CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bogdan Diaconu: ”Alianta PSD-PC-PNL tinteste peste 50% din voturi”

0 comentarii / 1522 vizualizări / 13 ianuarie 2011

Alianta PNL-PC-PSD urmareste un scor electoral de peste 50% la alegerile din 2012, castigarea Parimariei Capitalei si a tuturor primariilor bucurestene, explica vicepresedintele conservator, Bogdan Diaconu, intr-un interviu acordat Inpolitics.

Inpolitics: Care este rostul Alianţei PNL+PC?

Bogdan Diaconu: Este primul pas spre coagularea Opoziţiei şi spre repunerea în drepturi a democraţiei în România. Observăm că PDL, alături de aliaţii săi, a reuşit o victorie sinistră: aceea de a anula statul de drept. Fără stat de drept nu poate exista bunăstare, nu poate exista normalitate. Alianţa de Centru-Dreapta este semnalul reconstruirii acestei normalităţi distruse de PDL.

Inpolitics: PSD a anunţat că vrea să se alinieze şi el într-o formulă mai largă. Cum veţi armoniza interese şi ideologii atât de diferite?

Bogdan Diaconu: Ideologia Alianţei celor trei partide din Opoziţie trebuie să fie una singură: scoaterea României din haos. În acest scop pot fi adoptate unele măsuri de dreapta, absolut necesare, cum ar fi încurajarea mediului privat, alături de alte măsuri de stânga care nu pot lipsi dintr-o societate normală, cum ar fi sprijinirea categoriilor defavorizate. Între stânga şi dreapta, Partidul Conservator este liantul necesar, lucru care poate fi observat şi cu ocazia înfiinţării acestei alianţe.

Inpolitics: La ce scor electoral vă aşteptaţi?

Bogdan Diaconu: Nu ne facem acum calcule electorale, pentru că Alianţa de Centru-Dreapta, precum şi alianţa mai largă la care va participa şi PSD nu au ca scop câştigarea puterii şi atât, ci restaurarea democraţiei în România. Pe de altă parte trebuie însă să avem în vedere obţinerea a mai mult de 50 la sută din votul electoratului pentru a-l obliga pe Traian Băsescu să desemneze premier din partea Opoziţiei. Coagularea celor trei partide se face însă pe termen lung, nu doar pentru următoarele alegeri, şi tocmai acest lucru i-a speriat pe reprezentanţii puterii.

Inpolitics: Cum vor arăta lucrurile pe Bucureşti?
Bogdan Diaconu: Prin alierea celor trei partide, Opoziţia are şansa de a câştiga toate primăriile de Sector, plus Primăria Generală a Capitalei, o perspectivă care dă frisoane PDL-ului şi aliaţilor săi. (Interviu realizat de Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998