu și eu deoarece știu și eu multe”.

De aici, se desprinde indirect o altă bombă. Șantajul lui Coldea la adresa americanilor s-ar fi putut produce în martie 2015, atunci cînd șeful FBI, James Comey, a venit la București. Din motive încă neelucidate, partea americană a cerut ca dezvăluirea oficială privind vizita să fie făcută cu o anume întîrziere, dar informația s-a scurs, totuși, în media. Cu acest prilej, Comey a făcut următoarea declarație publică:

„Doresc sa adresez mulțumiri în special prim-adjunctului Florian Coldea, cu care am avut ocazia sa discut la Washington, la începutul mandatului meu de director al FBI, precum si adjunctului Ion Grosu și adjunctului Dumitru Cocoru, amândoi colegi apreciați de instituțiile noastre”.

Coldea și doi generali SRI lăudați fățiș de șeful FBI, nu e de colea.
Surpriza face ca, doar 2-3 luni mai tîrziu, Iohannis să-i radă fără milă pe doi dintre ”lăudați”, (Cocoru trecut în rezervă, Grosu debarcat din funcție) în paralel răspîndindu-se cu repeziciune informația că nici Coldea nu se simte prea bine.

De ce oare? Răspunsul ar putea veni tot din stenogramă.

În România, jocurile le face azi serviciul secret german. Plus francezii…

Mai precis, ascensiunea în funcții a ”germanilor” Iohannis și Hellvig face ca influența americană să cadă pe locul doi, în defavoarea serviciului secret german, BND. Ceea ce înseamnă probleme pentru gruparea Coldea.

”Acum, din câte știu din interior este că cooperarea cu americanii este.. .acum, și americanii sunt foarte (preocupați) de ceea ce se întâmplă și îți voi explica de ce. Când conduceam această cooperare, întotdeauna americanii erau interesați de două probleme: voi (israelienii) și germanii. Acum, cu tipul neamț pe care BND este foarte-foarte bine. Deoarece BND (Serviciul Secret German n. n.) este regina spectacolului acum.
Mai mult decât atât, directorul actual, domnul Hellvig, mi se pare foarte apropiat (de germani). Actualul director.. a început de asemenea această psihologică… că el vrea să fie șeful…. Și el este un om bun, vrea să conducă afacerea. Doamnei (Kovesi) nu-i place” spune Dragomir.

Ce-i drept, nici serviciile secrete franceze nu stau rău în relația cu omologii români, în acest moment,
Astfel, aflînd că cei de la Black Cube iau în calcul folosirea unui europarlamentar francez pentru a exporta scandalul Kovesi în P.E., Dragomir îi avertizează: ”Doar pentru informarea ta, (cei din) intelligence au legături foarte bune cu francezii. Legături foarte bune”. Drept pentru care evreii se reorientează spre un europarlamentar britanic.

Cum i-au arestat Coldea și Kovesi pe oamenii lui Hellvig

Și e momentul să pice, iar, o bombă de proporții.
Întrebat de evrei dacă are o relație apropiată cu Hellvig, Dragomir răspunde:

”Îl cunosc. Al doilea lucru, acest tip (Hellvig) avea o echipă, 4-5-6 persoane în jurul său care lucrau pentru el. Înainte de a fi numit director, Coldea și doamna i-au arestat… Așa că el este singur. De unul singur. Așa că normal că nu o place”.

Ați reținut bine: imediat după alegerile prezidențiale, informați fiind că Iohannis îl va numi pe Hellvig la șefia SRI și deranjați de perspectiva ca acesta să-și facă o echipă proprie puternică, Coldea și Kovesi i-au arestat, pur și simplu, pe respectivii. O informație care, dacă se confirmă, îl va face pe Stalin invidios, dincolo de mormînt.

Cum se șpăguiește directorul Euronews?

