CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba anului: Patronul Hotnews, suspectat ca a fugit din tara cu banii clientilor

0 comentarii / 1989 vizualizări / 10 octombrie 2012

Brokerul Cristian Sima, preşedintele WBS Holding şi al Bursei de Mărfuri din Sibiu, nu este de găsit de mai bine de 10 zile, informează Wall-Street.ro, potrivit unor informaţii transmise de mai mulţi clienţi ai WBS Holding și preluate de capital.ro.

El a fost revocat azi din funcţia de preşedinte-director general al Bursei de Mărfuri din Sibiu.
„Din cât îl cunosc eu pe Cristian Sima, nu știu dacă a plecat cu banii clienților, cred, mai degrabă, că a făcut niște tranzacții nefericite, stilul lui fiind unul mai riscant, și e posibil să fi pierdut”, a declarat pentru CAPITAL, Adrian Simionescu, președintele Vienna Investment Trust, care este și membru în CA al Bursei din Sibiu.

„Am înțeles că a plecat de circa două săptămâni, după ce anterior, a vândut cam tot ce se putea vinde: proprietăți, terenuri, partipații. Cu puțin timp înainte divorțase. Asta mă face să cred că a plecat”, a mai spus Simionescu.

„Îmi pare rău că s-a întâmplat așa ceva pe piața de capital din România, dar vina este și a clienților care au prea multă încredere în companii înregistrate în offshore-uri, care îi moment cu spreaduri foarte mici pentru a tranzacționa pe piețe internaționale. E drept că el a câștigat în notorietate și încredere prin poziția de președinte al bursei din Sibiu”, a precizat Simionescu.

„Se vorbește în piață de pierderi de zeci de milioane de euro pentru clienții WBS Holding”.

Unul dintre clienţii WBS Holding, o firmă deţinută de Cristian Sima şi înregistrată în Insulele Virgine, care se ocupă de tranzacţiile pe pieţele internaţionale ale clienţilor WBS România, a transmis astăzi că Sima a dispărut pur şi simplu din peisaj de la sfârşitul lunii septembrie, scrie WS.

Sursele citate mai spun ca în urma cu aproximativ o lună Cristian Sima ar fi divorţat şi tot în aceeaşi perioadă ar fi fost concediat şi directorul de tranzacţionare de la WBS Holding, Sima rămânând singura persoană responsabilă cu operaţiunile.

La sfârşitul lunii septembrie a apărut şi informaţia că Sima a vândut participaţia deţinută la site-ul de ştiri Hotnews.ro. Răzvan Corneţeanu, fostul director general al Adevarul Holding, a preluat pachetul de aproape 10% deţinut anterior de fostul şef Sibex. (citiți mai multe pe capital.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998