CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON UP | 1 USD = 4.5984 RON UP | 1 GBP = 5.8083 RON UP

Blestemul post-decembrist al PNL: noua ”aventuri” guvernamentale, un singur premier liberal

2 comentarii / 2499 vizualizări / 24 octombrie 2016

Președintele PNL, Alina Gorghiu, a anunțat azi că va propune în Biroul Politic Național ca Dacian Cioloș să fie candidatul partidului pentru funcția de premier. „Dacian Cioloș va fi propunerea pe care astăzi o voi face colegilor mei, care își vor exercita votul. Procedura este, conform statutului, nefinalizată astăzi pentru că un Consiliu Național trebuie să formalizeze decizia din BPN”, a spus Gorghiu, conform Agerpres, înainte de ședința conducerii PNL. Liderul PNL a precizat că Dacian Cioloș și-a dat acceptul pentru această propunere.

Grație acestei decizii, Călin Popescu Tăriceanu rămîne, pe mai departe, deținătorul unui titlu oarecum neobișnuit, acela de singurul liberal susținut în ultimii 26 de ani de PNL pentru postul de premier.
În 1991, cînd PNL a intrat prima oară la guvernare, l-a susținut premier pe independentul Theodor Stolojan. În 1996, pe independentul – mai apoi țărănistul – Victor Ciorbea. În 1998 pe țărănistul Radu Vasile. În 1999 pe independentul Mugur Isărescu. În 2012, de două ori, pe pesedistul Victor Ponta.
Singura excepție a fost în 2004, cînd partidul a mers cu Tăriceanu la Palatul Victoria, dar chiar și atunci, ne amintim, o parte a PNL s-a rupt de partid și a întors armele contra liberalului. În 2015, l-a susținut pe Dacian Cioloș. Acum, PNL merge iar pe mîna unui outsider, în persoana aceluiași Dacian Cioloș, foarte probabil viitor premier. Un veritabil blestem politic pe capul urmașilor Brătienilor. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Asa e, PNL e o gasca de moluste care se hraneste din resturile de la masa altora…Nu au „cojones” sa-i deau una peste nas si lui Ciolos si lui Iohannis care nu ar fi iesit niciodata presedinte fara suportul PNL…

  2. Care PNL?!
    Va intreb : mai exista ?!
    Poate doar P = partid, caci N si L NU MAI POATE INSEMNA NIMIC ASTAZI !!!
    Astept viitorul congres cand se va schimba liderul si denumirea ….globalista !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998