CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bogdan Teodorescu: ”E posibil ca Băsescu să nesocotească votul popular”

0 comentarii / 1555 vizualizări / 26 noiembrie 2012

Este foarte probabil ca USL să depășească pragul de 50% plus unu din voturi ceea ce l-ar obliga pe Traian Băsescu să respecte votul popular și să-l numească premier pe Victor Ponta, afirmă analistul politic Bogdan Teodorescu, în exclusivitate pentru Inpolitics, el analizând, totodată, și conflictele care se dau în sânul PDL între diversele grupări rivale.

”Analizând ceea ce se petrece pe scena politică, identificăm trei constante ale realității electorale. În primul rând, este vorba despre distanța mare dintre USL și celelate formațiuni sau alianțe politice, existând o considerabilă posibilitate ca Uniunea să depășească 50% plus unu dintre voturi. Previziunile oamenilor PDL – cum că USL se va rupe, nu va câștiga localele, va scădea în sondaje –, s-au dovedit a fi niște simple chestiuni false pe care timpul le-a demascat ca atare. În prezent, chiar și liderii PDL acceptă faptul că USL va câștiga alegerile.

”Vasile Blaga trage cu mitraliera in ARD”
În al doilea rând, gruprile din ARD se află într-un conflict continuu. Acolo există o grupare a băsiștilor care sunt coordonați în jurul Elenei Udrea, gruparea Monicăi Macovei și gruparea așa-zișilor reformatori Mihai Răzvan Ungureanu și Mihail Neamțu. Înregistrăm o multitudine de ciocniri între aceste grupări și observăm și o încercare de erodare a lui Vasile Blaga. Dovadă că războiul este în toi, în cel mai recent interviu al său, Vasile Blaga i-a mitraliat pe toți. El a vorbit despre prestațiile slabe ale unor foști demnitari ai guvernelor pedeliste care, iată, acum vor un fotoliu de parlamentar. Cât despre MRU, Blaga i-a reproșat că a făcut o nouă platformă politică și nu s-a înscris în PDL.

Marota nominalizării lui Călin Popescu Tăriceanu
În al treilea rând, revine o întrebare cât se poate de serioasă: ce va face Traian Băsescu după alegeri, pe cine va numi premier? Să nu uităm că șeful statului a invocat ”interesul național” și a menținut, astfel, o ambiguitate dorită în jurul acestui subiect. S-ar putea să ne spună, după ce USL va câștiga peste 50% din voturi, că interesul național îl forțează să nu îl numească pe Victor Ponta. Sau, ar putea să spună că tocmai interesul ăsta național, pe care el se pare că îl cunoaște în detaliu, îl forțează să îl nominalizeze pe social-democrat. Ultima marotă este numirea lui Călin Popescu Tăriceanu la Palatul Victoria. Din păcate, în această campanie electorală contează mai puțin dezbaterea și lupta politică cât jocurile lui Traian Băsescu care e posibil să nesocotească, din nou, votul popular”, explică Bogdan Teodorescu. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998