CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Blaga loveste dur: ”Basescu a rupt alianta DA si a oprit PSD de la scindare”

0 comentarii / 1898 vizualizări / 12 februarie 2014

Președintele PDL, Vasile Blaga, iese și el la rampă, în plin scandal politic pe axa PNL-PSD-Basescu, și lansează o serie de declarații fierbinți, acuzații tăioase la adresa șefului statului, pe care îl declară responsabil de ruperea alianței DA și de oprirea decăderii PSD, care era la un pas de scindare în 2009.

Într-un interviu acordat revistei ”22”, liderul PDL afirmă că răceala dintre el și președintele Băsescu ar putea fi explicată prin aceea că ”nu o dată am avut puncte de vedere care nu au coincis cu ale președintelui. Ca, de exemplu, ruperea Alianței Dreptate și Adevăr, că de acolo au pornit multe discuții. După cum țineți minte, a fost un Colegiu director național în care, cu 82 de voturi pentru și 6 abțineri, s-a hotărât rămânerea la guvernare. Că, până la urmă, lucrurile au involuat și s-a ajuns să fim scoși de la guvernare este altceva. Cred că acțiuni ale oamenilor din jurul președintelui au dus până la urmă la ruperea Alianței D.A. Nu eu am scos bilețelele roz și alte chestii. Cum, de altfel, trebuie să recunosc că am fost unul dintre puținii oameni, 8 am fost, care ne-am opus unei alianțe cu PSD în 2009. Noi am refăcut PSD mare. Că dacă PSD nu intra la guvernare, se spărgea atunci. E adevărat că a fost până la urmă și o ambiție prostească a d-lui Tăriceanu, faptul că atunci nu a găsit forța necesară pentru a remonta lucrurile care ne-au despărțit și a reface Alianța D.A. și a guverna împreună în 2009” afirmă Blaga.
Cît despre poziția președintelui față de PDL în raport cu noul său partid de suflet, Mișcarea Populară, Blaga mai spune: ”Nu cred că a vrut să-l rupă, dar a vrut la conducerea lui pe Elena Udrea. Asta e clar(…)Au plecat, a vrut doamna Udrea să-și facă partid, își face partid. Ia să vedem ce face cu partidul domniei sale!”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998