CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON DOWN

Bomba Avocatului Poporului: restrictiile lui Arafat, lovite de nulitate

17 comentarii / 6191 vizualizări / 30 martie 2021

Avocatul Poporului amorsează o bombă de proporții printr-o solicitare oficială pe adresa premierului Florin Cîțu care ar putea conduce la anularea tuturor restricțiilor din acest an.

”Instituția Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în urma constatării, pe de o parte, a faptului că niciuna dintre cele 20 de hotărâri adoptate în acest an de către CNSU nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Însă, în timp ce hotărârile CNSU nr. 1-11 și nr. 15-20 din anul acesta au fost postate pe site-urile oficiale precizate mai sus (gov.ro și stirioficiale.ro n.n.), hotărârile nr. 12/2021, 13/2021 și nr. 14/2021 nu au fost publicate nici în Monitorul Oficial, nici pe aceste site-uri. Astfel, se poate reține o încălcare a prevederilor art. 31 din Constituție privind dreptul la informație și a celorlalte dispoziții legale incidente prezentate mai jos.

Deși conform legii publicarea în Monitorul Oficial a actelor normative este obligatorie, am constatat că hotărârile adoptate de CNSU de la începutul acestui an și până în prezent, având ca obiect fie starea de alertă, fie măsurile luate pe durata acesteia, nu au respectat regimul publicității actului normativ.

Având în vedere că publicarea în Monitorul Oficial este o condiție de intrare în vigoare a unui act normativ și că prin această operațiune se asigură accesul publicului la conținutul acestuia, vă rugăm să ne comunicați motivele de fapt și de drept pentru care, pe de o parte, hotărârile adoptate de acest organism de la începutul anului 2021 și până în prezent nu au respectat condiția publicării în Monitorul Oficial și, pe de altă parte, anumite hotărâri adoptate tot în acest an de către CNSU (nr. 12/2021, nr. 13/2021 și nr. 14/2021) nu au fost publicate nici pe site-urile gov.ro și stirioficiale.ro” se arată în adresa semnată de Renate Weber. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

17 Comentarii

 1. […] Avocatul Poporului amorsează o bombă de proporții printr-o solicitare oficială pe adresa premierului Florin Cîțu care ar putea conduce la anularea tuturor restricțiilor din acest an, informează inpolitics.ro. […]

 2. Toate hotararile au fost publicate pe site-ul Ministerului de Interne, pt ca acesta le pune in aplicare. Legea se refera la acte normative emise de Parlament. Comitetul național pentru situații speciale de urgență, se constituie și funcționează, potrivit legii, ca organism interministerial care functioneaza în cadrul sistemului național de management al situațiilor de urgență. Ce sa faca in cazul unui dezastru, sa nu ia masuri pana când acestea nu se publica in Monitorul Oficial? Sidaca Monitorul Oficial este prabusit, devine imposibil sa se mai lucreze? De aceea se si numeste Comitet pt situatii de urgenta. Inteleg ca Avocatul Poporului are un elan, dar acesta mi se pare indreptat impotriva interesului public, care este in acest moment SĂNĂTATEA!!

  • Teteo..ti-a tras-o cineva in ochi si nu mai vezi bine?
   Toate actele normative trebuie publicate in MO.Nu numai Parlamentul emite acte normative boule
   Nu e nicio catastrofa nu e nici cutremur nu s-a prabusit MO sub tine care esti un munte de prostie el e bine mersi.
   daca asa cere legea de ce te dai tu mare jurist imbecilule?

   • Vad ca tu, șosetă desperecheată, te dai drept mare prost pe-aici. Felicitări! Nu intelegi nici articolul, nu intelegi nici postarea mea. Doar te umfli ca o bășică, probabil ca iti ies si ochii din cap, vrei ca toti sa fie prosti ca tine ca sa tronezi tu pe-aici ca mare specialist in nimic. Retardul tău functional spune multe despre ce intelegi din lumea in care traiesti. Se vede ca stai prost (cum altfel, e cuvântul vietii tale) cu sanatatea. Ai tai nu te vad in ce hal esti?

    • Paralizatule nu o lua pe insulte ca sughita ma-ta tac-tu si cam toata familia ta de la cit fac naveta sa v-o trag de la o gaura la alta.
     Damblagitule, pune-ti flocii din scafarlie la treaba ca poate ai sa pricepi : esti un floc in fata pulii in timp ce doamna Weber e o somitate in drept care nu se impiedica de unu ca tine care recita bazaconii citind in cacat.
     Mars la cacat sorosist mic si imputit.

     • Soseta impuțită ar trebui exclusa de aici, daca ar fi un site respectabil! Vad ca da tot ce poate, imi dau seama de ce factura sunt protestatarii si sustinatorii nimicului. El incepe cu injurii, apoi tot el isi provoaca delirium tremens. Toata lumea trebuie sa fie retarda ca el. Wow! Academica atitudine. Asa se si explica de ce nu intelege nimic, primeste regurgitarile altora. Saracul! Nu-l interneaza nimeni? Se chinuie pe-aici…

