CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bogdan Teodorescu: ”Ne-am putea trezi ca Basescu vrea functia de prim-ministru”

0 comentarii / 1421 vizualizări / 15 martie 2011

Președintele Traian Băsescu nu are de gând să își dea demisia pentru simplul motiv că șeful statului e în stare să facă orice pentru ca, în alegeri, USL să nu atingă 50%, iar el să numească premierul și să aducă, din nou, PDL la guvernare, afirmă analistul politic Bogdan Teodorescu, în exclusivitate pentru Inpolitics.

Scenariile gândite în laboratoarele Cotrocenilor
”Ce s-ar ascunde, din punct de vedere teoretic, în spatele declarațiilor președintelui Traian Băsescu? În primul rând, este o recunoaștere că PDL are probleme extrem de mari. Nu rezultă din asta că Băsescu mai este acum locomotiva locomotivelor, care i-ar duce din nou pe pedeliști la putere, nimic mai eronat. Dar, în lipsă de altceva, merge încercat cu Băsescu care, ne-ar spune mai apoi că mai vrea un mandat deoarece ultimul a fost incomplet. În al doilea rând, ne-am putea trezi că Băsescu vrea funcția de prim-ministru și ni-l aruncă pe Baconschi, de exemplu, în alegerile prezidențiale. Acestea sunt scenariile pe care puterea vrea să ni le facem noi atunci când ascultăm luările de poziție ale președintelui. Personal, eu nu cred că Băsescu vrea să facă nimic toate acestea.

”Miza lui Băsescu e una singură: USL sub 50% în alegeri”
E vorba despre o strategie comunicațională foarte bună. Udrea și Boc ne anunță că am ieșit din criză și noi nu mai avem timp nici măcar să spunem că nu este adevărat ce ni se servește. De ce nu mai avem timp? Fiindcă iese Băsescu și spune că e gata să renunțe la un an de mandat. În loc să analizăm realitățile economice dezastruoase, noi vom sta și vom analiza ceea ce se ascunde în mesajul criptat al șefului statului. Ținta lui Băsescu este una singură. Anume, să facă orice ca USL să nu ia în alegeri 50 %. Dacă reușește asta, el numește prim-ministru. Dacă USL câștigă 49,9%, Băsescu este cel care le va transmite că nu au câștigat alegerile, că majoritatea este cea pe care o configurează el”, explică Bogdan Teodorescu. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998