CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bogdan Teodorescu: ”În perioada care urmează vom vedea din nou arestări și stenograme la televizor”

0 comentarii / 1635 vizualizări / 1 februarie 2011

Resuscitarea tematicii parlamentului unicameral, după vizita președintelui Traian Băsescu la grupul PDL din Cameră, certifică faptul că, în disperare de cauză, puterea inventează pseudo-subiecte pentru a divaga atenția românilor de la catastrofa economică în care se zbate țara, declară analistul politic Bogdan Teodorescu, în exclusivitate pentru Inpolitics.

Agenda publică și parlamentul unicameral
“Oamenii aceștia de la putere au o foarte mare problemă. Ei nu pot discuta deloc despre economie, bunăstare, securitate și protecție socială. De ce nu pot? Foarte simplu: pentru că lucrurile arată așa cum arată. Economia s-a prăbușit, iar nivelul salariilor și pensiilor scade. Atunci, oamenii puterii încercă să ocupe agenda publică prin lansarea de subiecte de genul parlament unicameral, revizuirea Constituției sau prin arestări, ca în cazul președintelui CJ Argeș, Constantin Nicolescu. Probabil, vor exista niște oameni care vor crede această propagandă. Iar, când se vor duce la televiziuni, pedeliștii vor spune, când se va discuta despre pensii, că avem nevoie de parlament unicameral.

”Arestări și stenograme la tv”
Nici măcar TVR, care a devenit o televiziune a puterii, nu are ce să ne spună despre economie, nivel de trai și pensii. Probabil, o vor ține, una și bună, câteva luni, cu parlamentul unicameral. Sincer vă spun, parlamentul unicameral este o glumă. La o astfel de formă nu se ajunge așa, peste noapte. Este nevoie de revizuirea Constituției și de dezbateri serioase. În perioada care urmează, însă, vom vedea din nou arestări și stenograme la televizor”, explică Bogdan Teodorescu. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998