  • Esti dintre „saracii” lui Caramiru, ori sunteti colegi de club?! S-a „prabusit Moniorul Oficial”, ori netul, ori uaevava ce putea publica actele alea?! E vorba de luni de zile, unele de aproape un an…n-aveau vreme sa le faca legale, au fost asa ocupati sa ne apere de Covida cu pretul vietilor noastre?! Bine, au fost ocupati „eroii din linia intai”., dar, in doua partide cu pretentii, plus UDMR-iul si institutiile fortzoase nu s-a gasit un juristt cu diploma in regula?! Ca parca, „scaparea” astta care ii impiedica pe oameni sa atace in instanta ori la CCR (acte inexisttene legal), prea seamana cu amanarea motivarii sentintelor pentru descurajarea ori chiar impiedicarea atacarii la CEDO…Ce nu inteleg eu e de ce-ai sarit ca Macovei din baie, ai ceva actiuni la „inttreprinderea” asta?!
   P.S. Ca ei cred c-au scapat, transformand nistte imperattive in „recomandari” nu ne mira, asa ageamii juridici n-au avutt nici Ciolosii…problema e la opozitia inexisenta si la ONG-urile sugatoare la buget pe motiv de „uttilitate publica” pe drepturile omului si democrattie…Si ca sa fie limpede – asta ne deosebeste de lumea civilizata, nu masurile mai severe, ori ba, ci acuratetea legala, la ei catusele si botnitza se pun legal…de-aia si suntem mentionati pe primele locuri la natiuni care au folosit pandemia penttru restrangerea drepturilor democratice
   Alt P.S. Oare cei angajati sa- i injure si jigneasca pe cei de alta parere, decat oficiala, primesc si spor de rushine?!

   • Tu de ce te amesteci? Si ce te intereseaza opinia mea? Eu am comentat prostiile debitate de voi? Sariti in aer fara sa ganditi, probabil pentru ca nu aveti cu ce. Cerebelul vostru e inert, incapabil sa faca un rationament. Vad ca faci referire la tine, tu esti platit sa iti arunci lăturile pe-aici, eu nu am injurat pe nimeni, pana sa fiu atacat de sociopatul ”șosetă” cu care vad ca te asemeni. Si vad ca te crezi grozav, țeși niste ”raționamente”- cam mult spus pt nivelul tau, iti inchipui tu ca eu am vreo legatura cu unul sau altul, pentru ca numai asa s-ar explica in mintea ta scurtă, o opinie diferita. Va faceti de râs, mai bine nu mai postati, va vede lumea cum sunteti si se scârbește.

 3. Un motiv in plus să o schimbe din funcție…
  Pai cum își permite să critice modul de lucru al celor trei guverne într-o unul singur?
  In numele „siguranței” medicale noi nu ne împiedicăm de astfel de detalii….nu-i așa?

 4. […] Având în vedere că publicarea în Monitorul Oficial este o condiție de intrare în vigoare a unui act normativ și că prin această operațiune se asigură accesul publicului la conținutul acestuia, vă rugăm să ne comunicați motivele de fapt și de drept pentru care, pe de o parte, hotărârile adoptate de acest organism de la începutul anului 2021 și până în prezent nu au respectat condiția publicării în Monitorul Oficial și, pe de altă parte, anumite hotărâri adoptate tot în acest an de către CNSU (nr. 12/2021, nr. 13/2021 și nr. 14/2021) nu au fost publicate nici pe site-urile gov.ro și stirioficiale.ro” se arată în adresa semnată de Renate Weber, notează inPolitics. […]

 5. Dupa cum se vede, a aparut un nou curent de gandire: corectitudinea juridica, la fel de hidos ca si corectitudinea politica.In numele corectitudinii juridice, toti psihopatii cer anularea restrictiilor si a masurilor de izolare. Eu ma bucur ca exista stratageme care sa evite atacarea actelor normative la CCR si CEDO. Salut politicienii realisti, care nu uita interesul public, dar cunosc pe de alta parte ce poame umbla libere pe strada, fac mitinguri si pun vietile altora in pericol. Renate Weber este indreptatita sa ceara explicatii. Desi ar trebui sa marturiseasca pe cine reprezinta ca avocat, fiindca poporul psihopatilor care nu vor carantina, este diferit de poporul sanatosilor care doresc carantina.

  • Nimic nu justifica anularea drepturilor fundamentale!!!! fara ele nu mai exista nici morala, nici principii..nici libertate nici normalitate.nimeni nu poate pune diagnostice psihiatrice asa cum faceti in acest comment…sigur va simtiti la adapost in spatele „monitorului”, dar nu uitati ca IP-ul poate fi aflat cand este necesar de organele in masura sa o faca atunci cand se aduce atingere concetatatenilor …clar, fiecare are interesul lui spunandu-si parerea aici, dar chiar daca pe moment unora li se pare ca sunt in „arca” salvatoare, sa nu uite ca de mule ori cand incarcatura devine prea grea, multe geamantane sunt aruncate fara ezitare…peste bord!!!

 6. Otilio! De ce nu te duci tu dracu in carantina?

 7. Urrraaaa!
  Renate presedinta!
  Ar fi al doilea sas si prima sasoaica ajunsa presedinte de Romania de la instituirea functii de catre nea’ Nicu. Cum s-ar spune, 33% dintre toti presedintii Romaniei ar fi fost sasi si aproape unul sasoaica.
  @Ion
  N-ai cu cine maistre. Site de malagambisti, pensionati si rezervati

  • S-ar putea guverna legal, dacă Securitatea n-ar fi plină de ciobani proști.

   D-na doar se ține de colțul mesei când se crăcănează de râs, minunată de capodoperele Securității, vlastoane!!! :))))))))))))

   • Hai du-te si pune prelata peste Logan ca rugineste stergatoarele, Parpanghele

    • Hai, suge pula, securiste, cu loganul tău cu tot! :)))))))))) Măcar ai permis, pârlit cretin?!? :))))))))))))

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998