CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bogdan Teodorescu: ”Adrian Năstase a fost linșat politic în văzul lumii”

0 comentarii / 1686 vizualizări / 21 iunie 2012

Tragedia este că, într-o societate care nu mai știe să discernă binele de rău, ex-premierul Adrian Năstase ”a fost linșat politic, în văzul lumii”, ”fără probe la dosar”, și fără a se lua în considerare că liderul PSD este cel care ”a băgat România în NATO și în UE”, afirmă analistul politic Bogdan Teodorescu, pentru Inpolitics.

”Să nu uităm că Adrian Năstase a băgat România în NATO și în UE”
”Pentru a înțelege ceea ce a avut loc azi-noapte, este indicat să ne raportăm la două realități. În primul rând, nu trebuie să uităm cine este Adrian Năstase. Este omul care a băgat România în NATO, în UE, în piața muncii și a produs patru ani de creștere economică. Am văzut că mulți dintre băieții care comentează pe la televiziuni incidentele de ieri au uitat toate acestea și se raportează într-o manieră peiorativă la Adrian Năstase.

”Opt ani de umilințe, presiuni și hărțuiri”
În al doilea rând, nu trebuie să uităm că, în ultimii opt ani, justiția din România a cheltuit cei mai mulți bani cheltuiți vreodată, la noi în țară, pentru a dovedi, într-un fel sau altul, vinovăția lui Adrian Năstase. Opt ani în care fostul premier a fost umilit permanent, acuzat și hărțuit aproape zilnic. Motivația dată de judecători, cum că Adrian Năstase trebuie găsit vinovat fiindcă reprezintă un simbol al corupției, deși el nu poate fi învinuit pentru nici o faptă din dosar, este și rămâne siderantă. Să nu uităm că acest om a fost supus timp de opt ani unor umilințe și hărțuiri pe care puțini și le-ar fi putut imagina. Și, din toate acestea, putem discerne, din păcate, imaginea României contemporane.

”Adrian Năstase a fost linșat politic în văzul lumii”
În ultimă instanță, nu este vorba despre Adrian Năstase, este vorba despre noi. De modul în care Adrian Năstase a fost linșat politic, în văzul lumii. După toate cele întâmplate, există români care cred că și tentativa de suicid, ca atare, reprezintă o înscenare. O astfel de optică certifică faptul că, în România, e nevoie de niște măsuri morale la nivel cetățenesc și individual fiindcă unii dintre noi nu sunt în stare să discearnă între bine și rău. La polul opus, se află vicepreședintele Partidului Socialiștilor Europeni, Hanes Svoboda, care a făcut apel la umanitate și ne-a amintit, tuturor, cine este cu adevărat Adrian Năstase”, precizează Bogdan Teodorescu. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998