CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Blaga a cistigat din primul tur, Udrea contesta votul. Urmeaza spargerea PDL

0 comentarii / 1617 vizualizări / 23 martie 2013

Vasile Blaga a fost anunţat oficial câştigător al funcţiei de preşedinte al PDL, el obţinând 2344 voturi din totalul celor 4567 valabil exprimate de delegaţii la Convenţie, în timp ce Elena Udrea a întrunit 2014 voturi, iar Monica Macovei – 209, potrivit rezultatelor prezentate de Mircea Toader.

Preşedintele Comisiei de numărare a voturilor, Mircea Toader, a prezentat de la tribuna Convenţiei rezultatul turului 1 al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al partidului.

El a spus că, după închiderea votării, au fost exprimate 4615 voturi, valabil exprimate fiind 4567, iar anulate 48. Voturile valabil exprimate pentru cele trei moţiuni sunt, potrivit rezultatelor anunţate: „Reformiştii” – 209, „Noul Partid Democrat Liberal. O nouă Românie” – 2014, „România dreaptă. Politica dincolo de lozinci” – 2344. Toader a precizat, conform Mediafax, că liderul moţiunii „România dreaptă. Politica dincolo de lozinci”, Vasile Blaga, care a obţinut majoritatea voturilor valabil expirmate, este declarat preşedintele PDL. În timpul anunţului făcut de Toader, Blaga şi cei patru susţintări ai săi care au vorbit la moţiune s-au aflat pe scenă, în timp ce ceilalţi lideri de moţiune – Elena Udrea şi Monica Macovei – nu erau prezenţi, venind ulterior pe scenă. După rezultatul votului, din sală s-au auzit scandări precum: „Blaga preşedinte”, „Stolojan”, „Flutur”, „PDL” şi „Unitate”. Surse apropiate acestui candidat susţin că Elena Udrea ia în calcul să conteste rezultatul votului.
Candidatul la şefia PDL Elena Udrea a declarat, în timp ce procesul de votare era în desfăşurare, că mai mulţi delegaţi nu reuşiseră să voteze pentru că nu se regăseau pe liste sau prenumele le-a fost trecut incorect, ea arătând că organizatorii i-au transmis că nu a mers calculatorul.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998