CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bogdan Chirieac: “Serviciile secrete vor asculta legal presa si vor inscena fapte!”

0 comentarii / 1562 vizualizări / 24 iunie 2010

Sub regimul Traian Basescu presa neportocalie este un pericol la adresa sigurantei statului iar serviciile secrete vor putea, dupa anuntul din cadrul CSAT, sa asculte “legal” convorbirile ziaristilor si “sa le insceneze fapte” acelor care sunt incomozi, avertizeaza jurnalistul Bogdan Chirieac, intr-un articol postat pe site-ul www.dcnews.ro.

Incepe prigoana serviciilor secrete

“Prin prezentarea cazului Presei la nivelul CSAT, serviciile secrete vor avea posibilitatea, legal de aceasta data, sa monitorizeze jurnalisti, sa le asculte telefoanele, sa le insceneze fapte. Personal am mai trecut prin asta. In toamna trecuta am aflat de la seful ANI impreuna cu jurnalistul S.R.Stanescu despre posibilele conturi in strainatate, nedeclarate, ale unor oficiali PDL aflati in guvern. Dezvaluirile au fost contracarate printr-o campanie de linsaj mediatic din partea servitorilor cu pix ai dlui presedinte. In vremea lui Basescu vom mai trece prin asemenea situatii”, preconizeaza ziaristul. Totodata, Chireac atrage atentia asupra assemanarilor, din ce in ce mai pronuntate, dintre Traian Basescu si dictatorul Nicolae Ceausescu.

“Basescu ar interzice presa”
“Dupa anuntul din CSAT dl Basescu risca sa devina cu adevarat nefrecventabil – nu doar ignorat ca pana acum, in plan extern. Daca Romania nu ar face deja parte din clubul statelor occidentale, dl Basescu ar fi desfiintat mass-media, oferindu-ne in schimb un canal TV, probabil B1, un cotidian, de exemplu Evenimentul Zilei si un site de stiri, poate HotNews. Romanii au mai trait asta in vremea lui Nicolae Ceausescu. Atunci insa, nu exista internetul, fapt care, l-ar incurca azi oarecum pe dl Basescu. Dar si aici exista modelul chinezesc al cenzurarii netului. Introducerea Presei ca element de vulnerabilitate la Securitatea nationala a Romaniei, intr-un document al CSAT ce trateaza Strategia Nationala de Aparare este, probabil, un fapt unic in statele membre NATO si UE”, conchide Bogdan Chirieac. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998