CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Boc e in corzi: USL, gata sa sustina un guvern de tehnocrati

0 comentarii / 1413 vizualizări / 11 decembrie 2011

Decizie spectaculoasă și neașteptată a opoziției: potrivit unui anunț făcut de Victor Ponta pe siteul PSD, USL e gata să susțină un guvern de tehnocrați cu premier independent, pentru transpunerea cît mai eficientă în realitate a măsurilor luate la summitul UE de la Bruxelles.

USL propune, astfel, cinci pași pentru implementarea deciziilor de la Consiliul European.

1. Formarea unui comitet anticriza Guvern-Opozitie-BNR, care sa discute si sa aprobe masurile economice ce trebuie aplicate in aceasta perioada.

2. Adoptarea unei legi, in temeiul articolului 148 din Constitutia Romaniei, care sa cuprinda masurile decise la Consiliul European.

3. Numirea unui Guvern de tehnocrati, care va fi sustinut de USL, cu premier si ministri tehnocrati, care sa asigure implementarea acestor masuri si organizarea de alegeri corecte si care sa nu foloseasca bugetul in interes electoral, precum o face Guvernul Boc.

4. Organizarea de alegeri anticipate, in vederea formarii unei majoritati legitime, care sa implementeze, cu un mandat popular in spate, masurile anticriza.

5. Declansarea imediata, dupa alegeri si cu o majoritate mandatata de popor, a procesului de modificare a Constitutiei Romaniei.

Susținerea unui cabinet de tehnocrați este, pentru USL, o pierdere, pentru că acesta ar detensiona nervozitatea populară la adresa guvernului actual și, implicit, a PDL, iar niște autentici specialiști ar putea chiar repara pînă la alegeri o parte din erorile lui Emil Boc. Din acest punct de vedere putem spune că USL e gata, realmente, de un sacrificiu electoral, unul cu totul neașteptat după derularea evenimentelor în ultimul an. Spre comparație, în decembrie 1999, cînd a fost numit independentul tehnocrat Isărescu la șefia unui nou guvern, reprezentanții PSD au refuzat măcar să participe la ședința de investire. Cu atît mai gravă și de neiertat ar fi, în consecință, un refuz al lui Boc de a părăsi Palatul Victoria, gest care ar costa încă și mai scump PDL. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998