CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Boc a cistigat: Legea educatiei e adoptata

0 comentarii / 1647 vizualizări / 14 decembrie 2010

Legea educaţiei pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament este considerată adoptată, după ce liberalii au anunţat în plen că îşi retrag semnăturile de pe moţiunea de cenzură, a anunţat, azi, de la prezidiu, preşedintele Camerei, Roberta Anastase.

În urma retragerii semnăturilor parlamentarilor PNL de pe moţiunea de cenzură privind Legea educaţiei, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat că moţiunea de cenzură nu mai există şi că, în consecinţă, Legea educaţiei este considerată adoptată.
Anastase a precizat că 22 de parlamentari liberali şi-au retras semnăturile, din 138 de semnatari, ceea ce face ca pe moţiune să mai existe 116 semnături, care sunt insuficiente pentru depunerea şi discutarea acesteia. „Au fost 22 de semnături retrase, din 138 de toate. Acum mai sunt 116 semnături şi putem considera că nu mai există moţiune de cenzură, iar Legea educaţiei naţionale va fi considerată adoptată”, a spus Anastase. Ea a arătat că, din momentul constatării faptului că nu mai există moţiune de cenzură, curge termenul de contestare la Curtea Constituţională. Roberta Anastase a mai spus că, fiind procedură de urgenţă, acest termen este de două zile în acest caz. Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, azi, conform Mediafax că indiferent de „şiretlicul procedural” pe care îl vor încerca reprezentanţii puterii la Legea educaţiei, acesta nu le va folosi, pentru că, după ce legea va fi „traversată cu forţa” prin Parlament, va sesiza Curtea Constituţională.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998