CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bogdan Teodorescu: ”Reforma sanitara va avea efecte catastrofale pentru PDL”

0 comentarii / 1372 vizualizări / 8 aprilie 2011

Guvernul Boc și PDL sunt în stare să facă absolut orice, incluziv această criminală reformă spitalicească, deoarece sunt cotați la -90% încredere, în orice sondaj de opinie, și, prin urmare, chiar nu mai au unde să scadă, explică analistul politic Bogdan Teodorescu, în exclusivitate pentru Inpolitics, el subliniind că, în mod normal, așa-zisa reformă din sistemul sanitar ar trebui să aibă efecte catastrofale asupra partidului de guvernământ.

”Când ai – 90% încredere, ești în stare să faci orice”
”De ce se mai poate teme un partid care a ajuns la -90% la capitolul încredere? De nimic, mai jos de atât nu se poate. Cei 10% rămași sunt ai lor, ai pedeliștilor, nimic mai mult. În mod normal, partidele și guvernele se tem să nu scadă în sondajele de opinie. Când ești atât de jos poți face absolut orice, de câștigat nu mai câștigi ce ai pierdut și de pierdut mai mult nu poți. Într-o situație normală, așa-zisa reformă a sistemului sanitar ar fi trebuit să aibă, într-un final, efecte catastrofale asupra unui partid.

Cele trei dimensiuni ale reformei sanitare
Sunt nu mai puțin de trei paliere în această problematică. În primul rând este îngrădit accesul unor oameni într-un spital și, totodată, sunt afectați salarial medici și personalul medical. Închizi niște întreprinderi care au o puternică și firească perspectivă socială. În al doilea rând, a fost vorba despre o închidere foarte prost organizată. Au rămas pacienți în clădiri, oamenii au fost plimbați cu targa. În al treilea rând, cei de la putere se confruntă cu puternicul oprobiu al opiniei publice. Răspunsul guvernanților este arogant, ei nici măcar nu se obosesc să clarifice suspiciunile existente și să explice motivațiile avute. Acestea sunt trei dimensiuni care, în mod normal, trebuie să aibă efecte catastrofale asupra unui partid”, explică Bogdan Teodorescu. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998