CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bogdan Diaconu: Nu mai vrem alianţe cu alte partide, ci parteneriate pe baze corecte

0 comentarii / 1426 vizualizări / 3 octombrie 2010

Vicepreședintele PC, Bogdan Diaconu, afirma, intr-un scurt interviu acordat Inpolitics, că decizia partidului sau de a merge pe cont propriu in alegeri este ferma, ceea ce nu exclude, insa, ideea de parteneriat politic.

Reporter: Referitor la politica Partidului Conservator, se tot vorbeşte în ultima perioadă de ruptura de PSD şi de apropierea cu liberalii. Cum stau lucrurile de fapt?

Bogdan Diaconu: PC este un partid independent şi cred că acest lucru se vede din atitudinile noastre publice diferite atât de PSD, cât şi de PNL. Pe viitor, nu mai dorim alianţe în care unii se consideră mai grozavi ca alţii şi îşi impun propria agendă, ci parteneriate pe baze corecte. Din acest punct de vedere, al parteneriatului în scopuri comune, suntem deschişi în egală măsură PSD-ului şi PNL-ului.

I: Aveţi de gând să vă rupeţi total de PSD şi să fuzionaţi cu PNL?

B.D.: Deocamdată nu vrem să ne aliem cu nimeni, ci vrem să obţinem rezultate bune la alegerile locale din 2012. Chiar dacă suntem un partid de centru-dreapta şi avem, din această cauză, unele principii comune cu PNL, nu poate fi vorba de o fuziune, pentru că aceasta ar însemna dispariţia PC. PC va rămâne un partid de sine stătător, iar dacă va colabora cu alte partide din opoziţie, o va face numai pe bază de parteneriat egal.

I: De ce aţi fost nominalizat de Laszlo Tokes pe lista lui neagră cu politicieni vinovaţi de „interpretări false cu iz naţional-şovinist” care ar readuce la viaţă „odioasa atmosferă a naţional-comunismului” de altădată? Cu ce l-aţi supărat pe vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes?

BD: Laszlo Tokes aruncă perdele de fum, invocând un trecut comunist cu care eu nu am nicio legătură – am totuşi numai 31 de ani – pentru a ne distrage atenţia de la un alt trecut pe care le încearcă să îl revigoreze, şi anume cel de dinainte de 1918 sau eventual cel din perioada hortystă, când o bucată din România era sub dominaţie maghiară. Îmi pare rău pentru aspiraţiile extremiste ale domnului Tokes, dar eu nu voi accepta niciodată ca un cetăţean, indiferent de etnie şi indiferent de paşaportul pe care îl deţine, să ceară dezmembrarea României şi ciuntirea teritoriului naţional. După cum ştiţi, mai nou, Tokes nu se mai mulţumeşte să instige secuii, care de altfel au ieşit câteva mii la recensământ, la proteste de stradă pentru autonomie, ci vrea să îi fure României şi judeţele Bihor şi Satu Mare. (A consemnat Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998