CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bogdan Teodorescu: “Alegerile cu un singur tur vor dubla primarii UDMR”

0 comentarii / 1291 vizualizări / 20 ianuarie 2011

Propunerea PDL ca primarii sa fie alesi din primul tur ar reprezenta un cec in alb pentru UDMR deoarece, o atare masura “intareste extraordinar de mult” puterea Uniunii in teritoriu, Marko Bela primind, astfel, garantia ca va castiga din primul tur primariile unor orase importante ca Targu Mures, Satu Mare sau Oradea, explica analistul politic Bogdan Teodorescu, in exclusivitate pentru Inpolitics.

“Campanie electorala cu banii controlati de noi”
“Voi traduce intocmai ceea ce vrea presedintele Traian Basescu: campania electorala se face doar cu banii controlati de noi. Este limpede ca lumina zilei acest scop. Daca va trece asa ceva de Parlament? Relatiile PDL cu UDMR sunt foarte bune in acest moment. Ideea de a face campanie doar cu banii de la buget trebuie coroborata cu aceea ca primarii sa fie alesi din primul tur. Aceasta din urma, este un cadou foarte mare pentru UDMR care, intr-o atare ordine de idei, isi poate suplimenta numarul de primari fara probleme.

Un cec in alb pentru UDMR
Sunt multe orase in Romania unde UDMR are, dupa primul tur, peste 40%. Maghiarii pierd in turul al doilea atunci cand romanii se unesc si, candidatul mai multor partide reuseste sa invinga candidatul UDMR. Aceasta este situatia la Targu Mures, Satu Mare si chiar la Oradea. Sunt numai trei exemple. Daca primarii se vor alege din primul tur, puterea locala a Uniunii creste extraordinar de mult. Anul acesta, intreg jocul PDL este de a canta in struna UDMR, de a se asigura de fidelitatea maghiarilor pana la alegeri. In logica asta se inscrie si Legea Educatiei. Eu cred ca, la schimb, udemeristii vor semna tot ce le vor cere pedelistii”, explica Bogdan Teodorescu. (Razvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998