Ne explică israelienii, de data asta, care susțin că pot oricînd plasa, pe bani, materiale anti-Kovesi la CNN-ul european:

”Știi de Euronews? Vreau să fie la Euronews și avem o legătură directă cu președintele Euronews. Uite, Daniel, el este gata pentru bani, îmi pare rău să o spun, dar venim din aceeași… pentru bani este gata să facă orice. Pot să pun o uriașă… despre România, despre tip, despre doamnă, despre știre, despre asta. Cu toată informația, cu tot materialul care va rula zi de zi povestea, toată media. Euronews este uriaș, toată Europa. Va fi o știre mare. Despre ce am vorbit mai înainte, trebuie să plătim Euronews. Eu voi vorbi oricum cu președintele Euronews să-l pregătesc pentru marea știre, deoarece trebuie să ne pregătim noi înșine, este nevoie de timp. ” afirmă Udi Levi.

Fostul premier moldovean Vlad Filat, avere de două miliarde de euro

Discuțiile lui Dragomir cu Black Cube scot la iveală și informații despre alte mari scandaluri.
Cum se știe, în vara anului 2014 a dispărut aproape un miliard de dolari din trei bănci din Republica Moldova.
Premierul de la acea vreme, Vlad Filat, a fost condamnat la şapte ani de închisoare, iar noul guvern a promis că va recupera banii.
Evreii de la BC nu își ascund, în discuția cu Dragomir, interesul în a pune mîna pe un contract cu guvernul moldovean de găsire a banilor furați, prezumtiv, de Filat și complicii săi, mai ales că acesta ar fi domeniul în care au maxim de experiență.

”Am auzit că acolo este un interes al guvernului de a da de urma bunurilor fostului guvern, care a furat bani sau ceva asemănător. Îți spunem, deoarece am lucrat pentru alte guverne care căutau aceleași, nu aceleași bunuri dar căutau bunuri anterioare ale altor guverne, deci avem o grămadă de experiență. Asta este una din cele mai bune expertize ale noastre” spune Udi Levi.

În replică, Dragomir dezvăluie că are ”o legătură bună cu directorul actual. Directorul actual este cel care l-a pus pe fostul prim ministru în închisoare. Acum… în urmă, cineva a venit la mine în numele fostului prim ministru. El vrea să găsească… ca să poată ieși din închisoare. Deci, oamenii au început să… așa că asta este o altă idee(…) Eu nu aleg părți când este vorba de afaceri. Nu îmi place, trebuie să înțelegi, în Moldova cele două servicii se luptă una cu cealaltă(…) Fostul prim ministru cred că are în… două miliarde de euro în bunuri și… Acum, pentru a fura acești bani pentru o țară ca Moldova, îți spun de ce nu îmi place.. în urmă, am fost în Moldova și am fost la biroul fostului prim ministru al Moldovei și am avut o scurtă întâlnire, jumătate de oră. Și am stat la masă, telefonul suna la fiecare cinci minute, el a plecat… Al doilea lucru, la acea vreme, el a cerut bani.. șase milioane de euro, ca împrumut, nu știu, două buzunare, dar el nu avea bani să plătească salariile pensionarilor… Două lucruri de la acea întâlnire, tipul nu este eficient. Al doilea, tipul nu este profesionist”. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. IN SERVICIUL ROMANIEI MAI ESTE MACAR UNUL ?

  2. ce roman bai vandutule!e pura realitate . vai de capul bietilor romani care au ramas in tara!nici un patriot roman in toata sleahta de nemernici de la putere!i au casapit sau arestat pe cei care au avut curaj;PAUNESCU ,VADIM=IRADIATIlasciati ogni speranza voi qui entrati…

  3. Observ ca tendinta stelutelor pe umeri este sa ne bage in cap ca nu mai exista romani in slujba romanilor. Eu spun ca exista dar nu sunt in functii cheie. Tare le mai tataie curul unora din serviciile neinteligente…..parese ca au iesit la iveala cateva lucruri…Romanii s-au saturat de cacaturile astea si….incepe oala sa fiarba bine….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998