CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Blaga, Mizil si Bebe Ionescu, suspectati de implicare in scandalul creditelor ilegale

0 comentarii / 2288 vizualizări / 13 decembrie 2012

Procurorii fac azi 48 de percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe, fiind vizată o grupare coordonată de persoane influente din mediul de afaceri din Capitală care ar fi luat ilegal credite de la două bănci pentru 35 de firme cu sprijinul a şapte directori ai băncilor, prejudiul fiind de 85 milioane de euro. Lucian Cojocaru, fost director BRD şi în prezent vicepreşedinte Volksbank, şefi ai sucursalelor BRD Unirii şi Dorobanţi şi responsabili ATE Bank sunt cercetaţi de DIICOT în cazul fraudelor, capii afacerii fiind Marius Locic şi fraţii Creştin.

Şapte directori de bănci sunt vizaţi în ancheta DIICOT privind fraudări bancare, între care Dana Băjescu, directorul Grupului BRD Dorobanţi din Bucureşti, ajungând la audieri, a declarat, joi, avocatul acesteia. Notarul Paula Rosenberg – soţia artistului Damian Drăghici, consilier al premierului Ponta pentru problemele romilor, ales senator pe listele USL – a fost adus cu mandat de poliţişti la sediul DIICOT, pentru audiere. Zece persoane vizate în ancheta procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au ajuns la sediul instituţiei. Între timp, procurorii aşteaptă documentele ridicate în timpul percheziţiilor dispuse joi dimineaţă, pentru care un judecător al Curţii de Apel Bucureşti a emis autorizaţie, urmând ca actele să fie centralizate. Curtea de Apel Bucureşti este competentă, întrucât în cauză sunt vizaţi patru notari.
Lucian Cojocaru, fost director BRD şi în prezent vicepreşedinte Volksbank, şefi ai sucursalelor BRD Unirii şi Dorobanţi şi responsabili ATE Bank sunt cercetaţi de DIICOT în cazul fraudelor bancare, capii afacerii fiind Marius Locic şi fraţii Creştin, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.
Potrivit surselor citate, în această afacere sunt implicaţi patru notari, unul dintre aceştia fiind soţia lui Damian Drăghici, Paula Rosenberg. Damian Drăghici, consilier al premierului Ponta pentru problemele romilor, a fost ales senator pe listele USL.
De asemenea, în anchetă este vizată şi soţia lui Marius Locic, au mai declarat sursele.
Volksbank a confirmat, printr-un comunicat, că a fost prejudiciată în acest caz cu aproximativ 8 milioane de euro , precizând că a sesizat autorităţile, încă din mai 2010, în cazul unor dosare de credit în care s-au utilizat documente falsificate.
În scandal, potrivit dezvăluirilor presei, apar și numele lui Vasile Blaga, Oana Mizil și Gheorghe ”Bebe” Ionescu, socrul Elenei Băsescu.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998