CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Bomba Alinei Mungiu: de ce a facut Adrian Sirbu campanie pro-Iohannis

4 comentarii / 5780 vizualizări / 11 decembrie 2014

Unul dintre misterele ultimei perioade – campania deșănțată făcută candidatului Klaus Iohannis de către organe de presă altminteri sobre din portofoliul lui Adrian Sîrbu – e explicat spectaculos de către politologul Alina Mungiu într-un editorial de ieri, din ”România liberă”.

Mai precis, Mungiu, care a lucrat, la rîndul ei, pentru Klaus Iohannis, afirmă că Sîrbu a tras pentru edilul sibian doar ca să-și salveze pielea din anchetele tot mai dure ale DNA în cazul firmelor sale.

”Banii de campanie au fost băgați în buzunare de firme căpușă de partid, iar voluntarii de pe net au făcut toată isprava. Problema nu e atâta cum strângi bani, ci cum să împiedici politicienii odată ajunși la putere să își plătească datoriile prin alocații clientelare- și aici toate partidele fac la fel. Nu auziți cum bat din pinteni Adrian Sârbu și alții care au făcut campanie anti-Ponta, chiar vă imaginați că ei nu cred că un regim nou le va rezolva problemele cu fiscul și alte problema legale? Aici e problema- dar tot combinația de societate civilă activă și DNA competent poate rezolva asta. Nu de unde vin banii, că sprijinul poate fi uneori greu contabilizat – cât ar fi costat pe piață campania excelentă a ”Gândul” pentru participarea la vot, pe care au făcut-o că era în interesul lor – și nu cred că le-a plătit-o nimeni. Ce trebuie supravegheat însă este ca în schimbul ei să nu primească altceva decât tratamentul corect pe care îl merită” susține Mungiu. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Bomba asta e rasuflata de mult, de cand Adrian Sarbu s-a dus personal la Palatul Victoria, sa-i propuna lui Ponta ca o sa-l faca presedinte daca il scuteste de datorii. Cum premierul de stanga nu a vrut, coetnicul lui Silviu Brucan a dat ordin pe unirtate ca toti cei implicati in furaciune sa porneasca o campanie furibunda si murdara anti-Ponta, manipuland deliberat tineretul Pro, devenit intre timp „poporul/partidul Facebook”. Drept recompensa pentru pupicurismul dovedit, mogulul media l-a rasplatit pe Lucian „Natangul” Mandruta cu un post tv.

  2. Iesi in strada popr roman cat mai ai izmene cirpite pe tine ca vei ramana in curul gol.Au trcut 25 de ani de cind Ceausecu te-a lasat cu demnitate in lume,cu casa, cu loc de munca ,cu copii scoliti fara bani, cu sanatate supravegheata fara bani, Unde te-au adus astia:-) ti-au distrus fabricile,te-au deteminat sa pleci prin straini sa schimbi pmpersi,sa culegi fructe pentru altii-te-a transformat din proprietar sluga.Popor roman trezeste-te iesi in strada si stringe-i de git de la Ponta la Nastase, cit mai rabzi? Iesiti sa ne luam tara inapoi.Acum ori niciodata !

    • catre Marin Baboi: sa-ti iei tara inapoi??? De la cine s-o iei??? Chiar nu esti constient ca Iohannis este un produs artificial, facut in eprubeta???Termina cu lozincile, omule, Campania electorala s-a incheiat! Pregateste-te de minim cinci ani de umilinta si deziluzii in Romania lucrului bine facut! Alles gute!

  3. Mare-ti e gradina Doamne, poarta-i deschisa si prostii sar gardul. In asti 25 de ani de democrateala pe fata, cand toate factiunile FSN s-au perimdat la guvernare, aliindu-se intre ele, indiferent de culorile in care s-au vopsit, pentru a se infrupta din avutia nationala, mai se gasesc indivizi care sa creada ca ai „nostri” sunt imaculati, iar ai lor „damnati”. Cand in urma cu nici un an, PNL mergea brat la brat cu PSD, a cui era tara? Sau cand PDL guverna alaturi de PSD, cine stapanea Romania? Sau cand PD(L) era la Putere de brat cu PNL, cine conducea colonia romaneasca a UE, SUE si Israel? Trebuie sa ai IQ-ul extrem de scazut sa mai crezi, in anul de geratie 20124, in sloganurile partidelor care au distrus Romania. Pe 22 decembrie, neamtul sectar si homolau va prelua conducerea Romaniei de la Basescu, ceea ce inseamna ca minoritarii si-au luat tara inapoi, deoarece majoritarii nu merita sa aiba o patrie a lor. Vai si amar de tara asta, ca a ajuns de rasul tuturor muhaielelor!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998