CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Blandiana – iesire exploziva: Raul american se globalizeaza, virusul pandemiei e ocult

4 comentarii / 4381 vizualizări / 9 noiembrie 2020

La cîteva zile după alegerile din SUA și în plină isterie a măsurilor guvernamentale anti-Covid, scriitoarea Ana Blandiana iese cu afirmații extrem de dure, într-un interviu pentru ziare.com, în care profețește globalizarea răului american și cere cetățenilor să nu mai gîndească cu mintea altora. Două teze extrem de periculoase, am spune, în contextul actual.

”Tiraniile au pretenția de a stabili ce e bine și ce e rău”

”Cred ca a fi liber, oricand si oriunde, inseamna a gandi totul cu propriul tau cap, cu propriul tau spirit critic, fara a accepta regulile niciunei cenzuri oricat de corecte. La urma urmei toate represiunile istoriei – de la inchizitie la tiranii, despotisme, totalitarisme, nazism, comunism si, mai departe, pana la corectitudinea politica de azi – asta incearca sa inabuse si sa inlocuiasca, stabilind ce este corect si ce nu, ce este bine si ce este rau. Libertatea este refuzul fiecarui om in fiecare clipa de a lasa pe altul sa gandeasca in locul sau” afirmă scriitoarea.

Covid 19 – un virus ”ocult”

”Pandemia functioneaza ca un revelator al aberatiilor devenite endemice in realitatea globala. Isterizate de misterul virusului, nu doar ucigas, ci si ocult, se reactiveaza toate problemele nerezolvate, toate urile ramase in adormire sub crusta societatii de consum. Raul american, care are toate sansele sa se globalizeze, nu e nou, nou, uimitor este doar locul in care a izbucnit. Lenin numea stangismul „boala copilariei comunismului”. Un comunism ce va sa vina. Sa nu uitam – desi in mod curios si vinovat – presa lumii nu a dat nici o importanta faptului – in timp ce in Statele Unite se daramau statuile lui Lincoln si Columb, in Germania, intr-un orasel din Westfalia de Nord se inaugura o statuie a lui Lenin” mai afirmă Blandiana. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Pe dna Blandiana, daca nu ar fi fost membra GDS, mai ca as crede-o acum ca are bune intentii ! Dar… asa, am niste retineri !

 2. „Un comunism ce va sa vina”, da?
  nici o problema, Blandiana va fi mereu acolo, pe aceeasi baricada de pe care s-a inaltat pana la Legiunea de Onoare

  „Slavă neamului acesta

  Vremurilor noastre slavă!

  Slavă erei ce se naşte

  Duşmănită şi grozavă;

  Slavă robului de veacuri

  Care n-o să fie rob;

  Slavă ţării ce înalţă

  O şesime de pe glob;

  Slavă! Slavă fericirii

  Vremii viitoare slavă;

  Slavă lumii ce se naşte

  În aceasta oră gravă;

  Slavă anului acesta

  Ce-a ucis în colb milenii;

  Şi de flăcări, ca drapelul,

  Slavă veşnica lui Lenin!”

 3. Corecta observatia, Vasile Munteanu!

 4. Multumesc!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998