CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

BNR, somata sa ancheteze scandalul Credit Europe Bank

0 comentarii / 2752 vizualizări / 16 august 2010

Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu cere Băncii Naționale declanșarea neîntîrziată a unei anchete proprii în cazul băncii Credit Europe, protagonista unui scandal de proporții după ce s-a descoperit că mulți clienți au fost lăsați fără bani de către angajați ai acesteia.

”Întrucât, până la ora actuală, cca. 40 de persoane au constatat dispariţia banilor din conturile deschise la sucursala din Braşov a Credit Europe Bank, prejudiciul ridicându-se la peste 2 milioane de euro, solicit Băncii Naţionale a României să demareze o anchetă proprie atât la sucursala în cauză cât şi la celelalte sedii din ţară ale Credit Europe Bank şi să facă publice constatările ulterioare, pentru a şti dacă este vorba de un fenomen izolat sau, din contră, de unul generalizat” se arată într-un comunicat de presă al deputatului, postat pe blogul propriu.

”Cu această ocazie atrag atenţia asupra deficitului de încredere în sistemul bancar pe care astfel de situaţii îl întreţin, în primul rând prin gestionarea situaţiei de criză într-un mod neprofesionist şi ezitant. Este inadmisibil ca acest tip de furt, aproape instituţionalizat, să prolifereze, deorece, din experienţa anterioară, consecinţele pot fi drastice, mai ales în condiţiile actuale când traversăm o perioadă de acută instabilitate economică, perioadă în care încrederea oamenilor în sistemul bancar trebuie cultivată şi întărită, iar nu spulberată. Pentru a evita o criză de încredere în sistemul bancar românesc şi pentru a preîntâmpina eventuale retrageri masive de economii, ale populaţiei şi ale companiilor, din conturile bancare, BNR trebuie să extindă controlul şi asupra altor bănci din ţară, iar prin aplicarea riguroasă a legii, să elimine orice suspiciune asupra stabilităţii şi seriozităţii sistemului bancar românesc.
De asemenea, solicit Credit Europe Bank să prezinte scuze în mod public tuturor persoanelor păgubite şi să le ofere acestora o substanţială compensaţie bănească pentru tot disconfortul creat. Ar fi un prim semnal că băncile ştiu să şi piardă (mai ales când greşesc), nu numai să câştige, cu orice preţ, de pe spinarea românilor” mai cere deputatul PSD. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998