CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Boc anunta noi reduceri de costuri materiale in institutiile publice

0 comentarii / 1604 vizualizări / 9 iunie 2010

Perioada care va trece până la aplicarea legilor de reducere a salariilor şi pensiilor, după finalizarea tuturor procedurilor, va fi compensată prin diminuarea cu 20% a cheltuielilor materiale din instituţiile publice, suplimentar reducerii cu 15% decisă iniţial, a declarat premierul Emil Boc.

Întrebat de presă dacă a efectuat un calcul al pierderilor zilnice înregistrate în perioada în care nu sunt aplicate măsurile de reducere a pensiilor şi salariilor şi de unde va recupera această perioadă pierdută, de la 1 iunie şi până când legea pentru care şi-a angajat răspunderea va intra în vigoare, şeful Guvernului a răspuns că diferenţa va fi compensată printr-o diminuare suplimentară a cheltuielilor materiale.

„Măsurile vor intra în vigoare imediat după publicarea actului în Monitorul Oficial. Evident că vom reduce chetuieli materiale suplimentare, mă refer aici la bunuri şi servicii, combustibil, şi alte cheltuieli de acest fel care intră în categoria cheltuielilor materiale, cu 20% pe lângă reducerea de 15% avută în vedere iniţial, pentru a compensa această diferenţă. Pentru acea diferenţă care rămâne de acoperit, vom suplimenta cu reducerea cehltuielilor materiale cu bunuri şi servicii, să ne încadrăm în deficitul de 6,8% convenit cu FMI şi Comisia Europeană”, a spus Boc, citat de Mediafax.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998