CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba AEP: Jumatate dintre operatorii electorali spun ca alegerile nu au decurs normal

1 comentariu / 2275 vizualizări / 1 august 2019

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a dat azi publicităţii rezultatele unui chestionar efectuat în rândul operatorilor de calculator şi al experţilor electorali care au îndeplinit funcţia de preşedinte al biroului electoral al secţiei de votare (BESV) sau locţiitor al acestuia la alegerile din 26 mai. Conform studiului, doar puțin peste jumătate dintre cei chestionați consideră că scrutinul a avut o desfășurare normală. În schimb, un procent zdrobitor au declarat organizarea ca fiind bună și foarte bună.

Conform unui comunicat al AEP, chestionarul aplicat experţilor electorali a relevat că doar 51,2% dintre respondenţi au considerat că ziua alegerilor a decurs normal.
Pe de altă parte, modul de organizare a procesului electoral a fost notat cu 10 de către 49% dintre respondenţi, cu 9 – de către 32,3%, cu 8 – de către 11,9% şi cu 7 – de către 3,2%.

Obiectivul acestei acţiuni, conform Agerpres, a fost evaluarea corectă şi reală a modului de desfăşurare a activităţilor biroului electoral al secţiei de votare în vederea îmbunătăţirii tuturor aspectelor care alcătuiesc aceste activităţi, se arată în comunicatul AEP.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. N-am inteles, sau titulu nu e de-aici, sau textul e virusat de bubuli…Daca am avea si noi avocat al poporului, functional, nu un adormit pe sinecura grasa, ar sesiza bataia de joc la care e supus cetateanul roman prin folosirea clientelara a institutiei refendumului, fara pregatire, fara informare, prin dezinforbare si aburire neconstitutionala a populimii …Cel putin trei astfel de scrutinuri ar trebui anulate pentru „resetarea” democratiei….Pana si referendumul din 2003, ala prin care s-a modificat Constitutia pentru a intra in UE (!), in fapt pentru a crea niste privilegii unor rasfatati ai serviciilor, a fost o mare manipulare si rezultatul lui e cel putin dubios…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998