CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

Blandiana: ”Ar trebui sa fim recunoscatori pandemiei”

5 comentarii / 4034 vizualizări / 11 martie 2021

Scriitoarea Ana Blandiana a declarat pentru Europa Liberă că românii ar trebui să fie recunoscători pandemiei, deși s-a declarat dezamăgită, totuși, de faptul că ei nu au devenit mai buni și mai frumoși în prezența morții.

Europa Liberă a întrebat-o azi pe Blandiana ce a dezvăluit pandemia despre societatea românească. „Este un moment al adevărului pentru care ar trebui poate să îi fim recunoscători pandemiei care l-a făcut posibil”, spune Ana Blandiana.

„Cred că înainte de a răspunde, aș vrea să mărturisesc – ca și cum mi-aș mărturisi un păcat – un gând al meu de acum un an, din momentul declanșării pandemiei. Mie mi se părea că dincolo de pericole, suferințe și dificultăți, această perioadă de încetinire a ritmului vieții obișnuite, de distanțare socială și de favorizare a interiorizării, a singurătății fiecăruia cu el însuși va funcționa ca un prilej de exorcizare. Mi se părea că – așa cum s-a întâmplat în zilele cutremurului din ’77 și în zilele din decembrie 1989 – în prezența morții oamenii vor deveni nu numai mai buni, ci și mai frumoși, mai atenți unii cu alții.
Ceea ce în mod evident nu s-a întâmplat” a punctat poeta.

Ea a avut un gînd bun și pentru guvernanți:

”Nu cred că autoritățile românești s-au descurcat mai stângaci și mai lipsit de inteligență și de înțelepciune decât autoritățile din alte țări, în aceste condiții extreme, dovadă că în analizele europene ale momentului pe temele de viață și de moarte nu ne aflăm pe ultimele locuri”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Da toarasha Arpagic, avem orgasme cind stam la cotet pentru megainselaciunea cu gripa, gripa botezata covid. ( totusi megainselaciunea asta nu se compara cu aia a lagarelor de munca si reeducare unde se zice ca au murit milioane de oameni desi la inceputul razboiului ei nu erau nici jumatate din citi au murit la sfirsit )

  Sa revin. Faptul ca mii de oameni au fost omoriti cu buna stiinta de un psihopat pe nume al Rahat, intradevar ne-a facut mai buni. Si-am devenit asa de buni, ca am renuntat ( cam fortat e adevarat ) la mincare, haine, distractie. afaceri servici etc si-am ajuns sa ne inchinam zeului Covidius. Unii au renuntat ( e drept , foarte fortat ) si la Viata. Ce nevoie am avea de toate astea, de viata si de normalitate cind ne bucuram la auzul noilor lozinci sorosist-neomarxiste de genul „UN ROMAN BUN E UNUL MORT”?

  Mai bine ti-am auzi vocea aia soptita despre cum i-o sugeau toarasului Gogu Radulescu, ca sa nu maninci „salam cu soia”.

  Am totusi o nelamurire. Se zice ca besleaga aia imputita Gogu R, ( la care i-o sugeai cu nesat ) ar fi fost general maior in KGB si cam shidov. Aia cu KGB n-o cred , pe a doua …DA, era cam shidov.
  Cum pastele ma-sii a fost ala in KGB,cind la citeva zile dupa Revolutie, toarasu Gogu R este urcat in avion si trimis in „Tara Sfinta” unde dupa putin timp „moare datorita unei boli grave”?
  Adica era spion KGB dar l-a preluat mossad? De ce n-a ajuns la Moscova si-a ajuns in Shidovelia?

  Vezi toarasa Arpagic, nu e bine sa faci pe sfinta cind tu ai fost CURVA toata viata !

 2. Pai, „sa multumim din inima covidului”, zic…O dictatura, fie ea si medicala, nu-i face pe oameni mai buni, ii inraieste, ii insingureaza, le ia speranta de viata…de unde sa stie doamna Blandiana?!! Ea compara terorizarea populatiei de catre politrucii pandemiei cu catastrofa care ne-a unit…atata poate…cand ai trait in huzur la tzatza stalinista a gogului (Radulescu), desi in dosarul de cadre se mentiona „o oarecare apropiere” de legionarism (numai prin tata, dar si legionarii astia sunt buni sau rai, depinde de „anturaj”), iar in postcomunism s-a convertit la dizidenta post-factum, ca si aici era rost de avantaje si doar nu puteai sa le lasi „prostimii”…Mai corect era sa infiintati partidul lui „hopa mitica…cade-n cur si se ridica”, macar sa va asumati…si sa stim si noi unde sunteti, sa nu ne mai impiedicam de voi peste tot…

 3. Ce dor imi este de vremea dictaturii când eram vedeta!!!!

 4. Cineva ar trebui sa-i infunde Doinei Coman un Covid in fund. Un morcov baban…

 5. Săraca de arpagică…..o alta profitoare indiferent de regim politic….halal de ea…
  Măcar de ar fi doar ea…
  Cu așa ” intelectualitate” nici noi cei mulți.si prosti nu suntem altfel ….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998