CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba atomica: Zuckerman vrea privatizarea companiilor Primariei si nu desfiintarea lor

7 comentarii / 8807 vizualizări / 2 noiembrie 2020

„Companiile din subordine, mai puţin STB-ul şi Termoenergetica, sunt nişte trucuri juridice pentru a scăpa de parcursul de licitaţii şi cea mai mare parte dintre ele o să fie închise, este un angajament pe care l-am luat încă din campania electorală”, a declarat pe 31 octombrie Nicuşor Dan.

Pe 11 septembrie, el anunțase chiar și în cît timp dispar respectivele companii:

„Cu toate formalităţile juridice – într-o jumătate de an. Într-o jumătate de an şi cu nuanţa că nu toate companiile”.

Azi, are loc un eveniment fără precedent și cît se poate de neavenit: premierul României, Ludovic Orban, și primarul general Nicușor Dan merg în vizită la ambasada SUA. În interiorul unui stat, cel care se deplasează la sediul autorității este ambasadorul străin și nu invers, cu excepția sărbătorilor naționale.

Nu e clar pentru nimeni de ce se duc doi dintre cei mai importanți oameni în stat la discuții cu un ambasador străin pe terenul lui.
În jurul orelor 16, apar relatările presei despre declarațiile lui Zuckerman de după întrevedere:

”Este nevoie să existe o rezoluţie pentru desfiinţarea companiilor deţinute de municipalitate. Au existat decizii ale instanţelor în trecut referitoare la desfiinţarea acestor companii, dar ele continuă să funcţioneze” afirmă el despre companiile primăriei.

Cîteva ore mai tîrziu, la 19,51, cade adevărata bombă într-un comunicat oficial al ambasadei pe pagina sa Facebook.

”Astăzi, Ambasadorul Adrian Zuckerman i-a întâmpinat la Ambasadă pe noul Primar al Bucureștiului, Nicușor Dan și pe Prim-ministrul Ludovic Orban. Ambasadorul l-a felicitat pe Primarul Dan pentru câștigarea alegerilor și pentru politica sa de deschidere și transparență. Ambasadorul i-a promis Primarului sprijin în vederea găsirii unor soluții practice și inteligente pentru problemele legate de infrastructură și transport. Cei trei au mai discutat și modurile în care ar putea coopera Ambasada, Primăria București și Guvernul României, pentru a oferi adăposturi și servicii profesioniste victimelor traficului de persoane.

Au mai vorbit și despre importanța privatizării companiilor municipale, care, în ciuda hotărârilor pronunțate în instanță, continuă să funcționeze.

Astfel de companii împiedică concurența de pe piața liberă, prin faptul că pun piedici companiilor din sectorul privat care ar putea concura pentru a efectua lucrări în beneficiul orașului și, de cele mai multe ori, reprezintă un paradis al patronajului politic”.

Deci legendarele și păguboasele companii ale primăriei generale, declarate ilegale de instanță, pline de datorii, suprapopulate cu angajați și falimentare nu mai trebuie închise, așa cum a promis permanent și justificat Nicușor Dan de amar de vreme.

Companiile bucureștene, cele 22, trebuie privatizate.
Nici vorbă de așa ceva în declarațiile de după întîlnire ale ambasadorului american, în lumina reflectoarelor, să zicem așa. Doar o frază strecurată discret într-un comunicat pe înserat.

Respectivele companii acoperă, reamintim, domenii precum administrarea parcurilor, a cimitirelor, segmentul medical, imobiliare și consolidări, străzi, poduri și pasaje, iluminat public, parcări, optimizarea circulației rutiere și pietonale șamd.

Care ar fi punctul lor de atracție pentru eventualii investitori interesați?
Resursa umană, cea materială?
Anunțul ambasadei SUA ridică semne imense de întrebare și deschide drum pentru la fel de imense speculații: se pregătește terenul pentru transformarea administrării Capitalei, cu un buget de miliarde de euro pe mandat, într-un nou Fond Proprietatea, în care, în locul marilor companii naționale, să fie introduse controversatele companii înființate aberant de către Gabriela Firea? Vor moșteni firmele private care cumpără companiile primăriei contractele exclusive cu aceasta? Întrebări la care cineva, în frunte cu noul primar general și cu premierul României trebuie să ofere răspunsuri urgente. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Bechtel Surrenders in Bolivia Water Revolt Case

  Să luăm pielea de pe proști! :)))))))

  Companiile alea pot încasa mai mult pentru prestații zero. Mucureștenii vor plăti eficientizarea și profiturile pe mulți ani înainte. Mucureștenii nu sunt bolivieni să rămână fără bani. Au cu ce!!! :)))))))))

 2. Tara asta, daca se mai poate numi tara,a ajuns intr-un hal fara de hal. Slugile nu se mai ascund si nu le este rusine ca sunt slugi. „Oficialii” s-au dus sa-i linga clanta zaharisitului. In loc sa-l declare persona non grata si sa-l arunce peste Atlantic pentru obraznicia sa de a se amesteca grosolan in treburile Romaniei, ei s-au dus sa-i pupe poala. Zaharisitul nu este ambasador , el este guvernatorul coloniei si a chemat sclavii sa le dea ordine.

 3. De unde stiti voi ce vrea ambasadorul Zuckerman bey trepadusilor. Nu vi se pare normal ca prestarile sa fie facute de catre firme profesioniste? Voi tot cu gramada lui Pandele si utecizdele Firoaicei ati ramas? I de capetele voastre de peremisti retarzi

  • Eugen Orlando Teodorovici a denunțat public faptul că Academia SRI Mihai Viteazu i-a trimis prin poștă diploma de absolvire a unui program la care nu s-a înscris și nu s-a prezentat niciodată.

   Securist prostovan, mucureștenii vor plăti furturile unor entități private din buzunarele contribuabililor.

   Trepădușă e mă-ta care te-a făcut cu un bețiv prost!

 4. […] Reprezentantul SUA se interesează, aflăm, inclusiv de lucrări de canalizare(?!!), după ce fostul ambasador ne dăduse indicații prețioase privind soarta companiilor municipale ale primăriei […]

 5. […] Reprezentantul SUA se interesează, aflăm, inclusiv de lucrări de canalizare(?!!), după ce fostul ambasador ne dăduse indicații prețioase privind soarta companiilor municipale ale primăriei […]

 6. […] Reprezentantul SUA se interesează, aflăm, inclusiv de lucrări de canalizare(?!!), după ce fostul ambasador ne dăduse indicații prețioase privind soarta companiilor municipale ale primăriei […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998